.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Бракот е лажен

Јас избрав да пишувам за тоа зошто мислам дека не треба да се ожени Поради тоа што е добар начин за мене да се избегне обврската да се објасни на сите зошто јас одбивам да се ожени. Во овој есеј ќе одам да пишувам за неуспесите на многу бракови.

Јас сум секогаш ја кажува на сите дека јас нема да се ожени бидејќи тоа е губење на време. Но, тоа е повеќе да се од тоа.

Речиси 50 проценти од сите бракови завршуваат со развод. Зошто се ожени Кога имате само 50 отсто шанси да имаат долготраен брак? И кој вели дека 50 проценти кои не се разведуваат се среќни? Сите млади девојки (и момчиња) се изјави од страна на медиумите и во детските книги и филмови кои ги "засекогаш среќно завршува" е реалност. Тие не може да биде подалеку од вистината. Мислам дека би можел да биде една од главните причини поради кои паровите се разведуваат во денешно време. Сè што треба да бидат сите розови облаци и пеперутки во стомакот цело време, но реалноста не се ни блиску до тоа. На луѓето кои се венчаат денес не се подготвени да се борат за своите брак веќе кога ќе сфатат дека тоа не е секогаш кревет од рози. Кога првите луѓе се оженив нема такво нешто како раздвојување (кое беше навистина глупаво), па тие беа принудени да се борат да навистина имаат врска.

Многу може да се каже дека јас сум наопаку и работи како "Ако навистина сакаме некого, сакате да се ожени на тоа лице и го помина остатокот од твојот живот со него / неа". Да кажам за нив дека ако навистина сакаат некој што не треба прстен на прстот или некои парче на хартија за да потврдите дека ја сакам. А потоа тие ќе се каже нешто како ", но тоа е многу полесно, ако сте во брак, со пари и сè ако би сакале да се разведе."

Таму ќе ја имаат. Причина да се ожени е дека тоа е полесно кога ќе се разведуваат.

based on 8 ratings Бракот е лажен, 2.5 од 5 врз основа на рејтингот 8
Стапка на склучени бракови е лажен


Поврзани со училишни проекти
Следниве е училишен занимаваат Бракот е лажен, или на било кој начин поврзани со Бракот е лажен.

Коментар Бракот е лажен

« | »