.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Myran

Мравките се во илјади е на различни раси во рамките на видови. Денес постојат околу 12.000 различни мравки. Повеќето мравки имаат оние кои се основни форми на мравка има такви големи задни со прилично мал стомак, во зависност од тоа дали е мравка авион или редовни. Главата, исто така, имаат тенденција да бидат прилично големи и обично женките. Мравките обично имаат тенденција да биде кафеава, црна и црвена. Мажите обично имаат крила со засилен помеѓу телото да биде во можност да остане во чекор крилните позиции. Тие исто така имаат глава со големи очи да бидат во можност да лета наоколу и да се парат со женки. Кралицата, исто така, имаат тенденција да бидат крилести но крилните позиции се појавуваат со текот на времето, тие се родени со нив. Мравките се родени во одредена класа и има одредена функција во зависност од температурата на јајниците на кралицата, кога таа föder.Myrorna комуницираат едни со други со триење на нивните антени, кој седи на главата едни против други. Без него, комуникацијата може да се бескорисни. Постојат феромони (мирис), како тие ја признаваат работи. На пример, може да мравка и хитови на myrdrottning начинот на кој таа е поврзана со тоа ќе ја носат до таму цел. Дали тоа не успее, мравка т.е. не се поврзани со него, ќе ја убие. Сето ова е благодарение на феромони, кој седи на антената. Мравките обично не треба да се допре на други мравки да стапите во контакт со нив, тоа е обично доволно за оние намени за прскање феромони, така што другите мравки може да мириса на знаејќи што да прави.

Мравка е прилично фасцинантно суштество. Мравките на пример може да го носат својот троен тежина без никакви проблеми. Ако мравки се во насока на место кое нема да функционира на начин, некои мравки кои klingra се заглавени на едни со други за да се изгради мост живеат, кога мравки оток дојде по излегувањето потоа одат и да умре. Тоа може да звучи доста чудно, но тоа ќе нели Комунистичката влажни сон и роб-работната заедница. Живот мравките врз основа на работа, работа и повеќе работа. Во рамките myrsamhället постојат војник мравки, "lardödarmyror" и работник мравки кои обично се состојат од стерилни жените. Секој од нив има посебна улога во општеството. Војник мравки се дебели мравки кои имаат многу големи вилици, кои ќе бидат сигурни дека за одржување на редот во општеството и напад на непријатели. Работник мравки се оние кои работат и да се обезбеди дека листовите кои се дом на мравјалник е чист од leafless, оженет и јајца на други инсекти. "Ларви убива Мравките" се мравки со многу остри вилици кои се прилагодени и специјализирани да ги уништите лисја додека работел мравки ги чисти од биоциди и други отрови, кои се штетни. Еден обичен ден во блато заедница може да изгледа вака; војник мравки чувари мравјалник и одржување на редот додека ларва убива мравки намали зеленило и следната работат мравки кој ја чисти лисјата на биоциди, а потоа го ставаат на гнездо кралица мравка живеење на математика и раса мравки. Мариета Друг пример на мравки напредни мравјалник е Myrbo е во водата треба заштита. Мравките знаат дека бранот ќе тече минатото и да ги уништи магацинот од страна на мускулите ini дупки. Затоа, ги зграда дупка во надворешната страна од оџакот, а на дното за вода за да се отстранат. Тие исто така имаат отвори во тунелот на располагање во магацинот дека секој има одредена температура во зависност од намената за која го има.

Мравките се однесуваат доста слични со луѓето во некои аспекти. Мравките се родени во одредена класа во текот на својот живот, работа за поддршка на општеството и кралица. Едни против други пресуда пријатели и обично кога тие се поврзани. Дали тие не се од исто семејство може да има конфликт. Најчесто тие убиваат едни со други, или тоа ќе стане прифатени од страна на други, во новото општество. Да се ​​направи паралела со луѓето кои работат мравки за поголемиот дел од својот живот како човек, тие имаат различни класи во општеството, која го одржува, па дури и кралицата -kung, кралицата и претседателот. Тие се претпазливи на извршените и управување Des што ги спомнав претходно за изградба на мостот.

Мравките имаат тенденција да не биде како што е изложена на livskatastrofala проблеми, но помалку досадни проблеми да ги сретнал. Во летото на волци и птици ги уништи нивните магацинот со копање во наредните години блато јајца кои тие најдете доста добро. Во текот на зимата игра од истата емисија со помош на, а по јазовци.

Мравките се родени во одредена класа која е специјализирана за одредена работа. Постојат војник мравки, кои работат мравки и ларви убие мравки сите во црно, потпевнувам и црвена боја. Телото е обликуван како три колбаси кои залепени. На задната страна се зголемува додека телото на мажите е силна затоа што на нивните крила како што женските не. Мажите имаат прилично лесна работа во споредба со работата мравки се состои само од жени.
Мислам дека мравките се оние кои повеќето потценети инсекти на сите живи суштества. Тие беа единствените кои го преживеале атомски бомби врз Хирошима и Нагасаки. Тие го преживеале со илјадници години и има напредни општества како што повеќето цицачи дури и не знаат да се наситен со. Тие имаат илјадници е на напредни физички, па дури и ментално здравје агенции кои ги споделите со нив да лета, да градат, имаат сочувство, приоритети, да се предвиди, мирис и многу други работи. Мравките исто така имаат улога во религиозниот. Според Куранот и Библијата, верувам дека пророкот Soloman кој беше крал на израелската царство пред неколку илјади години, кога неговите војници се движат кон местото го слушна кралица мравка рече, пазете се Soloman и неговите војници се на пат да ви Мос!. Ова го слушна и се грижеше за мравки. Тој беше надарен да разговара со животни. Овој настан има ГРЕШКА мравки да биде света во исламот и тоа е грешно да ги убие.

Сара Насер

based on 16 ratings Мравка, 2.7 од 5 врз основа на 16 рејтингот
Стапка на Ant


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Мравка или на било кој начин поврзани со мравка.

Коментар на мравка

« | »