.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Лин

Тоа е годишен билка се одгледува за подготовка на i.a. Лена и ленено масло. Тоа е 50-130 см висока, тенки стебленца, мали тесни лисја и бледо сино на бело, пет број цветови. Плодот е капсула содржи мала плоча сјајна црвеникаво-кафеава семиња. Тие се многу богати со масти.
Лен беше повлечен од страна на корените и исушени во полињата. Fröhusen изгребани исклучен. Лен се одгледува главно во Русија и Полска, кои ги поседуваат 70% од производството на светот лен. Други земји производители лен се Белгија, Холандија, Ирска и Франција. Во Шведска беше ставен крај на индустриското производство на лен одгледување на подготовка лен на крајот на 1960.Linets breredning влакна
Тоги биде решен и од надворешниот и внатрешниот слоеви. Ова е направено преку анаеробна дигестија. Објектив тобоган содржат габи и бактерии, заедно со водата треба да комуницирате во ферментација и распаѓање процес. Ова значи дека на пектин кој го држи заедно различните слоеви се распадна, а можат да се одвојат тоги со лен.
Кога варењето е завршена сушена лен влакна.

Тепачка Ning

Тие олабави лен влакна сега се ослободени од кората и дрво делови. Фракционо Скеле машина се состои од голем број на жлеб ролки лен помина. Тука смачкана до дрво чипови во голема мера отпаднат.

Skäckning

Го образложиле лен е сега страдаат во skäcktturbin со брзо ротирачки крила. Ова се покажува на кората и балансот на дрво делови отстранети. Многу кратко тоги, исто така, го следат.

HACKLING

Хеџ Линг значи дека лен е исчешлана. На краток и слаби тоги и некои од нечистотии одделени од долгиот лен. На долги лен директно може да се откачи тенки и фини предива. Слабата наречен blonor, но сепак мора да се влачени пред да се врти. Ова предиво станува поостро.

Цена

100 килограми сушени пакувани linsjälk дава прибл 12 кг Langlin три килограми предиво. Ова е една од главните причини за високата цена лен.

Стапка Лин


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Лин или на било кој начин поврзани со Лин.
  • Нема сродни теми

Коментира Лин

|