.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Оброк

Тема: Храна

Индиската храна

Тешко е да се каже нешто во врска со индиската храна, затоа што Индија е многу голема земја со многу култури и религии. А многу луѓе јадат вегетаријанска храна, а Поради хиндуизмот, тешко некој јаде говедско месо. Кравата е свето животно на Хиндусите. ПОСТОЈАТ прескапата муслимани кои не јадат свинско месо, бидејќи свиња е нечист aminal за нив.
Зачини се многу важно прашање и дава индиската храна својот посебен вкус. Смешно е тоа што ние го нарекуваме зачин кари не постои во Индија. Тоа е мешавина на неколку индиски зачини. Кари во Индија е зачинета антена, како грав кари или peacurry.
Индиски оброк состои од леб и ориз, неколку "големи" јадења, а некои "ситни" јадења. Ориз се става на средината на плочата и садовите, покрај оризот. Ориз потоа се меша со јадења.

Кинеска храна

А заеднички став на кинеската храна е веројатно "ориз и слатка и кисело сос." И да, кинеска храна се состои во тоа, но overpriced на muchmore.
Има посебен начин на пржење, се промешува-пржење, thatgives кинеската храна е посебен вкус и мирис. Се промешува-пржење значи дека топлина масло за јадење на многу висока температура, да додадете на храна ви се случува да се промешува-СРЈ (месо или зеленчук во парчиња) и мешајте брзо во текот на неколку минути или дури и помалку од една минута. Сите парчиња треба да бидат со иста големина и се промешува пржени храна мора да се служи топол.
Честа кујнски прибор е добро познат вок. Вок е заоблени тава се користи за возбуда-пржење, длабоко пржење, на вриење и испаруваат.
Еден кинески оброк секогаш вклучува месо, риба или школки и зеленчук, варен на различни начини, сите со ориз.

АВСТРАЛИСКИ ХРАНА

Всушност, не постои Австралија храна. Храна во Австралија е мешавина од европски и азиски храна, претежно месо. Првите доселеници од Британија кон крајот на осумнаесеттиот век донесе храна и готвење од сопствената држава. Оваа храна останува.
Храна во Австралија се меша Поради имигранти од разни земји. Последните триесет години австралиската навики за јадење се промени, бидејќи на имиграцијата. Денес, можете да најдете речиси секоја храна во поголемите градови.
Туристи го попречи јадат кенгур месо, но луѓето Австралија роден ретко го прават. Овчо месо е заедничко и евтини.
Најчестите топол пијалок леден чај и најпопуларните алкохолен пијалок е пивото. Постојат неколку видови на пиво и вино. Вино се произведува во повеќе од деветстотини винарии низ целата земја.

based on 4 ratings Оброк, 2,0 од 5 врз основа на рејтингот 4
Стапка оброк


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат оброк или на било кој начин поврзани со оброк.

Коментар оброк

« | »