. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Христијанството

Што е централната порака на христијанството во твоето мислење / Што е тоа што ја одредува како христијанин верува дека човек мора да се живее? "Јас избрав да одговори на овие прашања, обратете се еден до четири, заедно затоа што мислам дека пораката оди во во условите за живот.

порака на христијанството може да се толкува на различни начини. Сметам дека е така што и во Стариот и Новиот Завет, заедно формираат заедничка порака дека дизајнот на некој начин, сите на христијанството. Она што мислам дека одигра најголем дел е како христијанството покажува како сите луѓе се љубени од Бога и еднаква вредност на секого.
Тоа е веројатно најважната порака, бидејќи покажува дека сите луѓе "може" се биде христијанин, барем за Бога. Нема посебен третман, но Бог е за секого, секој може да се спаси. Кога христијанството влезе во селото, тоа беше различни видови на луѓе кои се сврте кон него, особено едноставни луѓе. Исклучените лица, како што се Евреите, сиромашните и робови знаеше дека тие морале да им припаѓаат на нешто, тие се исто така важни и сакан од Бога. Значи во резиме, може да се каже, дека љубовта и солидарност е централната порака на христијанската вера.
Сум се размислува малку на идејата дека ако сите се навистина подеднаквата вредност, тоа всушност не сите тогаш? Што е третман проблеми во случај на убијци, силувачи и педофили, на пример?
Таму е израз кој се вели дека "Бог сака грешникот, но не и гревот" што го објаснува сето тоа доста добро. Значи одговорот е потврден, богот на злото не е љубов ние, луѓето може да се постигне.
Освен љубовта и солидарноста се разбира да се вклучи голем број на други важни пораки на христијанството кој верувам дека се важни. Ако грев или прават нешто "лошо", секогаш може да биде простено од Бога. Исус зборува за Бог како љубов и простувањето татко и овие мисли дека Бог е простувањето може да биде повремено се гледа во неколку од Пророците како Осија. Исус ја објаснува неговата порака во неговата параболи, и да се следат некои правила не можеби навистина толку важно, но најважно е дека треба да се покаже љубов кон ближниот, односно. сите луѓе. (Веќе во Битие 3 се наведува дека "Љуби го својот ближен како самиот себе") Може да се каже дека Исус ја заменува некое правило на етиката дека намерата е поважно од вистинските дело, ова гледиште исто така го поседува и неколку пророци.
И да не заборавам на принципи на христијанството: Десетте Заповеди. Тие имаат очигледно значеше многу во христијанството, но тогаш една, исто така може да се шпекулира за колку точно значење на Десетте Заповеди се, јас не мислам дека целосно 100% фундаменталистички мора да ги следат. Јас не мислам дека човек целосно во сите можат да ги следат овие барања во целост, никој не е совршен. Љубов кон Бога и твојот ближен е поважно од laglydnaden.
Зашто Бог толку го засака светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој што верува во Него да не загине туку да има вечен живот. (Јован 3:16)
Не мислам дека христијанството, како што многумина веруваат, е за следните еден куп закони, да се биде христијанин значи да се биде "скромно" себеси за повисока сила. Ако веруваме во Исус Христос и дека Тој умрел за една гревови, маани и слабости, а исто така се грижи за и сака неговиот ближен, мислам дека е доволно. Вие не како што јас не кажам да бидеш совршен

Која е позадината што христијаните слават Божиќ, Велигден и Halloween викендот?

Бидејќи Велигден е скоро тука, јас почнувам од зборува за тоа и зошто ние навистина го дочекаат.
Велигден е всушност најважниот христијански фестивалот се слави Христовата смрт и воскресение. Во текот на велигденските викенд, се претвори во "заедница", за време на Велигден недела, го созерцуваме како Бог во Христа спасение на светот, за да самиот Исус умре на крстот.
На некој начин, е, исто така, христијанската Велигден е продолжение на еврејскиот празник Пасха (Евреите ослободен од ропство во Египет), бидејќи многу делови на нашата Велигден не може да се разбере ако не знае што се случило во Египет. Велигден се прославува пет дена и зошто овие пет дена, јас да ви кажам сега: Велики четврток е ден дека Исус, заедно со Своите ученици, воведување на Евхаристијата. Јадеше и пиеше со нив и "трансформирани" лебот и виното во сопствената крв (прошка) и тело (единица, едно со Исус) Ова може да се толкува на различни начини, во зависност од каков вид на црквата што им припаѓаат, но ние во Шведска толкува тоа на симболичен начин. Исус своите ученици ги мие нозете и се оттука и името, зборот "сече" значи "пере".
Велики петок прославува распнувањето на Исус и смртта. Исус умре на крстот за доброто на човекот, тој умрел за нашите гревови, грешки и недостатоци. Велигден е кога Исус воскресна од мртвите, на третиот ден, односно Велигден. Затоа што Исус воскресна и е жив денес, тој може да им помогне на оние кои доаѓаат со него. Ова е сепак најважно дека христијаните треба да сведочи за своите соседи.
Јули се празнува во чест на раѓањето на Исус. Што ние навистина сме го слават julhögtiden е дека Бог стана човек. Исус стана еден од нас, влегол нашата раса да ги споделиме нашите животи.
Инцидентот се случил на Божиќ сега прибл. Пред 2000 години, во Витлеем, кој е во Ерусалим. Тој бил роден во јасли, меѓу животните, веројатно во некоја куќа. Во Библијата читаме за тоа како ангелот Гаврил дојде на Марија и реков дека таа е бремена, дека таа ќе роди син и дека тој ќе ја добие името на Исус. Кога Исус се родил, тој е веќе судено да биде оној кој може да донесе луѓе назад во рајот, повторно, луѓето ќе бидат повторно родени. Клучниот збор е името на Имануел, што значи "Бог со нас" (Матеј 1:23).
Сите Светители денот: Уште во првиот век, луѓето имале страните во светци, но за прв пат, тоа не беше ниту лесно, ниту безбедно да се биде христијанин. Овој пат на Римската Империја, тоа беше забрането да се биде христијанин, затоа, беше на прогонот и убиствата заедничко. Во тоа време, оние што стоеја на нивната вера, дури и ако тие се постапувало сурово, исто така, многу му се восхитувал. Неколку од оние кои биле погубени беа почестени од страна на ранг на светец. Со текот на времето, се повеќе и повеќе почитуван како светец. Деновите на овие светители се слави стана основа за нашето име-ден славење. Но, бидејќи не се сите денови беа доволни за "Ден на Сите Светии".
Светиите се еден вид на улога модели за нас Исус е мутра и Светите покажува како се обидува да се живее живот со љубов и вера.
На вториот ден од изминатиот викенд, "Ден на сите лица" кажува дека значи нешто, за други, ние не треба да бидат светци да бидат значителни. Не, дури и кога ќе умреме, а завршува нашата улога да постои.

Шведска е христијанска држава? Расправаат за и против!

Јас навистина не би рекол дека Шведска е сеуште таму, важноста на христијанството и влијание во општеството се намалува секоја година што поминува. Пред десет години, Шведска беше многу повеќе христијанска земја отколку што е денес, и сто години пред тоа беше дури и повеќе христијанин. Но, бидејќи Шведска стана една мултикултурна земја со многу религии, освен Христијанството ќе биде голем христијански влијание да биде крајно дискриминаторско, доколку другите религии се исти простор.
Нештата како зошто Шведска е христијанска земја е на христијанската фестивали внимание многу многу, повеќето семејства крсти децата во црква, а повеќето се оженил дури и религиозен, како и црковни погребите се веројатно најчести. Потоа уште една работа што исто така значи дека Шведска е христијанин е дека ние се уште плаќаат данок на црквата, многу конзервативни.
Мислам дека Шведска е земја која е изградена врз христијански принцип, иако не е христијанин, во смисла дека мнозинството е христијанин.
Нешта кои укажуваат на тоа дека Шведска не е христијанска земја не се повеќе Швеѓаните се остава на црквата, најверојатно толку повеќе луѓе ќе најдат утеха и безбедноста на други работи во животот отколку религијата. Но, тогаш тоа е веќе како "табу" за да не се биде христијанин, како што беше порано.
Тогаш тоа е политички и религиозни во земјата сосема одделно целосно, можете заобиколувајќи на религијата во политички одлуки и така натаму.
Потоа, како што реков претходно, Шведска стана земја на многу религии. Ако еден со секуларно општество значи де-христијанизирана општество како Шведска е. Но, ако некој го дефинира како општество каде што луѓето не се христијани, не е во ред. Така, самиот прашање прилично незгодно да се реши затоа што сте се различни одговори во зависност од тоа како мислиш со да се биде христијанин.
Една важна работа која мислам дека се важни за тоа како да се утврди дали Шведска е христијанска држава е тоа што ние не сме песни верските правила управува нашиот живот, повеќето од нас Швеѓаните во живо на начинот на кој го прават најдобро и да се чувствува најдобро.

based on 15 ratings Христијанството, 2,5 од 5 врз основа на 15 рејтингот
Оцени христијанството


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа која е за христијанството, или кои се некако поврзани со христијанството.

Еден одговор на "христијанството"

  1. Sandra на 20 април 2008 во 03:08 #

    еј јас немам коментар, но имам едно прашање

    Исус како може да биде пример, ако тој се враќа?

    Благодарен сум ако може да одговори на моето прашање и цик одговарате на мојата е-маил huner_didar@hotmail.com

Коментар на христијанството

" | »