.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Оливер Твист

Содржина

Оваа книга е за сирак момче во Англија во 1800-тите. Тој живее како дете во изправителен дом, но на крајот се продаде како работна сила на погреб. Првично, тој ужива во доста добра, каде што во прилог на друго момче исто така живее во куќата, постојано го иритира. По борба со него, тој бега во Лондон.

Книгата е за момчето живот, воспитување и искуства таму.

Главниот лик на оваа книга наречена Оливер Твист. Името на момчето стана насловот на книгата.

Приказната е поставена во најголем дел во тесна и излитена сиромашните квартови во Лондон, каде што тоа е често темна и мрачна.

Оливер живеел во 1830 година. Книгата започнува со неговото раѓање во poorhouse. На возраст од 9, тој се продаваат. Тој е 14-15 години, на крајот од книгата точната возраст никогаш не се открива, но едно мора да се погоди и да се погледне на слики.

Лице Опис

Тука се две лица, кои се најмногу во книгата ако не очекуваат Оливер:

Браун љубовта: се грижи за Маслинки за некое време, кога тој се чувствува многу лошо. Му дава храна и нега. Оливер добива за прв пат во својот живот да се судирам со луѓе кои се љубезни и пријателски кон него.

Г-дин Fagin: исто така се нарекува Евреин, лидер на бандата крадец дека Оливер против неговата, ќе падне во кога тој пристигна во Лондон.

Тој е многу суров човек, кои учат децата без родители да бидат pickpockets него, така што тој може да направи пари.

Fagin и Браун Љубов припаѓаат на две различни сфери на животот и не знаат едни со други на сите.

Ликовите се многу реални во приказната, можеби затоа што тие се опишани како што и јас верувам дека луѓето беа во 1800-тите.

Знаеме дека децата изправителен дом / сирачиња беа третирани на начин како што е книгата опишува. Овие зли луѓе биле вистина тогаш.

Оливер е лицето да се запознаете со најдобрите, бидејќи тоа има добиено следуваат во текот на неговото воспитување. Оливер е вид, но многу срамежлива и не сака да се повредат никого. На другите луѓе не треба да ги знаете, на ист начин. Но, ние се разбираме на Fagin е многу непослушен. Не знаеме ништо за своето потекло и зошто тој стана човек е тој.

Ликовите во книгата би постапил на ист начин во реалноста на книгата е за тоа како сиромашните деца имаше тогаш.

Опис на животната средина

Улици, смрдеа, нечистотија, стаорци и болести. Како би ја опишале околината на главните ликови. Прилично мизерни со други зборови.

Животната средина е реален, мислам, бидејќи таму се цртежи кои покажуваат како изгледа тоа надвор, и она што се случува. Потоа ќе се добие јасна слика пред него за тоа како животната средина е. Авторот пишува за животната средина, во такви услови што една навистина може да се разбере како мизерно е тоа.

Она што јас се сеќавам најдобро е многу тесен и темни улички, каде што постојат сомнителни луѓе скриени меѓу куќите, често исплашени и гладни.

Тоа се повторува често во приказната.

Вашата порака

Чарлс Дикенс, најверојатно, ја напиша книгата за да се покаже на сите колку е страшна сиромашните деца имале таму во тоа време. Тој сакаше да го промени општеството, така што децата се подобрува и на крајот успеа да се донесе на социјалните власти.

Мислам дека пораката е многу важно, бидејќи на сиромашните деца ниту погледна или сето тоа е добро. Тие биле робови.

Автор

Неговото име е Чарлс Дикенс и е роден во 1812 година во Кент. Кога имал 11 години, тој дојде во Лондон. Во Лондон, тој мораше да се поддржи со татко отиде во затвор поради неплатени долгови. Чарлс мораше да почне да работи во една фабрика со црни чевли (машки црна боја за чевли). Ова се чини дека е најлошото време во својот живот, но тоа беше тогаш дека тој станал свесен за сиромаштија и експлоатација на детскиот труд. На крајот, тој го обучи стенограф (пишување, користен за пример да пишува додека некој зборува, тоа е побрзо да се пишува), а подоцна станал новинар.

Некои други книги што тој го напишал:

1. Дејвид Коперфилд. Тоа е неговата автобиографија.

2. Документите Pickwick клубот. Тоа е прва книга во 1836 година

3. Големите очекувања

4. Никола Nickleby

5. Тајната на Едвин Drood (недовршен, тој почина во 1870 година пред да влезе на крајот)

Тој ја исмева сиромашните олеснување и правда. Со тоа тој го прави хуморот на сериозен проблем. Тоа влијае мисли читатели, па тоа беше добар резултат на ова. Децата го диктираше подобро. Еден пример на Дикенс кажува Патем, кога Оливер Твист ќе привлече првиот здив по раѓањето. Тој го опишува: "Тоа беше многу тешко да се убедат Оливер да се посветат на работата на дишењето, тешка работа, но работа што е обичај прави неопходно за нашето постоење."

Ребека Axelsson

based on 9 ratings Оливер Твист, 2.1 од 5 врз основа на рејтингот на 9
Стапка Оливер Твист


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Оливер Твист или на било кој начин поврзани Оливер Твист.

Коментира Оливер Твист

|