.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Новел

Предмет: шведски

Таа

Јас погледнува низ прозорецот. Или, всушност, јас не гледам низ прозорецот, гледам во прозорецот. За да се потврди. Не бев потребно. Јас се тоа само го потврди. Сакаат тоа ќе престане. Сакал тој ќе престане. Тој. Слика огледалото се појавува во прозорецот. Или на прозорецот. Не знам. Но, тоа е како да гледа во мене. Во мојата душа. Не дека јас знам што е душа. Но, тоа се чувствува како ако тој може да се види она што мислам. Но, тој не може. Потоа, тој не бил тоа овде. Потоа тој знаеше мојата тајна. Ohhh, како јас го мразев тајна!
Тој.

Еј!
-Tjena!
Како наследничка?
Да, тоа vanlit.
-Happ. Да само мислев можеби би можеле да одат во кино заедно?
Тоа беше можеби малку премногу директно на. Или?
Аххх, да застане сега, помисли. Тоа никогаш нема да се случи. Не во вашиот живот. Тој никогаш не би се осмелил. Но, сепак тој сака толку лошо. Само оди до неа. Вообичаено почнам да зборувам. Тој беше ладна пот само тој мислеше на тоа.
Тој изгледа далеку во неа повторно. Х. Таа со голема Х. Новата девојка. На осамен. Заборавени. Можеби таа се појави малку на првиот ден. Се шепотеше некои. Имигрантите. Blatte. Но, тоа мислејќи дека никогаш не е на. Тој само ја видов. Сосема поинаква. Сам. Можеби малку како него. Секако, тој дружевме со некои момци. Но, тие не се како него. Таму тие се забележи. Но, тој мораше да биде со секој случај.
Тој не можеше да го запре. Престанете да барате. Тој плачеше во себе: Стоп гледа! Но, тој не можеше. Не успеав. Таа го привлече окото како комарци во преку трем врата во вечерните часови.

-Quiet Во класа! Марија плачеше толку потресе.
Денеска сакам да одам преку англиски заменка. Ова е нашиот можете да ми даде некои примери? Фредерик?
Тој смета френетично. Заменки. Што е заменка?
-Öhhh, Да не знам, да не се сеќавам право на е-мејл.
Но, ве молам некој! Никој не може?
-Well, Сега е добро се сети, одеднаш рече Фредерик.
-She.

-Oooo, Ќе Jabba заедно? Вирџинија Гулит!
-Keep Горе, одговори Freddan. Åhnej, помисли во себе. Но, можеби може да се добие можност да зборува со неа?
Тоа беше на SO. Две и двете ќе се направи истражување на една земја. Гај-девојка. Се разбира наставникот неа и него го одбрале. Типично. Или тоа беше добро?

Во 52 часа, 37 минути и 27 секунди се сега Freddan зјапаа во мене. Не знам зошто ги бројам време. Можеби да има нешто да се направи. Но, сега тоа! Истражување на една земја. Bläää! Јас не разбирам зошто ние би завршат заедно. Но, тој треба да се уморни наскоро со продорно гледа во мене. Потоа, се разбира момците тука. Или па морам да ти кажам тајната. Тогаш тој ќе престане да се гледа. Се надевам. Да да, наскоро е викенд, и тогаш станува Freddan-бесплатно. Phew.
Тој.
Тој навистина не знам нејзиното име. Тој никогаш не ги слушаат изјавите. Тоа можеби би требало да биде нешто да ја прашам за тоа. Не, она што глупаво прашање. Што е вашето име? Таа доаѓа да се верува дека тој е кујна.

-Ти Мора да работи со вашиот земјиште во слободно време. Ова ви овозможува да се запознаат едни со други подобро.
Глас дама замрзна дамарите на мраз. НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ! НЕ!
Не со него. Што би моето семејство се каже дали тие видоа дека јас дружевме со Швеѓанинот? Никогаш!
Ние треба да ги исполнуваат на јавно место. Потоа тој го прави сигурни дека ништо. Се надевам. Потоа имаме сведоци. Кој може да каже семејството она што го правевме. Тоа ќе биде добро.
Тој.

Тој беше нервозен. Како што ќе одат? Она што тој би рекол?
Тие добиле материјали да позајмуваат дома. Денес тие ќе одберете земја. Беше одлучено. Тогаш тие ќе се запишам на наједноставните работи. Површина, население, главниот град.
Тој беше на пат. Отиде по улиците, се на улиците. Регистрирани бр. Само се чувствува генерално чудно. Тоа всушност го помина добро лекцијата. Но, тие мораа да се откажат од порано. Таа е среќна.
Сега тој е нервозен. Во кафе барот се приближуваше. Диши. Таа со голема Х.

Зошто тој ќе се избере само на кафе? Аххх, тоа е само страшно! Но, јас не можев да не се согласуваат. Што ќе кажеш? Тој само ќе мислам дека тоа го објасни далеку. Не, ќе видиме како тоа оди. Само тој не прави ништо. Но, чекајте. Тој треба да биде нервозен биде таму, со оние околу околу нас. Можеби не беше толку лоша идеја во секој случај.
-Hey. Можете Е порано.
-Mmm, Но е-мејл окса на.
-Мојата Семејство е сопственик на кафуле.
-Well ... Помош, помисли. Сега тие седат и извидници. Изведување природно.
Тој се случи да се четка против нејзината рака како тој careened од неговиот ранец.
-OH, За жал, "промрмори тој.
Таа привлече раката далеку, и изгледаше малку чудно. Изразот на лицето покажа болка.
Одеднаш таа направи знак на средовечен човек зад шанкот.
Што се случува? Блесна низ главата. Човекот имал проседи коса tiningarna. Тој погледна опасни. Доаѓаат во брзо темпо. Застана од него и рече:
-Up Раце! Ова е грабеж!
Не, тој не кажа. Тој рече:
-Може Јас ќе добиете нешто?
Тој се смири и одговори:
-А Млеко, те молам.
Беше нешто повеќе?
Тој мислеше. Јас ќе направам нешто неочекувано? Сега или никогаш! Тој не знае каде сила и храброст дојде од кога и 'реков:
-Може Да Ви предложам едно срце тесто?
Очите на мажот одеднаш блесна и го снема сталожено зад завесата.
Таа се вика по него:
Не, не ми е јасно! Тој не значи ... но човекот веќе го нема.
Таа изгледаше го преоптовари.
Што се случи? Тој мислеше.
Потоа ја зеде збор и рече дека со растреперен глас:
-Тоа Беше многу паметно рече.
Но, кој е човекот? Вашиот татко?
-Вие Не разбираат ништо, таа рече резигнирано.
Таа зеде длабок здив и рече дека зборовите кои ги мразев најмногу од сите во целиот свет:
Тој е мојот сопруг.

based on 11 ratings Новел 1.7 од 5 врз основа на 11 рејтингот
Оцени Новел


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Novell или на било кој начин поврзани со Novell.

Еден одговор на "Новел"

  1. Сара на 30 ноември, 2008 во 19:10 #

    Добар расказ! Јазикот беше малку премногу невешт и малку досадно е, но според "новела рецепт" тужени сите се согласуваат! Јас, исто така имаат задача на пишување краток расказ, тоа е навистина навистина тешко и ние имаме само три лекции за нас. Ти ме inspererade навистина во тоа тука !! ха, ха збогум / Сара Карлсон

Коментар Новел

« | »