.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Неутрализација

На врв

Во оваа лабораторија, ние се тестира фрлаат BTB на киселина и база. Ние, исто така, направи неутрализација со мешање на база со киселина.

Материјали

NaOH, HCl, beakers, инка, филтер, активен јаглен и BTB.

Хипотеза

Мислам дека NaOH станат сини и дека HCl станува портокал. Мислам дека тоа е солена вода кога станува неутрален.

Слика

Реализација

Прво отидовме и доби сите работи што ќе се користи и го стави назад. Ние истури NaOH во чаша и HCl во друг. Тогаш ние се две капки од BTB и се излева во секој и се меша околу. По снимивме некои од нашите хипотези тужени. По што и започна тешкиот дел. Ние го зеде основните решение и влегоа во киселина. После тоа ќе го добие неутрален. Откако неутрален, тоа ќе се претвори во зелена боја и тоа требаше малку време. Се обидовме за неколку минути пред да дојде и се меша темелно околу чашата и со тоа станала зелена боја. Потоа отидовме до вас и доби јаглен во инка дека ќе браздичка во неутрална геномски решение од. Тоа траеше неколку минути и после тоа бевме подготвени. Потоа можете да пијам останати, односно солена вода. Тогаш бевме подготвени, исчистени и отиде.

Резултати

Мојата хипотеза е точна. Резултатот од смесата и скрининг беше, исто така, како што си замислував солена вода.

Заклучок

Ова е резултат на неутрализација сме го правеле тоа тогаш станува солена вода.

based on 1 rating Неутрализација, 0.5 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Неутрализација стапка


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат неутрализација или на било кој начин поврзани со неутрализација.

Коментар Неутрализација

« | »