.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Јаглерод циклус

Имаше еднаш еден јаглероден атом име Курт. Роден сум кога светот беше роден. Добрата работа со мене, е дека јас никогаш не ќе остариш. Јас се користат да си играат со моите две најдобри пријатели атом на кислород, што се нарекува Сигурд и Симон. Ние воздух малку надвор од океанот, кога бев вовлечен од страна на алгите ALGOT. Ме одведе до две други атоми на дното. Тука игравме карти во многу милиони години, кога врнеше секој ден отпадот до нас, па ние секој одржи. По многу години, јас и моите пријатели на масло заедно со депресија отпад. Еден ден дојде oljebåt дека вовлечени во цевката што ни го донесе на масата искривени цевка. Тие пукаа врз нас, па тие може да се види кој е мал и брзо и големи и бавно. Се чувствува речиси како заплашувањето. Еден ден, автомобил дојде и ме вовлечени од бензинска пумпа, каде што спиеле за неколку дена. Тој ме разбуди десно во средината на ноќта. Лежев таму во резервоар за гас на автомобилот и брануваше. Додека спиев доби една искра од автомобилот и јас бев запрепастен. Јас излетуваа од издувната цевка со голема брзина, каде што го најдов кислородниот атом име Sussi. Sussi и отидов на еден паб во чадот кој го најдовме на пријател. Неговото име беше Силвестер. По патот се зголеми многу растенија, имаме летови таму во празен простор на зелен лист. Таму најдов диско повеќе јаглен кој имаше кислородни атоми пријатели. Мислев дека јаглерод и кислород атоми се чини дека напредува заедно. Седнавме и разговаравме за старите спомени кога јаглероден атом се фалеше дека бил во Мајкл Sumachers резервоар за гас, уште фалеше дека бил изеден од Петер Форсберг. Меѓу сите веселбата дојде на коњ и јаделе ни до. Конот заклани и стана хамбургер во Мекдоналдс. Таму, ние се чуваат во фрижидер се додека еден од работниците дигна хамбургер и ни пржени, па ние би можеле да јадат. За неколку минути така што лежеше во крвта на дебели американски дете кое не проголта. Отидовме со крв низ аорта со голема брзина до мозочните клетки каде што сум сега и напишал оваа приказна за јаглероден атом. Затоа што јас сум многу заинтересиран за хемија, бидејќи јас се случи да биде во тој дел од мозокот кој е заинтересиран за хемија.

based on 29 ratings Јаглероден циклус, 2.2 надвор од 5 врз основа на 29 рејтингот
Оцени јаглерод циклус


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на јаглеродниот циклус или на било кој начин поврзани со јаглеродниот циклус.

Еден одговор на "На јаглерод циклус"

  1. F на 31 октомври 2010 во 02:17 #

    Апсолутно феноменална! =)

Коментира јаглерод циклус

« | »