.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Мојата борба

Мојата борба - договор е напишано од страна на Адолф Хитлер, во превод на Андерс
Quiding и објавени од Hagglunds förlag.Adolf Хитлер поврзани со нацизмот, сосема природно, бидејќи тој е татко.
Но, она што е нацизмот, повеќе од холокаустот и чудни поздрав церемонии?
Мојата борба, која е исто така, повика на нацистичкиот Библијата го опишува токму она што нацизмот е
за и е автобиографија на Адолф. Во првиот дел, што јас се справи со тука,
Адолф пишува за неговото детство, растат, Првата светска војна и како тој доаѓа во
контактирајте со политика.
Се започнува со Адолф кратко го опишува неговото родно место, Branuau часот
Ин, кој се наоѓа во Австрија, недалеку од границата со Германија. Петтиот ред
тој го напишал тогаш тоа Австрија, всушност, треба да припаѓаат на Германија и дека тој
навистина е германска раса која е иста. Ова влијание од првиот на книгата
Глава додека тој почнува да се напише "ние Германците" со содржината на срцето. Значи, тоа не е никаква
сомнение дека тој е многу сложен ја наполни уште од првиот момент.
Неговиот татко бил државен службеник, нешто што се сметаше за многу парична казна во тоа време, и
работел за пругата. Ова доведе до Адолф како млад човек се пресели во
колку што татко доби нови работни места. Тој се наоѓаше во време со
детството и не се жалат многу на ова, барем не во млада возраст. Како
На крај, тој ќе почне училиштето, и кога тој достигнува малку повеќе од десет години одлучува
тој одлучи да стане уметник, нешто што таткото не би можел да го прифати.
Тој почна да се занемари и предмети во училиште во кое тој се чувствува не се потребни за
Уметникот и неговите перформанси се намали. Или, како што Адолф избран да ја изразам
дека: "Во прилог на А и Б А сега биле и пред нашата ера." На крајот умираат татко, и
Неколку години подоцна умира премногу модерни и Адолф сега да се пресели во Виена, каде што muddles
форма на различни чудни работи и се обидуваат да влезат на Академијата за ликовни уметности, кои
не успеваат неколку пати. Тој е исто така заинтересирани за архитектура и
студираат под него архитектура и уметност интензивно. Во Виена тој учи
многу за животот, нешто што тој сака да се пишува за со убави зборови и гламурозен
суперлативи. Потоа тој ќе почне да се емитува своите ставови за Хабсбург држава
(Кој имаше власт во Австро-Унгарија во тоа време) и зборува за сите
политички грешки направени во Европа.
Годината е 1914 година, а сега на Првата светска војна избива. Адолф одбива да се бориме
Австрија и се приклучува на баварската полк. Тој се бореше на Западниот фронт
и му кажува на херојско нивната фантастична напори. Во два наврати оштетени
тој, последниот на кој е гас штета што ја прави слеп. По некое време повторно враќање
тој вид и кога војната е завршена. Вистински патриот кој е тој, тој пишува сега
грешките политички извршени пред и по војната.
Сега тој доаѓа во еден многу интересен дел за пропаганда. Тука пишува
тој како широките маси во близина на нула интелигенција треба да се хранат
кратко, лесно да се разбере, вистински и постојано како пропаганда, и ја нагласува
Важноста на пропаганда во војна, нешто што Германија не успеа за време
Првата светска војна. Во некои поглавја подоцна, тој кажува како тој ја почнува својата
политичка кариера по малку се приклучат на мал клуб во седум човек,
соединение што подоцна ќе стане значително поголеми во текот на Адолф управување. И тогаш
тој доаѓа во Евреите.
Поглавје трка и луѓето (и во повеќето други места во книгата) раскажува
тој е за неговиот став кон Евреите. Отпрвин тој го напишал како
малку приказна за пресудата и паразитски луѓе, но по околу десет
страниците што тој заминува во целост и кажува омраза за тоа како Евреите 1) на
на луѓето 2) се поставува со луѓе 3) Направи луѓе зависат од самите
4) на првобитната луѓе. Сè што негативно во општеството, како што пишува
ако тој обвинува за цело време на Евреите. Сепак, забележав дека тој во основа
сепак се восхитуваат Евреи за нивната кохезија и претприемништво, восхит
што доведе до љубомора и омраза.
По ова, тој зборува за причините за падот на Германија, на
поглавја што јас мислев дека е доста тешка и долга, а потоа тој зборува за
Како Малата соединение се развива, менува своето име на Национал-социјалистичката германска
Лабуристичката партија и проширува своето членство експоненцијално.
Мојата борба - договор е многу интересно. Тоа би било погрешно да се каже дека
тоа е добро, но не е јасно читливи. Во многу места е чиста
смешно да прочитате како Адолф продолжува и омразата и да се застане. Целиот е
неизмерно згрчена, а текстот е тешко, бидејќи на преполната содржина.
Лично мислам дека тоа е забавно да се читаат нешто што беше напишана од еден од
најпознатите луѓе во историјата на светот низ вековите
Најлошото психопат. Во книгата тој диктирани неговата иднина министер за пропаганда во
затвор во 1923 година Тој вели меѓу другото, и како да се стане успешна
политичари, нешто што тој навистина успеа десет години подоцна. Иако повеќето се
рекет и не ми се допаѓа нацизмот, тоа е многу незаборавни. На пример, како погрешно
политичарите дејствуваат и она што не беше во ред во дваесеттиот век општество, грешки
остави во денешното општество.

based on 3 ratings Мојата борба, 1.8 од 5 врз основа на 3 рејтингот
Оцени Мојата борба


Поврзани училишните
Следниве е училишен занимаваат Мојата борба или на било кој начин поврзани со Мојата борба.

Коментар Мојата борба

« | »