.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Новел - Албин мојот пријател

Станува збор за ден кога јас и Албин беа на забава во домот на еден другар за него, а потоа тоа не беше доста што имавме замислено.

Се започна во утрото, јас и Албин одев на училиште, заедно. На пат кон училиште, ние се сретна со својот другар по име Марко, тој беше многу убав човек, додека тој беше кажано дека ќе во партијата.

- Ако ви се случува да се добие така што немаат ништо да јаде или пие, а вие не треба да флертуваат со било кој од моите пријатели или. рече Маркус.

- Но, Албин му кажам јас сум всушност вашиот пријател не него само. Му реков на Албин.

- Не, јас не одам да му кажам ", изјави Албин.

- Добра работа што Албин рече Маркус.

- Добро, но тогаш јас не сум твојот пријател повеќе, реков.

Потоа отидов далеку од нив и одев на училиште, затоа што почна пред пет минути.

Викаше Албин мене.

- Но, ве молам Хана слушате за мене тоа не беше она што јас мислев, извика Албин.

- О, не, како си а потоа доаѓаат тука и да ми објасни каде Албин, плачев / Хана.

- Океј, јас ќе објаснам и плачеше Албин.

- Исто така, викнав назад.

Тогаш тој дотрчаа до мене ме фати и ме прегрна за една минута до кога реков со благотворно глас.

- Што беше тоа што ќе се објасни на мене тогаш Албин?

- Па, ова е начинот на кој јас мислев дека јас ќе ги купат пијалоци и некои грицки за нас, тогаш ние не треба да се земе, рече Албин.

- Добро, што е добар тоа може да го направите тоа е добро, но се што се очекува нешто различно, или така? Не велам.

- Да, јас не помислуваше дека можеби можеме да одиме во мојата куќа откако партијата, изјави Албин.

- Добро, ние може да се направи добро, тоа ќе биде добро, реков.

- Добро, ќе одиме на училиште сега, или? Запрашан Албин.

- Да, тоа го правиме, реков.

Потоа отидовме на училиште, отидовме во различни класи, и никој во училиштето знаеше дека бевме пријатели. Како на училишниот ден привлече кон крај, решив да се чека за Албин, Албин, но никогаш не се појавиле на патот што ги користат за да ги донесат дома за нас, ние живеел следната врата до друг, така што секогаш отиде заедно до и од училиште. Но, овој ден, тоа беше така што Албин имале периоди без последните две лекции, а потоа тој отиде дома без да гледа ме. Но тоа не ме знаат така да отиде во неговиот дом и ќе го кара. Кога се вратив дома да Албин како татко му ја отвори вратата.

- Албин, Хана е тука, извика татко Ларс / Алан.

- Албин не е дома, викајќи Улрика / мајка Алан.

- Но, каде е тој? Запрашан Ларс.

- Не знам, во домот на било Марк и може да верувам, рече Улрика.

- Албин не е дома, тој е на Свети Марко, вели Ларс за мене.

- Пријатен, но слушнавме збогум, реков.

Потоа отидов дома и подготвени себе за партијата. Потоа отидов со една чаша вода и отиде во мојата соба и чита книга. Кога беше време да одат на партијата Албин дојде дома за мене, тој влегол во мојата соба.

- Здраво Хана, жал ако јас не сум на чекање за вас, или можете даде одговор веднаш, јас сум навистина жал за тоа, изјави Албин.

- Добро, но она што забава ќе се закачам со Марко и не ми тогаш, јас сум, по сите, вашиот најдобар пријател, реков.

- Да, го знам тоа, но тоа не е секогаш така лесно кога сте на училиште и сум запрен, не можев да само се чека за вас во три часа, изјави Албин.

- Добро, но ние не се случува да се направи гужва сега, тоа е подобро да се оди во партија, имате добро фиксна закуски и пијалаци? Прашав.

- Не, јас не би можел да го направи тоа, но ние, се разбира, да оди и да ја поправите го тоа сега, и поимот што не беа флерт со неговите пријатели не, секогаш можете да флертуваат со mig рече Албин.

- Добро, што е добар, но ќе одиме сега или што? Прашав.

- Да, ќе одиме сега. Албин одговорил.

- Што добро, тогаш ќе одиме, чао мама и тато! Не велам.

Кога дојдоа до продавница толку фокусирана Албин закуски и пијалаци за Хана, тогаш кога тие ќе плаќаат дека Албин го заборавил паричникот дома. Кога тој рече дека до касата, таа рече дека

- Можете да си одам дома и да се тоа, но се врати што е можно поскоро, бидејќи тоа е повеќе во редот, а не само вас.

- Кога Албин рече на касиерот дека тој треба да брза во неговиот дом, а потоа назад, бидејќи тој е најбрзо во својата класа.

Кога тој конечно дојде до својот дом, па тој побрза во неговата соба, зедов паричникот и избегал. Кога дојде до продавница, повторно, тоа беше само едно лице зад нив на сите други го стави во друга задача. Тогаш плаќа Албин и тој и Хана забрза далеку.

Кога стигнале во партијата веќе започна, и потоа запраша Маркус каде сме чувале во куќата, а потоа рече дека Албин,

- Ние сме биле до продавница и дејствуваше закуски и пијалаци за Хана, затоа што таа не е дозволено да земе нешто од тука.

- Да, но јас не значи она што реков тогаш, имав мамурлак од ноќта пред тоа знаев тешко што реков тогаш, како Марко.

- Океј, па таа може да потрае од тука, но тоа беше само непотребно да се магазин за неа, но дека ние може да има откако партијата кога сме дома за мене, па Албин.

- Па, што ви се случува во вашиот дом, вие сте заедно? Запрашан Маркус.

- Не, ние не сме заедно, ние сме само најдобри пријатели засекогаш. Албин одговорил.

Кога тие биле на забавата за некое време, па тие имале време да го поздрават секој кој беше таму и славеа. Подоцна во текот на вечерта околу петнаесет минути пред партијата беше над, па беше Албин толку преполни што тој ќе направи нешто за да се одржи на Хана, но таа им одолеало на сите на време. Кога тие биле таму за пет минути за да како што Албин седна и спиеше, кога Хана и го виде тоа, па таа му ја донесе и изјави Марк дека тие треба да си одам дома.

- Добро, можете да си одам дома сега, збогум гледате следниот пат кога јас или имате една партија ", вели Марк.

- Збогум што гледате, јас реков / Хана.

На патот кон дома да Албин, ми требаше да оди и да го поддржат речиси целиот пат, кога бевме околу десет метри од неговиот двор, па тој дојде круг малку, така што тој речиси успеал да застане за себе. Но, кога ќе дојде во неговата соба, па тој дремеле повторно, така што ми требаше да ги тргнеме неговата облека и го стави под покривката. Со оглед на тоа ниту еден од неговите родители ќе бидат дома таа специфична ноќ па јас спиев во текот на неговото место.

Имав кажано моите родители дека тие не би бил загрижен за мене, бидејќи јас ќе спијам во текот на Албин. Откако ќе ги даде во што имав можност да спие таму, па морав да се каже дека родителите на Alan ќе биде дома. Но тоа не беше толку точно, јас мислев дека ќе биде дома, но се покажа дека тие нема да бидат таму.

Моите родители се нарекува на родителите Алан да се види дали тие ќе бидат дома на денот кога родителите Алан рече дека нема да биде дом на основно два часовник во попладневните часови следниот ден. Јас се уште мора да спијат во текот на Албин за моите родители, дури и ако јас лажел за тоа, бидејќи има аларм таму и тоа беше провалник таму пред кога тие имаа аларм, почна веднаш штом беше барамина во вратата.

Кога ќе дојде дома Албин беше само 21:10, Албин заспа право кога стигнавме до неговата соба, па на околу 23:20, па се разбуди Албин и врескаше по мене, а потоа, така што побрза до него.

Тој рече дека ме сака да спие со него и не спијат во неговите родители соба, бидејќи немав избор, па отидов и Земени се чаша вода него, јас исто така отиде и направи до неговите родители кревет повторно потоа отидов во да Албин и му даде вода. Тогаш јас прифати стакло, кога тој се напојувале и го стави на неговата маса, која беше во собата, откако отидов во кревет со Албин лежи таму и замислено гледаше во мене, кога го прашав што е тоа што тој ги гледаше и потоа тој рече дека гледа како убава сум, тој дури рече дека сум најубавите во светот, сè што рече таа ноќ, напишав и го покажа следниот ден кога бил трезен.

Како што лежеше таму во креветот, така лежев кои се соочува надвор од него, но тоа не беше проблем за него, тој успеа да се одржи на мене во секој случај. Еднаш му реков дека тој мораше да ме задржи и да го прегрне мене, ако тој сака да така тој рече дека сака да биде со мене, а потоа реков дека можеме да бидеме заедно, ако дури и да го каже утре, кога тој вети дека ќе велат дека следниот ден. Кога следниот ден дојде, му реков да се каже она што тој го рече ноќта пред тоа, но тој беше потполно заборави што е тоа што го рече, па морав да му кажам сè, а потоа тој рече дека тоа е за да се биде заедно, не беше толку и сега, бидејќи тоа Албин штотуку рече Марк дека не сме биле заедно.

Кога слушнав дека реков

- Можете да изберете да биде со мене или не сме пријатели веќе?

- Добро, ние сме добро заедно тогаш, но тогаш ние треба да се каже Марк дека тој не побара од вас надвор, и ќе стане толку добри пријатели дека сака да биде со вас.

- Да, тоа ќе биде добро, мора да му кажам денес, по твоите родители се врати дома.

- Да, јас се направи, но треба да си одам дома сега или треба да остане тука со мене мила?

- Јас останувам и со вас и да јаде доручек, а потоа можеме да одиме надвор и да одат во мојот дом и да се каже вест на моите родители.

- Да, ние можеме да но прво јадеме.

Откако се јаде доручек па отидовме во мојата куќа и ми кажа за тоа, моите родители, вели дека е добро што бевме заедно, ние се 'уште познати едни со други од градинка до сега, па тоа е добро. Кога ние разговаравме за тоа до моите родители па отидовме дома да Албин повторно и подготвени ручек, додека по родители Алан ќе се врати дома. Во 14:10 родители Алан дојде дома, кога храната беше подготвен само така тие би можеле да се јаде веднаш кога родителите Алан дојде дома. Откако се јаде толку Албин зборуваше за неговите родители дека сме биле заедно и тие рекоа исто како моите родители рече.

Подоцна, околу 17:30 па Албин отиде дома да се Марко и кога тој притисна на ѕвончето дојде мала сестра Марко и отвори.

- Еј, Свети Марко дома? Рече Албин.

- Марк, Албин е тука и сака да разговара со вас! Викаше мала сестра.

- Добро, добро, јас ќе, Са Маркус.

- Еј Марк, да, ова е начинот на кој јас и Хана се заедно, па Албин.

- Еј, сите во право, но слушнав вчера дека не биле заедно, така Маркус

- Да, но ние се собраа денес и ако се обидете да го направите така што таа паднала во љубов со вас, па ќе земе и да разговараат со мене прво, затоа што таа ќе биде со мене до крајот на целиот свој живот само да знаете, рече Албин.

- Добро, но јас сигурно ќе се уште се таа да падне во љубов со мене преку вршење одделна работа што знам таа сака, Са Маркус.

- Добро, но слушнавме збогум, Са Албин.

- Добро, чао, Са Маркус.

Подоцна по разговорот отиде Албин и мислата на Марк изјави дека сите на пат кон дома, тој отиде и мисла за него, па кога се вративме дома беше Хана и неговите родители во дневната соба и зборуваше, кога слушнале дека влезната врата е отворена тие престанаа се зборува за она што го зборуваше и почнаа да зборуваат за нешто друго. Кога Албин дојде во дневната соба и изјави Хана да дојдат така побара Хана зошто тој изгледаше толку внимателен и потоа тој рече дека ќе зборува со неа за тоа, тогаш кога дојдоа до неговата соба и тој не сака да зборува за тоа пред неговите родители. Потоа, откако тие дојдоа до неговата соба, па тој ми кажа дека Марк штотуку го кажав, а потоа изјави Хана дека Марк не знаеше што таа се допадна и мразел, бидејќи таа беше само се состана Означи двапати и двата пати имаше каде што се состана со Албин и Маркус.

Подоцна во текот на вечерта ќе Албин спијат во текот на Хана и тоа одеше многу добро за нивните родители, иако тие ќе се внимава на она што го прават, така што тие не го сторат нешто што не треба да прават. Кога сите отишле да спијат добро, тоа беше толку тивка и удобна во куќата, која можете да ги слушнете од игла капка на подот.

Крајот на оваа Новел.

based on 13 ratings Новел - Албин мојот пријател, 2.0 надвор од 5 врз основа на 13 рејтингот
Стапка Новел - Албин мојот пријател


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Novell - Албин мојот пријател или кој е на било кој начин поврзани со Novell - Албин мојот пријател.

Коментар Новел - Албин мојот пријател

« | »