.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Моќ

Моќта е едно нешто што влијае на сите - кој го има, ако го имаат, ако го сакаат тоа, ако го пропуштите, те мразам, и многу повеќе. Моќта не е секогаш добра работа, тоа може да го направи луѓето луди, да се убие, навлегува во тепачки, стануваат депресивни или слично. Но се надевам дека тоа е нешто што се добива еден човек да се смени нешто на подобро.

Постојат многу луѓе денес, кои имаат работено на власт со тоа што се многу добри во нешто; пеење, танцување, зборување, сликарството, математика, наука, итн Тие можат на пример, биде поп-ѕвезди, писатели, професори, министри или уметници. Исто така, постојат луѓе кои се родени на власт; Кралот / кралицата, децата на високо поставени луѓе. Сето тоа влијае на луѓето кои имаат моќ. Многу од нив го користат моќта на нешто што е добро, според нив, секогаш има и такви кои мислат дека она што го прават не е во ред. И тоа не може да биде особено лесно да се има моќ и уште потешко во овој вид на земја како Шведска, каде што ние се да се види и чуе што она што го прават. Ова влијае на нив и во нас се претвори во тоа што тие не се осмелуваат да се направи некои работи што би можело да е на подобро, но, исто така, работи кои би биле на полошо, а тоа е достоен за тоа за мене.

Мислам дека тоа е потребно многу силен ум и добра и лична причина да дојде до резултатот што сакате да постигнете со неговата моќ. Длабоко во себе, ние сме егоисти, мислам, но тоа не значи дека треба да биде средство и стори сé за да се влоши за другите, напротив, мислам дека тоа значи дека сакате да им помогне на другите луѓе, бидејќи знаете дека постои поголема шанса да тие помагаат еден назад и тоа е научно докажано дека се лачи хормон кој прави да се чувствувам добро кога ќе се направи нешто добро (постојат многу причини за да се направи нешто добро за некој друг од себичен гледна точка), тогаш мислам дека потсвеста е егоист без нас знае за тоа.

Кој има моќ да ви. Знаеш дека владата има многу моќ, но да одлучите колку сакате да биде под влијание на тоа, што треба пр не ги почитуваат законите (тоа не е толку умен, но мора да се, всушност, не се) или одат со автомобил помалку само затоа што тие се каже така, во најлош случај, може да се разбира потег. А подобар пример за тоа е медиумите, секој знае дека медиумите имаат моќ, но колку тие имаат моќ над вас? Тие немаат никаква моќ на сите, само за да се продавници за облека следат модата, тогаш не го следат - можете да шие своја облека или продавница од втора рака. Очигледно, тоа е тешко да не ги достават на секој, но тоа ќе продолжи, и во денешното општество е составена од луѓе кои не можат да се справат сами, и со давање на моќ над некои кои исто така имаат моќ над другите дека сето тоа се поврзува заедно.

Кој не имаат моќ?

Многу веројатно би рекол, "Сиромашни луѓе во Африка", или нешто слично.

Но, ако ние се постави прашањето како ова, наместо:

Кој може дури и да влијае на детето се става во вашите раце? ...

based on 2 ratings Енергија, 3,0 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Стапката на енергија


Поврзани со училишни проекти
Подолу е училишна работа е за моќ или на било кој начин поврзани со моќ.

Коментар моќност

|