.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Нов Зеланд

Температурата на Нов Зеланд е разновидна, што е највисока температура е + 42 ° и најниска беше - 22 °. На обичен температура е околу + 14 ° С до + 18 ° или + 5 ° С до + 11 °. Дожд на ordinaries се сонце или дожд. Но, тоа не е секогаш на сонце или дожд; тоа е снег и циклони, како и. Значи, ако ви се случува да се направи активности на отворено, мора да бидат подготвени на многу различни временски услови.
На една година, има над 2000 часа со сонце и врне помеѓу 640 mm. до 2000 мм.

Пролетните месеци на Нов Зеланд се од септември до ноември, на летните месеци се од декември до февруари, есенските месеци се од март до мај, а зимските месеци е од јуни до август. Па може да се каже дека тоа е разлики во месеци, ако се споредат со Шведска.

based on 1 rating Нов Зеланд 1.0 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка на Нов Зеланд


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Нов Зеланд или на било кој начин поврзани со Нов Зеланд.

Коментар Нов Зеланд

« | "