. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Клонирањето на животни и луѓе

Клонирање доаѓа од грчкиот збор клон, генот. И тоа значи дека производството на вештачки генетски идентични индивидуи.
Добиток за одгледување на оваа со поделба на ембрион во рана фаза, а потоа развиваат деловите одделно и на поединци. На пример, на метод се користи за производство на животни од животни со посебни способности.
Во генетскиот инженеринг се особено клонирани глувци со заменување на јадрото на оплодената јајце со јадро од индивидуалните сакате клонирани.
Предности и недостатоци, но на клонирање.

ПРЕДНОСТИ НА клонирање

Наскоро, можеби им е дозволено на клонирање на луѓето во Велика Британија. Фокусот е на клонирање на човечки ембриони за истражување за да лечи болести на бубрезите, црниот дроб и срцето.
Но на крајот, тоа ќе биде можно да се развива целата органи. Ова може да им обезбеди можност да се рекреираат на срцевиот мускул или коскената срж.
Денес таа е главно во врска со способноста да се клонираат и се посветам на човечки клетки да се излечи, како што се Паркинсоновата болест. Првенствено тоа е за да се зголеми матични клетки кои можат да помогнат лечи болести на телото.
Што ви се победи кога да се користи клонирани ткиво? Па, телото е потребно време да сопствените клетки и поверојатно е дека клетките се одвива добро. Идејата е дека "ин витро" да се произведе клетки кои се специјализирани во нивната задача.

Недостатоци на клонирање

Кога клонирањето ќе се дискутира едни со други мисли безбедно на абортус и сето тоа гужва. Дали е тоа точно да се земе животот? Во меѓувреме, не ембрионот / фетусот нема директна чувства, или тоа е?
Абортусот противниците се очекува во знак на протест против забраната за клонирање се поништува.
Тие имаат претходно протестираа против обидите да се излечи Паркинсонова болест користење на клетките од абортирани фетуси, се случува денес.
Освен тоа, многумина веруваат дека тоа е во ред со клонирање, особено во различни религии. Ова ќе доведе до конфликт меѓу оние за и оние кои се против клонирањето.

РИЗИЦИ НА клонирање

Истражување на клонирање на човечки клетки никогаш не биле за клонирање човечки суштества или да се создаде резервни ембриони. Со цел да се добијат матични клетки да лечи болести.
Најголемиот дел од објавените истражувања кои покажуваат дека клонирањето на цицачи обично резултира со мртвородено и исправна фетуси.
Во април 2002 година, изјави италијанскиот истражувач на новинарско кои три жени, беа веќе бремена со клонирани ембриони. Од тогаш тој ниту го потврди ниту го негираше ова. Иако тоа не е вистина, или ако обиди не успеале, ова значи дека тој има намера да се клонираат човечки фетус во блиска иднина.
Докторите мислат дека тоа е многу голем ризик во иста група со клонирање на луѓе.
Повеќето истражувачи се согласуваат со ова и веруваме дека неколку клонирани животни родени страдаат од вродени дефекти што не можеше да биде откриен за време на бременоста, како што се оштетени бели дробови.
Да се клонираат човечко суштество трае доста долго време.
1 Ве однесе на мобилен (со јадрото, црвени крвни зрнца без сено и други клетки нема да го стори) од еден човек кој сака да се клонираат и ставајќи го во епрувета со стандардот хранлив раствор.Потоа ќе пораснам ќелија колонија во 5 дена.
2-ри ти само треба да се даде на клетки од 5% од износот на храната што вообичаено се користи, ова ќе се натераат да одат во мирување држава.
3 Тогаш можете да ја земе (неоплодени) јајце клетка од жената и да ги отстрани ДНК од јадрото.
4 Тоа места заспан клетка до ооцитот и двете резултира со мал електричен шок, така што тие се вклопуваат заедно.
5 она што оди нагоре мора да почекаме и да видиме дали новиот мобилен почнува да се подели, при што е 8 или 16 зрнца се движат во нив во (сурогат) утробата на мајка му.
, А потоа чекаат девет месеци.
А клон е "оригинал" спомени!
Сосема погрешно. Меморијата не е кодиран во геномот, и не се пренесуваат во клонирањето. А клон ќе развиваат сопствените сеќавања и сопствената личност

Кој ќе ја прифати клонирање кај луѓето?

Меѓутоа, постојат луѓе кои ќе сметаат дека клонирањето да има дете. Некои може да бидат родители кои изгубиле дете и сакам тоа назад, други можат да бидат парови, кои не можат да добијат своите деца на традиционален начин.На пример, ако човекот не може да произведува сперма, неговата ДНК може да се влезе во јајце клетката на партнерот и на тој начин се создаде клон од него.

Ако клонирање се вашата единствена шанса да имаат дете, ќе го користам?
Не постојат Јас веројатно не би. Кога ќе треба да се без деца ако не можете да го добие. Што нешто е тешко, но не треба да живеат со amn've едни со други.

Доли овцата

Во 1997 година успеа за првпат да клонираат возрасни животни. Доли овцата е роден. Таа беше проследена со серија од клонирани овци, крави и свињи. Да, тие имаат дури и успеа да го клонираат возрасни мачки и глувци.

Да креирате примерок на возрасен животно ви се допаѓа ова:

1 Можете да ги преземат мали ќелиите на телото, како на пример од слузницата, од животните да бидат копирани.

2-ри Тогаш вие јајце клетка од друга индивидуа. Тој работи во близина на нејзиниот јадро, па јајцето не содржи сопствени гени.

3 Ооцит се комбинираат со мало тело ќелија. На споени клетка е сега само гени од еден да бидат копирани.

4На споени мобилен Komer сега да се однесува nybefruktat јајца. Тоа претставува ембрион, кои можат да се имплантиран кај жена. И се развиваат во полн животно. Која е копија на животно кое првично донираше тело ќелија.

Клонирањето на животни и луѓе, 2,3 од 5 врз основа на 17 рејтингот
Оцени клонирање на животни и луѓе


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа што вклучува клонирање на животни и луѓе или на било каков начин поврзани со клонирање на луѓе и животни.

3 Responses to "Клонирање на животните и луѓето"

  1. Софие на 15 април 2008 во 05:40 #

    Мислам дека тоа е во ред да се клонираат и луѓе и животни, бидејќи тоа не е природно со цел да се справат со, се добива погрешен и во природата и според теоријата на еволуцијата. Мислам дека може да добие клон на луѓето кога имате многу добра причина, како на пример, болест која е фатална болни или на друг начин. Но, кој ќе се утврди дали е доволно добра причина? Тоа е голем проблем, луѓето не ја гледаат големата слика на проблемот.

  2. Мартин на 17 октомври 2008 во 10:33 #

    човек користи пет пати повеќе од naturreurser отколку што му ја врати, природата не е направен за неа. Еволуционистичката теорија вели дека опстанокот на fitest, ако вид учи да се адаптира на степенот за клонирање на своите дела, било да е тоа така тогаш!

  3. Тони на 20 октомври 2009 во 10:59 #

    Па мислам дека клонирањето е толку лош! животните или луѓето умираат разбира tamperproof време ... ... не е добро!

КоментарКлонирањето на животни и луѓе

" | »