.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Marimekko

Marimekko е финскиот облека и текстил компанија која е основана во 1951 година Marimekko стана светски познати во доцните 50-ти и почетокот на 60-тите години. Постојат три линии на производи: облека, внатрешна декорација и väskor.Marimekko беше основана од страна на Armi и Viljo Ratia. Бизнис концепт на компанијата се појави од силна барање да се создаде нешто ново, уникатен, долго време беше и убави за повоената Финска. Способноста да се види под површината на животната средина и промените кои се случија во тоа што тие се потребни за да се направи овој сон да се обистини. Ова е основа која дојде од надвор од производство на електрична енергија идеи, производи и личности Marimekko чии продавници живееле и се вградија во темелите за развој на силен бренд Marimekko.
Marimekko има три сопственички делови во Финска делот на текстилната печатење во Хелсинки klädessektion Kitee и väsksektion во Sulkava. Во пораст, имаше Финска и странски изведувачи произведени производи за претпријатието. Marimekko производи се произведени со лиценца во Финска, САД и Јапонија. Во Финска има 25 продавници кои продаваат само Marimekko и една продавница во Шведска. Финскиот трговците околу 110 странски трговците на мало во близина на 1 000.

Овој модел е најтипично за Marimekko е дизајниран од страна на Maija Изола и таа беше најистакнатите дизајнери Marimekko е 1957 до 1987 година.

based on 1 rating Marimekko 2.0 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка Marimekko


Поврзани со училишни проекти
Следниве е училишен занимаваат Marimekko или на било кој начин поврзани со Marimekko.
  • Нема сродни теми

Еден одговор на "Marimekko"

  1. Анита karrento на 25 јануари 2010 во 09:34 #

    многу добар квалитет и стилски облека!

Коментар Marimekko

« | »