. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Музика Историја

1Напишете се што можете за три стилови на музика и споредете.
2-ри Објаснете и да пишувам за разликите и сличностите помеѓу современата музика и современа музика. 1
Барокни се одржа во текот на годините 1600-1750. Барокниот период е со многу меланхолија и сентиментален стил на музика може да биде затоа што тоа беше на 30 години војна, која се одржа за време на оваа ера во Европа. Тоа е на разликите и сличностите помеѓу сликарството и музиката. Во сликарството на Рембрант и Рубенс насликани мускулите и многу детални слики кои прикажан луѓе. Музиката, исто така, ќе бидат детални, еп и моќно. За време на барокниот период со цел да одредени стилови и дела за виолина, органа и пијано. Јохан Себастијан Бах бил познат музичар, кој живеел во текот на барокниот период. Неговиот омилен инструмент му бил орган.

Wienklassicismen се одржа во текот на годините 1750-1810. Сега таа повторно беше светло, лесен, забавен и елегантен музика што беше важно. Градот каде што сето тоа се случи, се разбира, Виена. Музичари од целиот свет се најде својот пат до кои одреден град. Сега дојде на симфонијата и се состои од четири дела. Жици, дувачки инструменти, бакарни и удиралки. Волфганг Амадеус Моцарт е музички чудо.Веќе уште на рана возраст тој почнал да компонира. Уште еден од првите три е Лудвиг Ван Бетовен.

Романтизмот се одржа за време на 1810-1880. По индустријализација, многу се повлечат од градовите во земјава. Мислевме дека е "старите добри времиња". Во земјата верува во мистичното битија кои gnomes, trolls, итн национален романтизам зголеми силна. Многу виртуози стана популарен во ова време.

Музика Историја, 1,9 од 5 врз основа на 10 рејтингот
Оцени Музика Историја


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа што е околу музичката историја или на кој било начин поврзани со музичката историја.

Коментар на музичката историја

« | "