.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Христијанството, исламот и православни

Во христијанската црква обично постојат три различни цркви.
Тоа е католички, православни и протестанти.
Христијанството произлезе од Римската империја, но во 1040 таа отиде на Црквата на дел начини Истокот и Западот.
Ова доведе до биле формирани разни видови на цркви, но тоа беше на христијаните кои доминираа во ова време.
На различни цркви може да изгледаат многу слични, но тајни тие имаат различни sakramenten.Dopet: Со крштевањето се раѓа човекот повторно и се приклучува на црквата. Свештеникот истура вода врз челото на детето три пати во форма на крст, велејќи: Јас ве крштавам во Отецот и Синот и Светиот Дух. Од самиот почеток, па покрстил веројатно само возрасните и тоа беше направено со потопување.
Потврди: за продолжување на крштевањето е потврда дека човекот во животот како возрасни единки ќе продолжи како член на црквата. Во Шведска, потврди Католичката на околу 15-годишна возраст.
Вечера: е врв на саемот и се слави секој ден во црквата. Католиците веруваат дека лебот и виното се телото и крвта Христови.
Исповед: Човек кој живее како сериозен, добри христијани понекогаш не успеваат и да се прават работите кои не се во право, според својата вера.
Брак: Оние кои се омажи ветувам дека ќе живеат во заедница која трае цел живот. Брачните другари може да се движат подалеку едни од други, но тие се многу ретко дека тие се различни.
Координација: Епископ положува рацете врз главата на потенцијалните свештеник и му се инаугурира. Еден католички свештеник не може да се омажи и жените не можат да станат свештеници.
Помазание на болните: Свештеникот anoints челото и рацете на болниот со масло и да се моли за болните.

Сега тоа е дека јас ќе се обрати на прашања во мојот извештај:

Како овие цркви се разликуваат?

Разни обреди, кои се различни не толку многу, но толкувањето на различни цркви е одлично. Светите Тајни се свети дела.
Светите Тајни се миропомазание, Евхаристијата (што е тајната на олтарот), брак, координација, исповед, и, конечно, на светата тајна на болните исто така, повика на последните обреди.
Како што може да се забележи е дека тајни се седум.
Постојат 900 милиони католици во светот. Нивната заедничка водачи повикаа на Бенедикт 16-ти.
На услуга се вика фер за разлика од православните, така седат повеќе и да го слушнете и тоа е повеќе тивко во црквата отколку кога Православната држи богослужба. Во обожувањето православни, тоа е како игра со многу пеење и танцување. Во протестантска црква, тоа е многу шарени прозорецот, но во Православната па таму обично нема седишта, така стои во околу два часа. Во црквата услуга православна таму е многу светлина и темјан вклучени и во кратките мигови на обожување исчезнува свештеник од една соба да се моли и каде што гледачите не можат да одат во, но потоа тој се враќа, а потоа продолжи на услугата.
Православната обожување може да изгледа чудно, Православната посетител себе не гледа како пасивен слушател. Напротив, тој се чувствува како учесник во трогателна драма, каде што самиот Бог делува.
Во шведскиот црковна служба потоа ќе седнат бидејќи секогаш постојат места во Шведската црква. Простор и слушање на проповедта на свештеникот, пее некои химни, собира плоча колекцијата, палат свеќи за мртвите и да се моли. Обичен висока маса трае околу еден час. Во специјални прилики тоа може да биде во текот на еден подолг временски период.

Така, во една православна црковна служба, па тоа е повеќе како спектакл со многу игри и пеење, додека католички, протестантски тоа е повеќе смирени и да ви се слуша повеќе отколку што пеат псалми, тоа, исто така трае нешто помалку од еден час за да се спротивставиме Православната два часа. Ќе седнат во католичка, протестантска црква кога стои во Православната Црква.
Во Православната Црква има разлика од католичка, протестантска црква многу икони испратени во црквата. Тоа е исто така многу лесно и многу темјан вклучени. Тоа не е на сите во христијанската црква. Таму каде што е светлина, но не и темјан. Во Православната Црква, често е многу темно и преполни. Не на сите како Христијанската Црква, каде што има многу простор и посетителите можат да седнат и да има повеќе светлина, бидејќи таму се обично се големи, шарени прозорецот во црквата.
Во протестантска, христијанската црква, таму е исто така еден орган кој игра фини парчиња, додека гостите и пеење на химни.
Во двете цркви постојат убаво слики на ѕидовите и таваните.
Во крштевањето, па ние се тушираат водата само над неговата глава, за разлика од православните брцнувајќи на целото тело на детето во када. Како и потврда е сосема различни од католичката. Кога сте 15 години, тогаш тоа го потврди во Шведска, но во Православната Црква, тоа треба да биде потврдена веднаш откако ќе бидат крстени. Причест, исто така, се одвива директно по вечера, а потоа се добие дете вар неколку склекови и леб.
Јас лично мислам дека е подобро со Шведската варијација на крштевањето, дека треба да се натопи целата дете, мислам дека е непотребно и не верувам дека тоа е корисно да се причести, кога еден е толку мала што се кога ќе се крсти. Дека треба да застане Мислам дека ова е тешко, и тоа може да доведе да се изгуби концентрацијата полесно отколку ако седнам.
Има 1,5 милијарди христијани во светот. Во христијанската црква има три различни видови, како што и протестанти. Видовите се католици, необични и протестантите.
Католичката црква има 900 милиони членови. Земји кои католичка Франција, Италија и Исланд се многу внимателни со католичката вера. Тие имаат за разлика од протестантските и православни, тие имаат супериорен лидер, папата Бенедикт Шеснаесетти, кој живее во Ватикан. Светители се многу важни за нив и Света е многу сличен на православните икони. Светите Тајни се свети документи за нив.
Протестантската црква има 150 милиони членови низ целиот свет. Некои земји се протестанти, освен Шведска, Велика Британија, Америка и смрека нашите земји, Норвешка и Финска.
Бидејќи ние во оваа земја се протестанти, пишувам "ние". Ние сме протестанти кои во суштина се две тајни. Крштевањето и. На вечера, лебот и пехар (вино) симболи на телото и крвта на Исус. Во нашето крштевање како што се тушираат само вода над челото на детето, за разлика од православните, каде што се натопи целата дете во Крштението фонт.
Но, постојат три различни типови на Протестантската црква. Лутеранска, англиканската и реформира. Во нашата црква, не постои родител лидери и тоа е само преку вера дека има спасение. Во Православната Црква има 170 милиони членови, што е малку повеќе од протестантската. Земјите кои се православни се Грција, Русија и Бугарија. Православната Црква, исто така, нема лидери родител но тие имаат патријарх (татко) на секоја земја. Светилиште за нив е исто што и небото, им верувам, а црквата која е на земјата. Православната црква значи "на православната црква". Тоа е затоа што тие не се менуваат толку многу во својата вера и традиција.

Зошто луѓето се најдат овие религии толку атрактивен? Еден фактор кој може да биде што ќе се одржи на традицијата на многу земји и се чувствуваат дека се измери и да се чувствуваат добро само религија што ја имаат. Режимот во таа земја може да се одржи од страна на религијата се држат до ставот дека во моментов е најдобар за својот народ. Папата исто така, може да влијае на луѓето преку неговата позиција и власт.

И мислам дека луѓето имаат, или да изберете токму нивната религија дека можеби одговара најдобро за нив. Тоа можеби ќе се чувствувате подобро духовно Доколку некој избере одредена религија.
Но лично мислам дека на Протестантската црква и верата е најдобро за мене, бидејќи јас се држи доста за науката и така натаму. Сепак, понекогаш еден може да се чувствуваат дека тоа би бил многу активен и во црквата. Јас сум само-потврда и секаде, така мислам дека дури и дека постои некој или нешто што го создал и го промени нашиот свет.
Јас бев во камп потврда минатиот викенд и моравме да ги направат своите сопствени општење и изберете тема за Евхаристијата. Избравме љубов и по логорот, мислам дека сите треба да се земе дел од љубовта. Но, љубовта може да биде многу различни нешта. Љубовта кон Бога и Црквата, свештениците имаат. Неговата љубов за неговата сопруга, дечко и девојка. Туку и пријателство и сочувство може да се две врсти на љубов. Научив во кампот во секој случај. Јас верувам во тоа. Имам една внатрешна верување дека некаде таму, нема знаци дека нашиот свет е создаден од страна на лице или нешто што го создал и го промени нашиот свет значително.

based on 5 ratings Христијанството, православните и исламот, 2.8 од 5 врз основа на рејтингот 5
Стапка христијанството, православните и исламот


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со христијанството, православните и исламот, или кои на некој начин се поврзани со христијанството, православните и исламот.

Коментира за христијанството, исламот и православни

|