. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Манган

Што е манга?

Манга (се изговара mAh-n-Гах) значи Јапонски цртани филмови.
Тие се исклучително добро познати низ целиот свет.

Самиот збор значи "безгрижно / невешт слика и со векови поминале тоа значи карикатура на она што на Запад го нарекуваат" стрипови од Јапонија ".
Манга стана популарен во 1950-тите - и 60-тите години.
Една од најголемите манга творци е менгеме. Менгеме е потпис за група на жени кои привлече манга во Јапонија. Групата беше формирана во 1989 година и се состои од дванаесет жени. Денес се состои менгеме со четири жени. Менгеме е една од најпопуларните и успешно манга уметник групи на Јапонија (mangaka е јапонски збор за стрип творци). Менгеме во моментов издава три различни манга серија во Јапонија; пример, xxxHolic.
На парцела од манга опфаќа повеќето области што можете да замислите, почнувајќи од принцезата-приказни на тврдо варени акција и крвавата војна, и така се тие врз основа многу на односите помеѓу ликовите, можете на пример, придружува нив низ животот како што стареат, херои и хероини не се суперхерои во Западен смисла, но секој од ликовите има и предности и слабости. Ова значи дека читателите може лесно да се идентификуваат со двете негативци и херои. тие се обично серијалите, каде ќе го следат главните ликови низ авантура, секојдневните проблеми и предизвици.
Некои манга се најсоодветни за деца, додека другите се наменети за возрасни. Во Јапонија, постојат учебници во манга стил! Замислете да бидат во можност да научат како хемија, историја, биологија користење серија
Сите јапонски луѓе во одреден момент веројатно прочитате манга во неговиот живот, манга брои повеќе како култура во Јапонија и постојат манга за сите возрасти (Десен 5-80 години). Со текот на годините таа е развиена манга да снимаат што ние сега го нарекуваат аниме.

Аниме е секојдневниот јапонски збор за анимација која е позајмена од зборот анимација. Надвор од Јапонија, терминот специјално за да се опише карикатури од Јапонија. Производство на анимирани филмови соблече во Јапонија во доцните 1960 - и 70-тите години. Веќе во тоа време освои популарност во странство, особено во Франција и Италија.
Тука се и некои пример. аниме филмови кои се качил на кино тука во Åseda филмови како разиграните Журка, Howl е подвижна замокот. Она што сте го виделе на телевизија аниме серија е Pokemon, digiomon и Јо-Gi-Oh угостителски главно се каже за помалите деца.

Подготви манга

На карактеристиките на манга бројки се големи очи, мали и остри брадата и речиси невидлив. Очите се многу важни. Особено во манга каде ликовите понекогаш имаат огромни очи (обично женски) да, во комбинација со остатокот од лицето лесно да се изразат емоции.

Како можете да направите манга очи.
Како може машки и женски очите изгледаат.

Лицето.

Па овде е добра основа, ако сакате да се подготви манга лик.

Тоа е она што изгледа.

Манга во светот

Манга е различен од западните стрипови во неколку начини,
Она што го разликува манган од редовните стрипови се (најчесто) Можете да ги чита наназад, од десно кон лево Тие обично се карактеризира во црно и бело. Од причина што манган чита од таа насока е да го имитираат оригинални од Јапонија, колку што е можно. Но исто така и поради тоа што може да биде грешки во текстовите. Да ја земеме за пример, лик кој има кошула во која се вели NIKE, ако тогаш ќе се сврти на слика за тоа да се прочита од спротивната насока, како што е комично, дури вели Ekin наместо тоа. Постојат манга дека чита од лево на десно со вистинско име е manhwa, да се квалификува како "вистински" манга, па тоа ќе прочитате во право. Што е над сите возрасни имаат проблеми со добивање навикнати, но помалите е многу полесно да го прифатат овој начин на читање. Но ќе научат колку што живеете, таму е, се разбира поговорка вика. манга е релативно нов, но тоа е постојан раст и тоа е тука да остане
Даниел Hausenkamph

based on 8 ratings Манга, 2,9 од 5 врз основа на 8 рејтингот
Стапка Манга


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште работа е за сите манга или на било кој начин поврзани со Манга.
  • Нема сродни теми

Коментира Манга

« | »