. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

NEW AGE

Ако имате било какви Бог или богови, што тогаш?

Бог е безлична, не-морални, креативната сила во универзумот.

Каков е односот на луѓето мора да Бог / богови?

Бог, ние немаме личен контакт со "божествена" се состои од сите опфаќа универзална енергија. Наместо на Бог зборува на сила на животот и космички енергија.
Но најчесто тоа е за на поединецот да се откажат од се 'на Бога, да го контролира и го скроти неа јас едноставно чувствуваат среќа и да се зајакне себе и пуштање себе си во центарот и имаат доживотна цел да се види Бог во рамките.

Како да се живее како човечко суштество? Кои вредности се важни?

Не постои лидер на Њу Ејџ, ниту црква или посебни правила кои мора да се следи. Њу Ејџ се состои од група на луѓе кои се заинтересирани за духовноста и здравјето, но исто така и голем број на методи со кои ќе ни помогне да се развие како луѓе.

Њу Ејџ исто така, ќе се пренесе обединувачки чувство на целиот живот на земјата, наместо заднината и неодговорно уништување на Мајката Земја и др

Како не на човек на смртта / што се случи по смртта?

Многу луѓе реинкарнација е природна работа после смртта, кога ќе се роди назад кон земјата како поединец.

Ако имате дела што следуваат / кои се тие?

На универзумот отсекогаш постоеле како материјал манифестација на божественото креативна моќ.
Човекот е најпрефинетиот производ на човековата еволуција, со неограничен потенцијал, но таа станува свесен за божествена моќ во рамките.
Можеме да преку мистични искуства станат свесни за сите нешта божествена и ние може да се доживее преку вежби соработка со сила на животот. Ние можеме да се раководи од духот водичи во духовниот свет или различни гуруа.
Исус Христос е духовен учител, меѓу многу други.
Грев е да не се сфатат својата божественост. На патека кон просветлување се постигнува преку различни техники и вежби.
Спасението е ослободување од стравот и вината од страна да стане свесен за својата божественост.
Бидејќи злото и гревот навистина е илузија и не постои личен судија, ние стануваме прочистена преку безброј реинкарнации преку кој свеста е подигната, чекор по чекор.

Што е Њу Ејџ навистина?

Њу Ејџ движењето е колоквијално генерички термин за голем број на погледите на светот, и алтернативни групи. Терминот Њу Ејџ се однесува на, Aquarian Години, на англиски јазик Години на Водолија. Њу Ејџ е концепт кој е за толку тешко да се разбере како хиндуизмот, да аутсајдер. Она што дел од Њу Ејџ голем број на различни методи и учења за духовен развој. Таму се сите видови на нештата, кои се движат од медитација, јога, магија и исцелување на астрологија, НЛО, вонземјани, тарот, гатање и пром Erling (спиритуализам). И исто така има заеднички термини холистички, позитивно размислување, реинкарнација и толкувањето на сонот.
Сепак, постојат заеднички именители за Њу Ејџ, исто така има мрежа за поврзување на различни техники и учења во Њу Ејџ и Њу Ејџ верник често можат да талкаат од една форма на Њу Ејџ техники или верата на друг.
Њу Ејџ е Западен феномен, но е во голема мера од Источна содржина.
Во текот на последниот половина на 1900 го зафати различни форми на Источна мисла концепти, медитација техники и мудрост начини да се среќа на Западот.
Битлси почна медитација под Maharashi гуру Махеш Јоги медитација техника, а во 1960-тите го направија хипиците духовни искуства преку дрога ЛСД, хипиците се собраа на Индија да бараат некој гуру и адолесценти најде нивната духовност во текстовите Bhagavadghita и Bagwans. Тие се составен христијанската вера, и бара од алтернативи.

Она што е нов возраст?

Њу Ејџ не е мала група на луѓе, иако тоа е лесно да се мисли на.
Olav Хамер, кој е можеби нашата најголема Њу Ејџ познавачите во Шведска вели:
"Во Шведска, мислејќи на Њу Ејџ движењето далеку Јевгени традиционалните христијанството како религиозни убедувања." Што значи тоа?
Тој не вели дека повеќе луѓе станаа Њу Ејџ следбеници од христијани, но тоа е повеќе вклучуваат размислување од Њу Ејџ движењето. Њу Ејџ е пример популаризира учења на религијата на Истокот, а тоа исповед Швеѓаните без да трепне и без да се доведат себеси Хиндусите или будистите. Христијаните кои се идентификуваат себеси е помеѓу четири и десет проценти, но има многу повеќе кои веруваат во вклучувајќи реинкарнација или повторното раѓање, а потоа дури и без да се нарекуваат себеси религиозни. Содржината на предлогот е поддржан од страна на поголем број на луѓе.
Истражувањата покажуваат дека две од три возрасни веруваме во натприродното искуства кои вистински соништа и известување. Еден од пет верува дека ќе може да има контакт со мртвите, тоа е оние кои се нарекуваат спиритизмот. Секој четврти возрасни е убеден дека земјата повремено посетени од страна на вонземски суштества.
Крајната тим од луѓе кои живееја за педесет или 75.-годишнината ќе одговорат со да на прашањето: Дали верувате во реинкарнација или преродба? Но, многу повеќе ќе се назначат како христијани.

based on 7 ratings Њу Ејџ, 1.8 од 5 врз основа на 7 рејтингот
Стапка NEW AGE


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Њу Ејџ или на било кој начин поврзани со новото време.
  • Нема сродни теми

Коментирајќи NEW AGE

« | »