. Сега

Училишен и есеи од средните училишта
Пребарај за училишни проекти

Модем

Модем се залага за модулатор demodulator.
Што модем се навистина прави е конвертирање на дигитални сигнали на компјутерот, што е, единици и нули во аналогни сигнали дека е звук, овој, така што ќе може да испрати компјутер информации од компјутерот преку пример телефонска мрежа со друг компјутер со модем.

Како функционира модулација и demodulation за?

Постојат различни видови на модулација, еден вика фреквенција-модулација тоа излегува, така што ќе ги споделите со дигитални сигнали 'единици и нули претставена со две различни тонови.

Еден поинаков вид на модулација е амплитуда модулација, таа оди на ист начин, иако постојат одговара силна тон еден и слаб тон или нема тон неутрален, тогаш не се одлучиле кои тонови се оние кои и кои од нив се нули на фреквенција-модулација.

Најмногу се користи на модулација режими се нарекува фаза-модулација, постојат нули, а не посебен тон, но бран фаза се врти 180 ° кога информациите се испраќа префрлување од еден на нула. Овој метод најчесто се употребува на повисоки брзини.

Модеми се синхронизирани во преносот.

На една од овие модулација методи на работа, модеми да комуницираат цело време е "во фаза" едни со други. Тоа е затоа што модеми треба да се знае малку почнува и каде завршува малку.

За да го направите ова, постојат два методи кои се користат, асинхрони и синхрони комуникација. Асинхрон пренос оди, така што, за секој лик, односно промена додава проектот малку на почетокот на секој лик и една или две стоп битови на крајот на секој лик. Со цел да се осигура дека информациите кои ви се испрати пристигнаа на примачот ќе ви испратиме нешто што се нарекува паритет битови. Тој сега стана стандард за да се избегне употребата на паритет битови. Предност асинхрон пренос е дека модеми не треба да бидат синхронизирани, односно да биде "во првата фаза" едни со други, кога тие не се испрати било каква информација. Еден недостаток е сите непотребни информации да бидат испратени, тоа ќе биде за 2-3 дополнителни битови за секој лик.

Втората варијанта, синхрони трансфер на функции, така што во почетокот на модем испраќа синхронизација Rone прстени ликови на почетокот и секој 100-10.000 карактери. Овој знак кажува mottagarmodemet сега за да добиете информации. Ова е голема кога сакате да ја пратите големи количини. Да бидат во можност да го користат на синхрони пренос бара таму дека еден има специјална опрема, која може да се протолкува часовник пулсира. Предноста на синхрони пренос е дека комуникацијата оди до 20% побрзо. Во недостаток е тоа што кога информации струи на тој начин, тоа е лесно за врската помеѓу модем е скршен.

Зошто да не се конфликтни информации?

За да се спречи информации се испраќаат во двете насоки и се судираат еден користи два канали, А-канал и Б канал. Кога модем се поврзува со различен канал, па решава еден модем да биде А-модем, модемот ќе ја испрати на А-канал и да добијат на каналот Б, други модем Б модем го правам спротивното. Како да станете-модеми и она што ќе биде Б-модем не е важно, но ова се одредува на повик и да, ако сакате да го поставите. Кога еден модем е вториот, исто така, утврди брзината на конекцијата помеѓу модеми, не можат да работат побрзо од другите. Модеми мора да бидат свесни за тоа како брзо од друга, е поради тоа што мора да знаете колку долго бранова должина што е за секое парче.

based on 8 ratings Модем, 1,4 од 5 врз основа на 8 рејтингот
Стапка модем


Поврзани училишен
Следниве се училишни проекти кои се занимаваат со модем или на кој било начин поврзани со модем.

Коментар модем

« | »