.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Средниот век

Шведската Б книга книга И WEB пишува на некои писатели на едно време, што се појави помеѓу 500 и 1500, каде што религијата пресуди и владетели и мажите на црквата се највисоки во собата. Тоа беше во Италија во 1400-тите години, кога една мисла дека времето помеѓу фасцинантен антиката до денес, пак, творечки пат е ирелевантно, како зборот средновековниот почна да се користи. Тоа е напишано во книгата дека "... во средниот век Шведската не почнат 500, но за 1000 година" и дека тоа е поради тоа не беше до тогаш дека христијанството беше воведен во Sverige.Eftersom црквата имала најголема сила, тоа беше после тоа целото општество живеел и под. Гревот еднаква на смртта и пеколот, или барем Божја казна. Различни форми на природните појави и, исто така, соништа и лудило беше виден затоа што Божјото дело, така што немало научно објаснување за нешто. Во текот на средновековниот години остана од него технологија, па дури и трговијата формираа имаше навидум нема развој на сите.
Авторот тврди дека во општеството имаше форма на феудализмот, каде луfето биле поделени во класи. На дното се земјоделци кои трудил со многу напор за малку слобода.

Уметноста на печатење не е создаден додека затоа години во средниот век и неколку рачно изработени книги, кои беа на располагање беа многу скапи. Иднината писател беше занаетчии од Редот за епископ или благородник. Црквата и манастирот биле важен извор на литература, имаше работи кои светец приказни, песни, па дури и да пее, прекрасни објекти, верски спектакл и многу повеќе. Во случи подножјето на замокот, на пример, jousting, трубадурите кој понудил песни, песни и музика. Како во средниот век се ближеше кон крајот, а трговијата повторно изградена отиде на луѓето на плоштадот каде енергична култура почна со усните преданија.

Авторот верува дека "Секој ера има своите омилени систем на мислата." И тогаш средновековна беше дека веруваат во Бога и христијанството. Тоа е напишано дека тоа е возбудлив ера дека има уште многу да се запознаат.

based on 3 ratings Средниот век, 1,8 од 5 врз основа на 3 рејтингот
Оцени средниот век


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на средниот век или на било кој начин поврзани со средниот век.

Коментар Средниот век

« | »