. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Кафе

Тема: Храна

Кафе,
Црна како ноќ
Топла како пекол
Позајми како ангел
Прекрасен љубовта
Па рече опстанок експерт од Франција за пијалок дека многу љубов КАФЕ
Постојат многу приказни за потеклото на кафе, еден од нив, а можеби и
најпопуларните е дека на Káldi, едноставен getaherde од Јемен
Тој забележал еден ден што тој добива се собирале околу грмушка и секој од нив
невообичаено жив, Káldi одлучи да ги вкусите плодовите
како овци застана и јаделе и стана сосем до и почна танцување енергично.
По ова откритие се шири брзо На монасите во областа која почна
ги користат овие бобинки да остане на алармирање во текот на ноќта и да се моли.

Првиот кафе дојде во Европа и Италија во почетокот на 1600 година многу
првично беше страв на оваа црна пијалок, затоа што мислев
Сатаната го донесе ова на муслиманите наместо вино.
но по Папата пасивното својата прва чаша тој благословен и секој може да
уживаат во овој пијалак.

Чајно дрво може да биде до 10 милиони висока, но плантажа Изчистени да 2м и
тие расте како повеќе на гребенот и да стане како грмушки.
кафе грмушки расте насекаде во големи надморски височини со високи температури и многу nedebörd
На високото пофини кафе се вели.
тие се одгледуваат главно во Бразил, Колумбија, Centralamrika, Индонезија и Источна Африка.
гравот изгледа како цреша, цврсти
со две јадра наместо едно, постојат и оние кои се кафе, грав.
повеќето kaffeskörten skers страна, можете кора намалува месо и други остатоци
грав потоа се сушат, во roasteries грав се загрева до 100-150 ° за приближно 10 минути, на подолг дестабилизира потемна

Различни видови на кафе.

СТУДЕНТСКИ КАФЕ не Linköping чај, но нема никаква врска со кафе

Инстант кафе директно се раствора во топла / врела вода, се подготвува од страна на првиот brews
кафе, а потоа отстранување на водата од метод, познат како на сушење со замрзнување,
што значи дека замрзнување се сведува на мраз, а потоа од страна на вакуум и топлина, оди
вода директно во текот на пареа

SENIOR заедничката соба КАФЕ некој го прави сигурни дека секогаш има некои лево во тенџере, така што тоа
не е доволно за последен чаша, па некој друг може да запарвам свежа тенџере
HULL кафе / КАФЕ половина, кафе со прочистен / на Gotland наречен кафе половина
Кафе со млеко сварено кафе со загреан млеко, еднакви делови кафе млеко

CAFFELATTE се состои од еспресо и frothed млеко во еднакви делови кафе млеко
може да се на врвот со мелен цимет, какао или кардамон, млеко шлаг.
Еспресо е фенси кафе.

Вториот чаша, втор кафе

Безкофеинов - со хемикалии да се отстрани кофеинот и потоа да се кафе без кофеин

Кафе со млеко - за разлика од кафе Млеко и кафе со млеко е млеко кул

based on 2 ratings Кафе, 5,0 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Стапка Кафе


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со кафе или на било кој начин поврзани со кафе.

Коментира за кафе

« | »