.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Неутрализација

Предмет: Хемија

На врв

Во оваа лабораторија, ние се тестира фрлаат BTB во киселина и база. Ние исто така, направи неутрализација со мешање на база со киселина.

Материјали

NaOH, HCl, чаша, инка филтер со активен јаглен и BTB.

Хипотеза

Мислам дека NaOH станат сини, а тоа HCI станува портокал. Мислам дека тоа ќе биде солена вода кога станува неутрален.

Слика

Спроведување

Прво отидовме и Земени се сите работи што ќе се користи, и седна назад. Ние влегоа во NaOH во чаша и HCl во друг. Тогаш ние зеде две капки BTB и влегоа во секој и се меша околу. Откако ќе ги сними некои од нашите хипотези тужени. После тоа започна тешкиот дел. Ние го зеде основните решение и влегоа во киселина. После тоа ќе го добие неутрален. Кога беше неутрален, тоа ќе се претвори во зелена боја и го зеде некое време. Се обидовме неколку минути пред да дојде наоколу и се меша темелно во чаша и со тоа станала зелена боја. Потоа отидовме до вас и доби активен јаглен во инка дека ќе браздичка во неутрална геномски решение од. Тоа траеше неколку минути и после тоа, бевме подготвени. Потоа можете да пијат останати, тогаш солена вода. Тогаш бевме подготвени, исчистени и отиде.

based on 7 ratings Неутрализација, 2.6 од 5 врз основа на рејтингот 7
Оцени Неутрализација


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Неутрализација или на било кој начин поврзани со неутрализација.

Коментар Неутрализација

« | »