.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Нов Зеланд животни

Во Нов Зеланд, постојат многу специјални животни тука е еден од нив:

На туатарата:

На туатарата не може да се најдат никаде на друго место во светот, освен во Нов Зеланд. Кога беше откриен во 1867 година, на оној кој го најде дека тоа е диносаурус. Кога тие lateralis не се испита, видоа дека е постара од диносаурусите! Тоа беше ист вид за 130 милиони години.
На туатарата да побарате 100-300 години. И кога тие се возрасни Тие мора да биде над 50 години.
Кога се роди бебето, таа е во јајце за петнаесет месеци.
А туатарата може да побара околу 65 сантиметри, а се што е во Tuataras животот се одвива многу бавно.
На туатарата е влекачот, а тоа е ноќта на животните. Тоа значи дека е тоа мраз будни во ноќта, наместо да биде буден во текот на денот. На ноќта, туатарата лови инсекти, црви, птици, јајца и мали и млади птици.
Сега, туатарата е исчезнат на копното остров на Нов Зеланд. Но, ако сакате да ја видите, можете да се обратите до природен резерват на малата ilands на Северниот Остров брег.

based on 4 ratings Животни во Нов Зеланд, 2.3 од 5 врз основа на рејтингот 4
Оцени Нов Зеланд животни


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Нов Зеланд животни или на било кој начин поврзани со Нов Зеланд животни.

Коментар на Нов Зеланд животни

« | »