.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Христијанството

Крштение: Крштевањето е да се инаугурира на новородено дете во христијанската вера, и кога детето е крстен, тоа е исто така член на Шведската црква.
Некои родители не сакаат да крсти своите деца кога тоа е мал, без да се чека додека не се поголеми и се разбере она што вели отецот. Некои избере да не се крсти своето дете на сите.
Кога еден се крсти свештеникот чита едно парче и нежно се прелива вода на детето главата три пати, на Отецот, Синот и Светиот Дух.
Некои католички свештеници се фаќа главата на бебето со Krisma (мешавина од нафта и мелем).
Кога детето ќе се крсти, ќе ја име и името. Во некои црковни општини, тоа е заедничка дека родителите назначи кум и кума на бебето, па ако родителите страдаат сериозна несреќа и загуба на живот, па се кумови се грижи за детето. При крштевањето, детето има долга бела дотерани на sig.Konfirmationen: Во Шведската црква потврдува на повеќето луѓе на 14-15 годишна возраст.
Пред да се потврди да учествуваат во класи потврда каде што ќе научат многу за Бога и христијанската вера.
Кога еден помина лекции потврда случува за околу една година, така што е време да се потврди.
Во минатото тоа беше заеднички дека свештеникот имаше слух, дека свештеникот бара кандидати за потврда прашање беше и тие мора да одговараат за целата црква, но во денешно време тоа е заеднички за кандидати потврда заедно со свештеникот и konfirmantionsledarna одредува известување заедно, на пример, танцување, пеење, читање поезија, театар.
Во различни култури потврда е доказ дека еден порасна. Во Римокатоличката црква е епископот присутни за време на потврда. Тој прашува кандидати потврда потврди дека тие веруваат во учењето на Црквата, но тоа не е потребно во шведскиот Црква.

Свадби: Кога ќе стапат во брак, тие ветуваат дека ќе сакаат едни со други во болест и во здравје, па се до смртта се направи една во. Од најчестите е дека ќе се венчаат во црква.
Невестата и младоженецот обично имаат една или повеќе пратилки, која работи во пред или зад невестата и младоженецот, кога тие одат нагоре патека. Кога парот се движи од црквата, тие обично се возеше во автомобил со многу оружје кутии за.
Римокатоличката црква смета дека тоа е во ред да се разликуваат, тие мислат дека бракот треба да биде за живот.
Православната црква им дозволуваше на развод, но ако сакате да се премажи станува церемонијата малку различен.
Тие протестантски цркви дозволи развод и omgiftelse. На православен свадба, двојката венец од сребро или цвеќиња околу главата да се покаже колку е важно бракот е.
На грчка свадба може да сватови се подготви пари на венчаница како желба за просперитет.

Погреб: Кога некој ќе умре, тие тагувам поврзани, но верување христијаните веруваат дека животот продолжува и по смртта.
Погребна церемонија обично вклучуваат молитви и песни се избрани од страна на роднините на починатиот и говор во чест каде што ќе се сетам на сите добра во животот на покојникот. Тоа, исто така, се вели од Библијата.
Време околу погребот е многу тешко за многу. Меѓу оние кои стојат најблиску до тага да бидат многу различни, некои плаче цело време, други молчат. Секој има различни начини за лекување на болка на.
Погребната церемонија започнува во внатрешноста на црквата во која починатиот лежи во нејзиниот ковчег, тогаш секој кој сака да се врати и да каже неколку збора и стави цвет во ковчег.
Погребната церемонија продолжува со одење во гробиштата. Каде што се намалува по ковчегот во земјата и свештеникот кажува неколку зборови, а потоа на погребот на. Еден мора да изберат дали да биде кремиран (изгорени до пепел) или редовни погреб. Ако еден добива кремиран пепел може да се стави во урна или расфрлани во спомен.

Божиќ: Божиќ е празник кој многумина христијани го слават. Бадник се слави на 24/12. Човекот слави затоа што тоа беше на Божиќ како Исус се роди во Витлеем. Роден е на Марија и Јосиф. Се чествува Исус со јадење и пиење многу време на Божиќ. Кога Исус бил роден, тој беше положи во јасли од слама во дното на кутијата на полица. Имаше многу да се види кај новороденото. Двете Марија и Јосиф беа многу горди на својот син. Да јасли дојде на три мудреци да даде Исус подароци. Во речиси сите цркви кои имаат креветчето во минијатура на Божиќ. Каде што ќе покаже Маврите, Исус во својата колиба, Марија, Јосиф, сите животни се собраа таму, и др Во ​​некои домаќинства имаат мал креветчето дома.

Доаѓањето Доаѓањето е подготовка за доаѓањето на Исус и да го славиме 3/12. Доаѓањето свеќници како што некои имаат во нивните прозорци е да го осветли темнината декември.
Доаѓањето на ѕвездите кои многу се виси во нивните прозорци, се симбол на ѕвездата што Трите мудреци погледна во небото и се следат за да конечно се постигне стабилна каде што е роден Исус.

Велигден: На ​​прослават дека Исус воскреснал од мртвите, тогаш.

Вознесение: Тоа беше Вознесение ден, тогаш 24/5, како што Исус отиде на небото.

На врв

Основачот на христијанството може да се смета дека е Исус, но христијанството првично дојде од јудаизмот. Нашата ера се смета од неговото раѓање и живеел од 0 година - 33. Исус одеше наоколу и сподели неговото учење. Тој умре на крстот со клинци низ рацете и нозете и со трн венец околу главата.

Света книга на христијанството е Библијата, таа е поделена во два дела, во Стариот Завет и Новиот Завет. Новиот Завет е приказна за животот на Исус и на развојот на христијанството.
Во христијанството, постои само еден Бог и обожува, и тој го нарекува Бог, дека Исус е татко. Тоа е Бог, Кој го создал светот.

Постојат две светилишта, цркви и манастири. Најсветото место, Ерусалим се наоѓа во Израел. Ерусалим оди многу луѓе да се погледне во нив места каде што Исус им служеше за голем дел од својот живот. Дури и Рим е важно место за христијанството, има Ватикан и папата.

Постојат многу фестивали, некои од нив се, Божиќ, Адвент, Вознесение Христово, Велигден Велики четврток, Велики петок, целодневен Светии, итн
Јули се слави затоа што тоа беше на Божиќ дека Исус се роди во Витлеем. Велики петок се празнува не многу, но тоа е денот на кој Исус бил распнат. Постојат, исто така, ритуалите; крштевки, свадби, погреби и потврда.
Кога ќе се молеше молитвата, како што често се каже, на Отецот, Синот и Светиот Дух, Амин, да се заврши молитвата.

Постојат околу 1,5 милијарди христијани во светот.
Постојат различни гранки; Православна црква, Католичката црква и протестантска црква.
Исто така, постојат неколку различни симболи, исто така се допаѓа INRI = Исус од Назарет, монограм Христос = = крстот и дека Исус умрел.

Во повеќето религии имаат книга каде што се вели за многу правила кои мора да ги следат. Тоа не е христијанството. Тие христијани треба пример не прашувај 4 пати на ден, што им е дозволено да се јаде свинско, итн Но, многу христијани, мислам дека е важно да одат во црква секоја недела, но постојат некои христијани, кои никогаш не одат во црква на сите.

based on 12 ratings Христијанството, 2.2 од 5 врз основа на 12 рејтингот
Стапка на христијанството


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со христијанството или на било кој начин поврзани со христијанството.

Еден одговор на "Христијанство"

 1. Торбјорн на 29 октомври, 2011 година во 02:24 #

  Јас случајно дојде на ваша страна, и откриле дека постојат некои грешки во врска со вашата интерпретација на христијанството. Не сакам да го критикувате, само ти го осветлуваат ...

  Да нели текст

  Во повеќето религии имаат книга каде што се вели за многу правила кои мора да ги следат. Тоа не е христијанството.

  ((Постојат правила во Битие за тоа како да се живее)) + 10 заповеди

  Тие христијани треба пример не прашувај 4 пати на ден,

  ((Како вистински христијанин треба да се праша утринската молитва, пладне молитва и вечерна молитва))

  им е дозволено да се јаде свинско, итн

  ((Под 3 Битие Глава 11 стих 7 не треба да се јаде свинско месо, внатрешни органи, или крв.)) (Свинско брои дури и за христијаните како нечист)

  Но, многу христијани мислат дека тоа е важно да одат во црква секоја недела, но постојат некои христијани, кои никогаш не одат во црква на сите.

  ((Според Библијата, човекот осветува недела))

  Пријателе, не постои голема разлика помеѓу христијанството, јудаизмот и исламот, во однос на овие три точки ...

  Ана, мислам дека ова е еј добро напишани

  Се однесува Torbjörn

Коментар на христијанството

« | »