.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Lasse Åberg

Предмет: Биографии

Lasse е роден во Hofors во Gastrikland 1940. 1941 година, семејството се преселило во Стокхолм. "Ние останавме четири лица во 1. на Kungsholmen. Имавме доволно само за сè. Јас бев израснат во мешавина од здравиот разум, jämtelag и лош вкус. Никој не можеше да ги тегне моето верување дека светот изгледа како за тоа. "
Мајка Lasse е еден пријател, фризерка име Walpurgis Бергстром, кои биле подложени на ABF разбира во скица и се Lasse еден ден. "Тоа мора да е околу 1955 заклучување процес започна."
Татко Lasse мислела дека ќе стане комерцијален уметник за Kanade многу пари. Затоа, тој практикува од страна на plagiarizing реклами. На некој начин тој го прави тоа уште.
Тој се восхитуваат мајмуни Лосон Вуд на Allers покрива. "Можеме ли да одиме понатаму како уметник, си помислив". Тој не бил во контакт со "вистинска уметност" уште.
Неговиот татко бил Тарнер и денс група тапанар. Еден ден тој покажа цртеж на цртеж Ола Lasse и рече: Овој човек може да се! и синот чуваат разбира со него.
Lasse беше со младите уметници во Allers, каде што првата награда беше 5 Кр. Тој испрати цртеж тој некогаш го насликал, но не беше на уметничкото дело ANS Објавено во самиот почеток. "Таквите нешта земате својот данок."
Во средината на 50-епител подложен на Бернар Бифе бран низ целата земја. "Тој беше мојот идол". Lasse започна во колеџ за уметност во 1960 година, развиена тој. "Она што го научиле во текот на четири години беше изненадувачки вистината дека јас не сум бил гениј". Тоа го направи несигурен.

Мики

Lasse не како навистина Мики Маус. Тој смета дека флегматичен патка е повеќе наклонет. Тој смета Мики со неговата просечна американски менталитет е всушност прилично досадни десничари стаорец. Не, тоа фасцинира него е вкупниот expoateringen дека Мики е изложен. "Дури и од мене." Мики како топче за голф, острилка, сапун, радио, камера, итн
Lasse вели дека тој го зголемува перцепцијата кога станува збор за Мики Маус. "Го гледам како никој друг не го гледа. Тој е здравството бизнис во Рејкјавик, во спомен тезгите на Ајфеловата кула, во штедилница во Осло, во Торонто аеродром и на Co-op продавница во Balsta. "Тогаш ќе морам безбедна картички. Во продавницата на "старите пријатели" во Њујорк со само Disneyana, како "Сонот" и "Chica бум" на Maelrose авенија во Лос Анџелес. Иако сакам "нишалка стаорци", како сувенир Мики камен од Шамони. Таа има сиромашни квартови како шарм што е тешко да се одолее. Се гледаме околу следниот агол Мики ".

Пред Lasse започна во колеџот тој напиша без да се види што вели тој. На колеџ научил да ги отвори очите. "Можеби научив да се подготви добро, но тоа не е најважна. Најважно е да се научи да се види ".
Тој ужива да го поставите објекти во тивка групи, статична, мирен, сталожен. На тој потоа во собата на Мики Маус произлегува нежни анархија. Сликата се раселени во која било насока.
Lasse имаат најголема почит за Habila потписник. Добар знак за живеење на животот на своето. Свет ослободен од.

Lasse е љубител на улогата на уметникот. Пред тоа, тој се користи за да расте брада и пушењето луле. "Тоа не е уметност што го сакам, тоа е себеси во ситуацијата."
"Не е лесно да се земе сериозно во уметноста пресврт. Мразам чувство дека јас сум се одлучите управувана врати широко отворени. Бандата е цело време, 70 години пред тоа. Мислам, кој по ѓаволите сака да се вклучат со таквата конструктивност кога Малевич направи црна kvadret на бела основа во 1913 година ".
Следниве е во согласност со мислењето на Lasse е најмудрото нешто што некогаш се каже и за уметноста:
И она што е вашата омилена боја?
-Rött!
Зошто тоа?
-Well ... Сина тогаш!

Уметност
Што, тогаш, конечно, чл. Во енциклопедија "добри книги" речник "е тоа за уметност:
Уметност: Границата помеѓу уметноста и неуметнички се смета во денешно време често во САД konstteoretikerna Џорџ Дики и Артур Dautes институционална теорија на уметност, уметност е се претставени, се разбира и да се третира како уметност од страна на луѓе кои се активни во уметноста (уметноста светот). Оваа теорија го прави возможно да се класифицираат нешто како уметност, но не кажува ништо за квалитетот на работата.

based on 4 ratings Lasse Åberg, 2.9 од 5 врз основа на рејтингот 4
Оцени Lasse Åberg


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Lasse Åberg или на било кој начин поврзани со Lasse Åberg.

Коментар Lasse Åberg

« | »