.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Исус

Предмет: Биографии

Исус раѓање

Исус е роден пред околу 2.000 години. Неговите родители, Јосиф и Марија беа еден млад пар кој живеел во градот Назарет во Галилеја во Палестина, кои припаѓале на царот Ирод област. Еден ден Марија за Јосифа и рече дека таа е бремена, иако тие немале сексуален живот. Јосиф беше престрашен и мисла за напуштање Марија. Но, потоа се јави ангел и му рече дека детето на Марија се преку Светиот Дух.
Бидејќи земјата на Палестина во тоа време му припаѓал на римската империја, па нареди на римскиот император дека сите кои живееле таму ќе се запишат. Јосиф и Марија патувале во Витлеем, тогаш лежи во Ана дел од Палестина да бидат запишани таму. Додека беа таму, Марија го родила момче по име Исус. Според Библијата, блескаше голема ѕвезда на небото над стабилна каде што Исус бил роден во ноќта. Ѕвездата е патоказ кон три мудреци, кои дојдоа на стабилен за да испрати подароци до Син Божји, Месијата (Исус).
Цар Ирод, кој беше кажано дека новиот месија доаѓаше беше исплашена. Тој се случи тогаш сите машки деца под две години во Витлеем да бидат убиени. Но ангел се појави на Јосиф, а потоа вели тој, Марија и малиот Исус мораше да избега во Египет, и така да ги направи. Но, кога умре Ирод, да се вратат во Назарет.
Детството на Исус
Исус, кој сега беше дете е безбедно во училиште и така тој помогна доволно татко Јосиф столарски работи. Помагање на татко му да се започне со многу рана возраст. Библијата исто така ни кажува дека Исус имал неколку såmsyskon но речиси ништо не е кажано за нив. Како што е кажано и ветеринари страшни малку за детството на Исус, е испечатена, ако тоа не е докажано. Сепак, тоа веројатно може да биде вистина.
Исус татковината
Земјата на Палестина беше земјата Исус бил роден и израснал во. Палестина беше под целата Исус опстанок Роман. Римската империја вклучени во тоа време целата медитеранска област. Римјаните владее со железна тупаница и Јуда област (Палестина), во Римската империја е секогаш врева, бидејќи Евреите сакаа да се фрли од Римјаните и формираат независна држава. Но, никогаш Евреите успеа Римјаните биле премногу силна. Евреите, исто така, копнееше по Месија и да Палестина слободно и независно. Самиот Исус израснал да биде многу лекции и мудар човек.
Исус е крстен
Исус бил крстен на 30-годишна возраст од страна на Јован Крстител, чудно познати пророк кој живеел во пустината кај реката Јордан. Кога Исус беше крстен се отворија небесата, и Светиот Дух се спушти и рече: "Овој е Мојот возљубен Син, ова е мојот избраник еден". Тоа беше знак дека Исус е Божји Пратеник Месијата. Сето ова, според Библијата.
Исусовата порака
Исус имал многу пораки до луѓето, еден е "златното правило:. Навистина вие би дека мажите треба да направи за вас, исто така, треба да направите за да им" Исус сакал луѓето да бидат љубезни и добро еден на друг, а не кривичен и маѓепсан. Тие не вршат кривични дела и неправди.
Беседа на Гората-Исусовата етика
Во Беседата на Гората-Исусовата етика опишува Исус, моралот и етиката на луѓето да ги користат. Во Беседата на Гората, Исус вели да ги сакаат своите непријатели и молете се за оние кои прогонуваат еден. Тој, исто така, објаснува дека не може ни да мислам на кривични дела. Да се ​​размислува лоши мисли и сакаат тоа беше забрането да се греши против Бог, Исус значеше. Во Беседата на Гората, Исус исто така, рече дека не треба да се грижите толку многу. Тој се повлече паралели со птиците и рече дека тие не сее, жетви и собираат храна во плевни, тие добиваат нивната храна од Бога. Исус рече: "Земете затоа не мислеше за другиот ден, тоа ќе се грижи за себе, секој ден има свои проблеми."
Па јас мислам дека ако Исус порака
Тоа што Исус рече дека тоа е во ред, сосема во ред. Мислам, Исус сака да ја смени ставови на луѓето едни на други, тој грд дека тоа нема да биде толку Харада едни против други и да преземат повеќе ден како што доаѓа. Исус проповедал поеднакви. Тој сака сите луѓе ќе бидат еднакво вредни и богатите и сиромашните, kninna тој. Тој веројатно е прилично еднакви во она што тој го рече, но не сосема полна. Но, еднаквост беше веројатно не е голем проблем во тоа време. Беше прифатено само мажите се оние кои имаа моќ и одлучи, но тоа го направи Исус не го кажам тоа. Неговата порака беше поинаку веројатно малку груби. Мислам дека му било кажано да не директно да добијат казната што беше. Како и казните за кривични дела кои постоеле во тоа време беше, се разбира во најтешките тим. Еден пример е казна за прељуба. Ако на пример, жена извршил прељуба, казната за каменување. И ова, рече Исус не директно да престане да, но рече тој престана со да се земе многу detours.
Па јас мислам дека ако Исус порака денес
Денес, кога се поеднакви меѓу мажите и жените би веројатно неколку од неговата порака не функционира, тогаш мислам дека главно се должи на неговата позиција по прашањето на прељубата, каде што отиде во согласност со Божјата порака. Но, многу од неговата порака (најмногу за тоа како да се однесуваат едни кон други), најверојатно, ќе работат доста добро во денешното општество. Но, ако тие имаат некакво значење, јас не мислам толку многу. Денес имаме сите закони и шеми кои ние треба да го следат и најверојатно има многу млади луѓе во денешното општество кои не знаат што Исусовата порака беше. Нашите закони денес може до одреден степен се базира на Исус етички порака. Но, дека Исус ќе биде од големо значење денес конкретно, многу тешко може да се замисли.
Па мислам дека за Исус фигурини денес
Ако не постои Исус бројка денес јас не мислам. Тоа веројатно ќе биде познати музичари и актери кои се зборува за мирот и такви, но тие се повеќе, а не само како што беше Исус. Но, тоа, сепак, може да биде важно што велат тие, особено за младите луѓе кои ги гледаат како идоли и да ги слушаат. Зошто тие се залага за мир и како што е доволно за да пред тие да станат познати, тие мислеа овие работи и кога ќе стане познат тие сметка за тоа и се залагаат за тоа. Затоа што кога ќе се знае со што повеќе луѓе слушаат што зборуваат и да ја однесете со сила. Примери за тоа се сите добротворна Галас со големи славни личности, како што се Мајкл Џексон и ова малку црвено СИДА бренд кој речиси сите känisar бобинки во официјални ситуации.
Што е чудо
Чудо е што на пример, разбудам некој од мртвите, оди по вода или да се направи неверојатни работи. Исус врши големи чуда. Некои од нив беа за да се разбудат мртвите, оди по вода и лекување болести.
Исус чудата
Исусовото прво чудо (според Јован) да ја претвори водата во вино на свадба во градот Кана.
Виното во партијата го снема и тоа беше многу непријатно, ако храната и пијалакот истрча за време на забавата. Но Исус ја спасија ситуацијата по тајно вртење шест големи саксии на водата во вино. Свадба вредности беше изненаден кога тој се здобија со вкус на Исус вино. Тој беше изненаден што ја вкусиле подобро од виното го снема. Тој ги повика младоженецот и рече: "Сите други понуди прво на добро вино и полошо, кога гостите почнат да се опијам. Но, сте ги зачувале добро вино до сега. " Тој бил свесен дека тоа е Исус од вино пиеше.
Мојата рефлексии за чудата
Јас не верувам во чуда, а особено не во Исус. Тоа е само некој кој ги најде да озадачавам други луѓе и да се создаде неизвесност.
Зошто велат дека тоа за Исус "чуда во Библијата и тоа што не се докаже за нив (мислам)
Исус чуда, мислам дека, како што велам не. Тоа е само некој кој смета дека и самиот ги видел, бидејќи тој / таа сака толку многу да се Исус да биде Месија. И ова е, исто така, она што се сака да се докаже со Исус чуда. Дека тој навистина е Месија и Син Божји. Тоа е причината зошто тие се во Библијата, бидејќи тоа само е одличен аргумент за Исус е Божјиот Син, Исус Христос.
Исус непријатели
Исус го стекна на многу опасни непријатели низ животот. Еден од нив беше римски владетели кои не сакаат секој нов месија. Тие се плашат дека Исус ги поттикнаа своите следбеници да се побунат. Други, пак, беа од фарисеите и книжниците, кој не сакал за Исус, бидејќи тој рече дека тие ќе одат во пеколот. Тие, исто така, тврди дека тој скрши Божјите закони. Тој, исто така, имаа свештеници во храмот на Ерусалим против нив. Тие се чинеше дека се потсмеваа Бога и проповедаше доктрина која не соодветствува со еврејската религија. Свештениците исто така, смета дека Исус бил дрзок и груб кон нив според почитувани и добри луѓе.
Еврејските водачи го знаеше ова во Велигден го слави пати дека Исус ќе го посети Ерусалим за да го прослават Велигден. Тие потоа одлучи дека тој ќе биде уапсен и убиен во најкраток можен рок.
Исус бил и предавник меѓу неговите ученици се викаше Јуда. На последната вечер од слобода, Исус собраа на своите ученици да јадат Пасхата оброк. За време на оброкот го зеде леб и го скрши на учениците. Исус рече дека лебот беше неговото тело. Потоа тој им даде вино, велејќи дека виното е неговата крв. Овој феномен се уште постои и се нарекува Евхаристијата. Пред Евхаристијата, Исус откри дека Јуда беше предавникот Јуда како не учествуваат во Евхаристијата.
Исус е уапсен
По оброкот, Исус и апостолите да Гетсиманската градина на Елеонската Гора. Исус знае дека нешто ужасно беше чекање за него, тој се чувствува ужас. И се случи нешто премногу. Една група на мажи дојдоа одење кон Исус. Јуда маршираа на чело на групата, и кога дојде до Исуса тој го бакна. Во моментот кога паднал на други мажи над него и го однесе далеку на свештеникот. Бакнежот беше во знакот на другите луѓе, дека човекот е Исус.
Исус е осуден
Исус бил испрашуван во текот на ноќта на еврејскиот совет. Тие заклучија дека тој го исмејуваше Бога и казната за тоа е смрт. Но, Советот не би можела да воведе смртната казна. И тие се Исус на римскиот гувернер на Ерусалим, и го убедил да го убијат. Римскиот гувернер навистина не ги осудуваат Исус, но беше кажано дека убеди. Тој се исплакнат рацете и изјави дека тој е невин за смртта на Исус. Потоа тој го донесе од Исус да умре од распетие.
Исусовата смрт
Исус бил облечен во црвен капут и имаше венец од трње на главата. Тој беше шлаг, тепани и расправијата на. Потоа, тој доби жолт носи корсет од Антонија гаранција во Galota. Не му беше прикован врз корсет меѓу другите две распнатиот крадците. На крстот, Исус бил на која пишуваше "Царот на Евреите". Исус бил прикован на корсет девет часот наутро. Имаше многу луѓе од целиот крстови, многу се потсмеваа Исус. Напладне темнина над Земјата, што траеше до 03:00 Исус извика (според Матеј). "Боже Мој, Боже Мој, зошто си Ме оставил?". Потоа, тој престана да дише и починал по шест часа на страдање на корсет. Се вели дека кога Исус умрел затресе тлото, храмот во Ерусалим пукна на два дела, карпи rännade, гробовите се отворија и мртвите воскресна.
Исус воскресна од мртвите
Исус е сега мртов и неговите пријатели го зеде неговото мртво тело и го завитка во бело платно. Тие се стави на телото во гробот издлабил во карпа и голем камен беше валани до вратата. Римските војници биле чувари на гробот. Но, по три дена, се случи нешто. Две женски следбеници на Исус дојде до гробот. Потоа имаше силен земјотрес и ангел слезе од небото. Римските војници падна мртов на земја и ангелот валани тргнаа каменот од отворот на гробот. Жените отиде по што во гробот и виде каде што Исус лежел. Жените трчаа брзо од таму за да им соопштат на учениците. На пат се сретнаа Исус им рече да се каже на учениците да се сретне со него во Галија.
Исус вознесение
Учениците отидоа потоа по приватна средба со återuppstådda Исус на една планина во Галија, каде што Исус бил на чекање за нив. Исус беше таму поздравно обраќање на Своите ученици, денес познат како "Missionsbefalningen". По говорот, тој се искачи на небото и исчезна од човечкиот вид. Ова е обично се нарекува "Вознесение Христово". Исус беше околу 33 години.
Кој е Исус навистина
Верувам дека Исус бил религиозен бунтовниците. Тој сакаше да се создаде религија која е различна од религијата и припаѓал јудаизмот. И така тоа беше, исто така, е случај, тоа беше именуван христијанството и раширена долго по неговата смрт. Исус бил инаку добра и вид на сите, тој се третира сите подеднакво. За него, сите имаа иста вредност, жени, деца, мажи имаа иста вредност. Но, тој беше, сепак зло против секој оној кој не му се допаѓа. Тој се бореше против своите порака преку која сака смртта на нивните непријатели. Откако тој беше слушната да се каже (според Матеј): "Но, моите непријатели, оние кои не сакаат да ме има крал, ги погоди и прободе нив во мојот поглед."
Исус, Синот Божји, не, јас не верувам во. Тој веројатно е во Палестина во тоа време, но јас не мислам дека тој имаше магија, чудни сили. Тој веројатно е само обичен човек кој беше паметни, образовани, мудар и имаше висок IQ. Бидејќи имаше немири во Палестина во тоа време бил веројатно малку луѓе очајни за нов Месијата ќе дојде и ќе донесе мир. И тогаш веројатно сакаше луѓето да веруваат дека Исус е Месијата, Синот Божји. И бидејќи тие веруваат толку многу во него, додека се замислуваа дека тој правел чуда и одеше на вода. Тоа, сепак, тој зборуваше за правилата и етика, и како што е веројатно вистина. И дека тој починал на корсет е веројатно исто така точно. Но, тој повторно се појави веројатно лага. Тоа, рече, јас верувам во Исус, но јас не мислам дека тој бил син на Бог, имаше магични моќи и може да прави чуда. Верувам дека, сепак, тој верува дека тој беше Божјиот Син и посебни. Јас исто така веруваат дека Исус бил добар говорник и ближен.
Исус многу имиња
Исус бил повикан, и повика многу различни нешта. Тука се оние кои јас знам и се најде во книгите.
Исус
Исус
Христос
Спасителот
Син на Бог
Месијата
Значи, мислам дека ние треба да се погледне за Исус
Мислам дека треба да се погледне во Исус како добар и мудар човек. Вие треба да го видам како основач на христијанството, според тоа, основачот на Шведска религија. Но, една, исто така, треба да го гледаат како истакната личност во многу случаи (првенствено етичка). Една едноставно треба да го гледаат како еден од најважните и познати луѓе во светот низ вековите.
Зошто Исус е важно да се многу луѓе денес (мислам)
Исус е веројатно многу важна личност за многумина, особено за оние кои се христијани и веруваат во Него како Месија. За мене, Исус не е толку важно, а тоа е затоа што јас не сум религиозен христијанин и јас не верувам во Него како Месија. Но, можам да му се заблагодарам за мене давање на подароци. Но, за оние кои не веруваат во него, тој е веројатно како што реков многу важна личност. Тие го гледаат доволно како свој Спасител и Синот Божји, како и основач на нивната религија. Но, јас исто така мислам дека тие го гледаат како христијански улога модел, иако тој е роден Евреин, а починал Евреин.
Зошто Исус е толку неверојатно познатиот (мислам)
Христијанството е една од големите светски религии, Исус е религија. Секој кој живее во христијанска земја веројатно знаете кој беше Исус и малку за она што тој го направи. Но, дури и тоа е малку едуцирани и живее во земја што не е христијанин веројатно знаете кој беше Исус. Сето ова, затоа што Библијата и Новиот завет, кој е книга на христијанството. Таа вели дека многу за животот на Исус, пораки, чуда, смртта, и многу повеќе. Сето ова и многу повеќе е веројатно причините зошто тој е еден од најпознатите луѓе во светот вака околу 2000 години по неговата смрт.

based on 19 ratings Исус, 2.7 од 5 врз основа на 19 рејтингот
Оцени Исус


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти поврзани со Исус или на било кој начин поврзани со Исус.

Еден одговор на "Исус"

  1. z на 3 октомври, 2008 во 00:00 #

    Исусовата порака на неверство:

    Кога Марија Магдалена ќе бидат каменувани за прељуба.
    Исус нацрта линија помеѓу Марија и оние кои би камен неа и рече: "Оној кој не грев може да фрли првиот камен", бидејќи сите луѓе згрешиле, па дури и оние кои сакаа да се камен, така што тие би можеле да не го прават тоа само заради гревот. Со тоа што тој значеше дека не треба да се суди, па не треба да се суди.
    на тој начин Исус зеде од каменување.

Коментар на Исус

« | »