. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Историја на музика

Предмет: Музика

Барокни се одржа во текот на годините 1600-1750. Барокен стана повеќе меланхолија и сентиментални музика може да биде, бидејќи тоа беше 30 годишната војна што се одржа во текот на оваа епоха во Европа. Тоа е разликите и сличностите помеѓу сликарството и музиката. Сликата е насликан Рембрант и Рубенс мускулест и многу детални слики на луѓе. Музиката, исто така, ќе биде детален, еп и моќен. За време на барокниот период со цел да се специфични стилови и дела за виолина, органа и пијано. Јохан Себастијан Бах бил познат музичар кој живеел за време на барокниот период. Неговиот омилен инструмент беше orgel.Wienklassicismen се одржа во текот на годините 1750-1810. Сега таа повторно беше светло, лесен, забавен и елегантна музика која важно. На градот каде сето тоа се случи беше разбрана Виена. Музичари од целиот свет го наоѓаат својот пат до кои одреден град. Сега дојде симфонија и се состои од четири дела. Стрингови, дувачки инструменти, месинг и ударни инструменти. Волфганг Амадеус Моцарт бил музичко чудо. Дури и во рана возраст, тој почнал да компонира. Уште еден од првите три беше Лудвиг ван Бетовен.

Романтизам одржа за време на 1810-1880. По индустријализација, многу се повлечат од градовите во земјата. Тие сметаа дека е "подобро порано." Во земјата верува во мистична суштества gnomes, trolls, итн Националниот романтизам порасна силна. Многу мајстори стана популарен во тоа време.

based on 3 ratings Музичката историја, 2.5 од 5 врз основа на 3 рејтингот
Стапка на музичката историја


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со историјата на музиката или на било кој начин поврзани со музичката историја.

Коментира за музичката историја

« | "