. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Мојот живот како висок

Јас може да биде меѓу околу 400 до 600 години, ако јас се ослободи недопрени. Но тие ми падна кога сум помеѓу 80 и 120 години. За мене тие сакаат да имаат добар квалитет, јас треба да биде исправен и непречено без гранчиња оние првите 10-15 метри, кога јас сум 100 години. Но тогаш тие се грижат за мене и бидете сигурни дека ќе пораснам во право чипови. Јас се базираат на сиромашните почви отколку на плодна земја, јас сум добро и трнлив. Може да ме подмлади со оставање frötallar при донесувањето на конечната сеча тогаш reseed frötallen исклучување на нови clearings. Или со засадување тогаш тие се засади семето во градинка, па јас сум надуена како фабрика таму. Тоа треба да се ние scarified двете садење и frötall за која Уживам подобро. Frötallarna може да се отстрани по пет до десет години. По околу 15 години, таа ungskogs копачка па не е премногу луѓе. Околу 2500 растенија треба да стојат по хектар (хектар е 10.000 квадратни метри). По 35 години, може да оди во и тенки кога да ги отстрани криво и лоши дрва може да спаси околу 1.500 дрвја по хектар по чистење. На возраст од 50 да се направи втора чистење кога тоа треба да биде 1200 дрвја по хектар. На 65-75 годишна возраст да се направи една третина чистење кога тоа треба да биде 700-900 дрвја лево акр. Тогаш најдобрите поединци останат, ако не сте го направиле во право, тогаш јас и понатаму да ми ќе биде околу 100 години. Оние поединци кои се многу јасен и фино, можете да добиете многу платена. За од мене што можете да направите да се најде мебел од дрво, бор подови, бор тавани, бор облоги, огледува врати, тоа може дури и пила штици од мене. Тие, исто така, направи се логирате на мене таму се логирате на мене кои се неколку стотици години. Дрво вид на дистрибуција во Шведска Јас се состои до 39% бор. Кога ќе ме падна, па сега тоа е Жетвар дека ме виде надолу и гранчиња мене и ме виде во само право должина и спедитор трчајќи напред мене да се вози, па таму ќе биде еден камион и спроведување ме надолу кон видов. Таа ги зема некои луѓе да ме падна сега сто години, тие се користат секира и рака видов да се падна мене и на коњот да ми ја извршите преку до поток од нив би можеле флота ме надолу кон видов. Тогаш тоа отиде на многу луѓе. Како тие ќе го направи во сто години во иднина е погоди никого.
Потребата за шумски производи е сигурен да биде иста во сто години како што е сега. Потребата отсекогаш бил голем од дрво пред сто години беше потребата на парична казна разговор голема. Затоа што тогаш тие градат големи дрва од мене на крајот на возрасни бор. На долната борови потоа се користи за да се направи јаглен Купишта од нив и карамела сега тие pulpwood нив полошо борови. Најчесто, пред сто години, тие би можеле да се изгради пилани далеку надвор во шумата каде што имаше вода за нив се стрча пилани на хидроцентралите. Потоа почна ångsågverken дојде при вршење на логови надолу кон брегот да ги намали. Каде што модерната пилани, исто така, се денес иако таму не се толку многу денес, како на навивачите тогаш за современиот пилани може да се намали колку сега отколку тогаш. Имало многу повеќе луѓе кои работеа во шумата сто години од сега. Затоа што тогаш ги исеков во пракса со рака, а сега на големите машини. Дека еден човек го правеше на еден ден да се направи машина во минути. Значи потребата на парична казна борови ќе веројатно секогаш продолжиш онаму каде што stort.Johan Персон

based on 9 ratings Мојот живот како висок, 2.9 од 5 врз основа на 9 рејтингот
Мој стапка Животот како бор


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште работа е за мојот живот како бор или на било кој начин поврзани со мојот живот како бор.

Коментира врз мојот живот како бор

« | »