.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Ментален тренинг

Што е ментална обука? Според мене, ментална обука за вршење на својата умот да биде во можност да се справат со било физички или ментален напор. Тоа може, според мое мислење да биде ништо од преземање на негативните критики et добро кажано, да се изврши притисок за ограничување на силата контексти, да се натера да направите во тој последен push-up кога сметаш дека не може да стори повеќе. Исто така мислам дека постојат различни категории на ментална обука, во форма на свесното и несвесното еден.

Она што следува се најдов на интернет и мора да покаже поинакво разбирање на ментална обуката: "ментално обуката е инструмент за промени и влијанието врз сопствената личност еден е." - Стефан Кле, Лиценцирано ментално тренер.

Значи, кој го користи ментален тренинг? Во едноставни термини да одговорат на тоа, тоа е навистина само да се каже дека секој го прави тоа! Секој мисли и практикување на па погледна неговата психа. Меѓутоа, ако мора да се направи избор врз основа на моето толкување на ментална обука станува редовите малку помалку. Првата голема група, очигледно мора да адреса е спортисти и жени. Боксер мора да бидат способни да размислуваат подалеку сета болка. А скокачка во височина мора да бидат способни да се види во главата дека тој може да се земе Висина на Тур де Франс - Велосипедисти мора да се разгледа она што тој може да победи со цел да се задржи. Ментален тренинг секогаш ќе имаат за цел да се направи. Без цели може да се постигне некои големи достигнувања и без ментален тренинг достигне сте веројатно дури и не четврто одделение.

Други, кои треба да се користи ментален тренинг во голема мера е едноставно одлична и обичните работничката класа. Не е само да се излезе од тешка Burnout, но исто така и да успее да дури и да се работи на тој ужасен понеделникот наутро. Според мене, разликата на спортистите и на работничката класа дека првото е свесен за својата ментална тренингот за разлика од вторите.

Како тоа функционира? Според мене ќе стигне на ментален тренинг, со фокусирање. Се фокусира доволно, така можете да добиете повеќе сигурни и повеќе лесно да се види нивната цел пред себе. Тоа е многу слична со лажење. Легнат човек на човек скокнал од десет метри во воздухот доволно пати за да веруваме во тоа себеси да се заврши.

Според Стефан Кле би ментална вежба програма, како што се можност да го следат структура која вклучува релаксација, självförtroende-, målbilds- и креативност обука . ¹

based on 3 ratings Ментален тренинг, 3.2 од 5 врз основа на рејтингот 3
Оцени ментален тренинг


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со ментален тренинг или на било кој начин поврзани со ментален тренинг.

Коментар на ментален тренинг

" | »