.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Џон Штајнбек: Се Глувци и луѓе

Приказната е за двајца мажи, Lennie и Џорџ кои патуваат низ земјата прифаќаат привремени работи. Лени мраз ментално ретардирани. Не дека многу, но тој не може да се грижи за себе. Наместо тоа, тој е многу силен човек и добар работник додека задачи се едноставни и монотоно. Сиот негов светски центри круг Џорџ. Lennie е всушност многу мирен и убав човек, и сите глупости на тој всушност не Не сте замислена да биде лошо. Неговиот пријател Џорџ е во спротивност со Lennie и против неговата волја, тој се грижи за Lennie. Па, понекогаш се забележува еден вид на "ние против нив" пријателство, но на крајот тоа чувство не е нема. Двајцата мажи сонувале да имаат малку куќа на нивните сопствени, но се разбира, тоа само може да се сон да themeselves се задржи.
Кога започнува приказната Lennie и Џорџ се на пат на фарма, каде што имаат работа. Кога ќе одам таму тие се разбере дека на една фарма не е многу убаво место. Луѓето се лути и сопственикот мрази Lennie од првиот момент. На првата вечер, и Lennie и Џорџ посака дека тие не отишле таму. Но по некое време се чини дека Lennie, Џорџ и една третина човек, Кенди ќе видите својот сон е точно, но пред тоа нешто навистина лошо се случува, и целата книга промени.На приказна е многу едноставна и така се зборовите. На само тешко нешто е дека сите дијалози (и тие се многу) се напишани во говорниот јазик. Како "Мора да побара стомакот болка. Ги Проклети репа го даде за мене. Тие knowed Јас требаше да пред да некогаш се јаде 'em. "Целата книга продолжува како што и тоа е досадно по неколку страници. Животната средина е опишан во многу краток, но интересни реченици. И покрај здодевни тема што ја прави книгата интересна да се прочита.

Не ми се допадна оваа книга на сите, тоа е здодевно, неинтересни и тешко да се прочита. Идејата е добра, но авторот не на најновите Осврти дел од книгата на настани. Интересни работи се опишани многу слабо и здодевни работи како бојата на детето е многу добро опишани. Ова е причината зошто тој доби Нобелова награда, книги на Победниците на Куповите обично се на овој начин. Единствената добра работа со книга е тоа што авторот сака (обиди) за да се опише колку е комплицирана животот може да се молам за човек кој навистина сака да се однесуваат добро, но не може да му одолее на ненадејна ударите. Ова е прилично добро се карактеризира, Верувале или не. Но, во секој случај, ако ние се случува да се чита една книга јас ќе го избере некои ѓубре литература. Овој вид на литература е комплицирано доволно на англиски јазик.

based on 1 rating Џон Штајнбек: Се Глувци и луѓе, 3.0 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка Џон Штајнбек: Се Глувци и луѓе


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Џон Штајнбек: Се Глувци и луѓе, или на било кој начин поврзани со Џон Штајнбек: Се Глувци и луѓе.

Коментар Џон Штајнбек: Се Глувци и луѓе

« | »