.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Март Индијана Џонс: Крадците

Предмет: шведски

Тоа беше рано во саботата наутро во крајот на март. Воздухот беше студено и
земјата речиси замрзнат, пупки одвај почнаа да пристигнуваат иако пролетта, речиси лето, стоеше на вратата. Но, тоа е лов на сезоната и совршен ден за лов се дојдени.
Ова не Бертил Almenlöf кога тој беше на алармот сигнал од кревет во 05:30.
Бертил беше многу возбуден за прв лов ден пролет. И покрај тоа што беше пред две години тој ја зеде неговата дозвола за лов, тој никогаш не успеа да ја намали било лос но денес со надеж дека ќе Бертил добивање стави куршум во прекрасната животните.
Да им се помогне, тој имаше кученце на семејството Арнолд, кој признаеме, не е ловечко куче, но кој ќе го придружува, ако ништо друго. Неговата подготовка беше прецизен и тој не се случува да ги споделите со било ситни детали го уништи овој ден за себе.
Пред Бертил го напуштил домот тој отиде и го доби Арнолд потоа седна зад воланот на својот стар Волво и клоци исклучите палењето.
Автомобилот бил верен на него за повеќе од 25 години, но само денес на сите денови не
започне.
Тој се заколна и се обидел igen.men тој сепак беше мртов.
По една четвртина од еден обид да се започне Бертил беше подготвен да се фрли во пешкир, но тогаш се повлече на автомобилот и тој почна побегнало кон шумата.
Патувањето помина низ густите шуми и каллив терен, но по еден час Бертил остана во мала Веројатно и излезе.
Тој фрли на неговиот ловечки чизми, зеде својата пушка ранецот и со Арнолд во забавува, тој почна да оди во шумата. Кога Бертил нашол добро место некои од далечина во шумата, тој
надолу и чекаше.
На ловец разбира, беше научил дека еден мора да бидете трпеливи и да се подготвени за многу часа на чекање без ништо нема да се случи.
Затоа, тој имал ден пред купив евтини џеб кои би можеле да послужат како поминување на времето.
Арнолд беше толку живи, како и обично, и Бертил почнаа да веруваат дека на лос
може да се уплашени од скокање глупак.
На часови помина и нема ни трага од елен. Книгата беше речиси отчитување кога Бертил одеднаш се слушна шушкава грмушки некои оддалечува. Тој покажува дека Арнолд да молчат, и се чинеше како да кученцето сфати неговата сигнал. Тој се чувствува како дете на Божиќ, исто возбудлив, чувство дојде притаен и косата на нозе почна да се зголемува.
Сега возбудата беше екстремен и Бертил беше донесена готовност позиција со пушка на рамо и телескопски очите насочени кон шума.
Тоа беше она што Бертил се надеваше. Голем, елегантен бик елен кои талкаат до околу
50 метри. Тој зеде длабок здив и го стави показалецот на малата
чкрапалото. Токму кога помислив Бертил намалување на елен дојде дури лос до.
Тоа беше многу помали и тој сфати дека тоа беше голема лос теле.
Штом го виде заемна љубов на две животни, тој дојде да мислам на себе и својот син.
Тоа беше премногу за Бертил. Тој ќе го убие саканиот татко само затоа што тој самиот ќе мора да имаат малку забава?
Не, не е тоа време, сепак, но следниот пат можеби, си помисли, и ја спушти барел.
Тој се врати во автомобил и на пат кон дома го купив печено говедско дека семејството може да го јаде тоа вечера, наместо на лова. Печено говедско месо беше вкусно и вкуси секако подобро од лова мислев Бертил. Можеби тоа вкусно обидете се сега дека тој имал јасна совест?

Оцени Индијана Џонс: Крадците март


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат март Индијана Џонс: Крадците или на било кој начин поврзани со Марс лов.
  • Нема сродни теми

Коментар Индијана Џонс: Крадците март

« | »