. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Животните во Нов Зеланд

Во Нов Зеланд, има многу специјални животни тука е еден од нив:

На туатарата:

На туатарата не може да се најдат никаде на друго место во светот, освен во Нов Зеланд. Кога беше откриена во 1867 година, тој што го најде тоа мислев дека е диносаурус. Кога тие подоцна се испитува, Видоа дека е постара од диносаурусите! Тоа беше ист вид за 130 милиони години.
На туатарата може да биде од сто на старите триста години. И кога тие се возрасни, тие мора да биде над 50 години.
Кога се роди бебето, тоа е во јајце за петнаесет месеци.
А туатарата да побарате за долго 65 сантиметри, и сè во животот Tuataras оди многу бавно.
На туатарата е влекачот, а тоа е една ноќ животно. Тоа значи дека е тоа е буден во ноќта, наместо да биде буден во текот на денот. На ноќта, туатарата лови инсекти, црви, птици, јајца и мали и млади птици.
Сега, туатарата е исчезнат на копното на Нов Зеланд. Но, ако сакате да ја видите, можете да излегувам на природни резервати на мали ilands на Северниот Остров брегови.

based on 2 ratings Животните Нов Зеланд, 2.5 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Животните стапка на Нов Зеланд


Поврзани училишен
Следниве се училишни проекти кои се занимаваат со животни Нов Зеланд или на било кој начин поврзани со животни Нов Зеланд.

Коментар на животни Нов Зеланд

« | »