. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Околу пирамидите

Јас избрав да работат на пирамидите, затоа што мислам дека пирамидите се интересни. Сакам да знам некои работи за нив, како што Кој беше првиот да се изградат пирамиди? Тоа беше само како ги граделе гробница зграда? Како изгради пирамидата? Која е најголемата пирамида? Која е најпознатата пирамидите? На египетските пирамиди се гробници на фараоните кои ги граделе за себе, за да покаже колку е моќна беше. Пофини на гробот, за поголема моќ и почит, но еден. Пирамидата е понатамошен развој на mastaban, што е ниско, правоаголни гробот зграда. Тие прво пирамидите се чекор пирамиди, која настана преку mastaba наредени еден на друг. Изградбата почна околу 2640 година п.н.е. од страна на фараонот Џосерова (Zoser). Поголемиот дел од пирамидите се прецизно ориентирана со компас. Така првото нешто што го правеше кога пирамида е изградена, беше да се ориентираат каде што ќе бидат изградени. Тогаш се бере карпи кои се состојат главно од варовник од околните криминал, и ги донесе во текот на Нил со брод, а потоа да ги привлече на санка на пирамидата. До пирамидата траеше околу 20 на камења, кои беа намачкани со кал и вода на регистрите и се мери меѓу 1-15 тони. Тие ги влечат на рампи од земја, камен и песок, која била изградена во пораст уште од пирамидата е повисока. Кога го заврши градењето ги соблече рампи. Друга теорија е дека изградена спирала скалила, со ниво на пирамидата на страни. Но, мислам дека првата теорија се главно право на штандот поголемиот дел од него, каде што го најдов мојот факти.
Околу пирамидите имаше од дворјаните племството и изградено свој гробници, кои имаа mastabaform.

Изградбата беше спроведена кога Нил поплавен и не можев да работам на земјиштето. Ктиторите не биле робови најверојатно нема, но многу од земјоделците се уште веруваат. За зошто робови треба да пишуваат текстови како што се "Кеопсовата создава љубов" и "Кеопсовата бело круна е силна" во некои од големи камења во Големата пирамида. Ктиторите не биле горди да им помогне на своите фараонот да се изгради својата пирамида, и на тој начин ги добивале храна и облека, која беше скап во зима, кога не сте добиле ништо за земјоделството. Тие исто така имаа лук и корен што беше добро за стомакот. Изградба на различни професии беа stonemasons, геодети, инжињери, boilermakers, столари, скулптори, сликари или различна работа занимања како што се Влечење камења. На работното место е опасно и што се случило често сообраќајни незгоди во кои вработените гмечи и крши и ситни до смрт во текот на камења.

Првата пирамида била изградена од страна на фараонот Djosers архитектот Имхотеп, кој беше архитект, астроном, скулптор, доктор, свештеник и автор. Пирамидата е чекор пирамида која е 60 метри висок и се состои од шест слетувања. Таа е изградена во Сакара години 2640 п.н.е.. Околу пирамидата ги граделе гробница комплекс, со различни павилјони и offerhus. Пирамидата е опкружен со 10 метри висок ѕид. Многу историчари веруваат дека тоа е изградба на пирамидата кои врзани Египет до првата држава во светот. Последниот од Djosers сопствена династија, Huni ја изградил првата пирамида со мазни страни. Тој ја изгради во Medum крајот на 2600 п.н.е.. Друга точка во градењето на пирамида Djosers
беше дека тоа ќе биде Скалила кон богот-сонце на Џосерова кога умрел.
Најголемата пирамида е на Големата пирамида, изградена од архитектот Mahnud Hotep години 2560f Кр. Околу 50.000 луѓе работеа на изградба на пирамида, но според античките извори работеа луѓе 100 000, што мислам дека е претерана. Тоа е 146,7 метри надморска височина, и секоја страна е 230 m широки. Се состои од 2,3 милиони камени блокови и целата пирамида тежи околу 5 750 милијарди тони. Тоа траеше 26 години да се изгради пирамидата во Гиза. Сите камења доволно за да се изгради мала ѕидот околу целиот свет. Површина пирамида додаде, бидејќи слој од бел варов малтер, како што се случи на нив повеќето од пирамидите. Но, тоа носи далеку, на пирамида кој нема да биде протри исклучување на готвач пирамида, каде што малку вар маса останува на врвот. површина Големата пирамида е околу 53 000 квадратни метри. вистинско име Хуфу е всушност Хуфу, Кеопсовата е грчко име.
1954 пронашле бродот кој беше погребан Кеопсовата, дека тој може да го користат во својата последна посета. На бродот се состои од 1224 добро сочувани делови што седевме заедно, а со тоа и имаше слика на тоа како изгледаше на бродови како во оние денови. татко Хуфу е изградена Snofru непречено пирамида во Dashur, но кога ќе го изгради половина, беше неопходно за да се намали падина, резултатот бил толку грд што тој го беше изградил пирамида во Medum.

Пирамидите имаат многу тајни премини под земјата, но многу од нив се дизајнирани да ги измамат на ограбувачите на гробови, што не успеа. Гробовите се имено објекти фараони откажа, со цел да стекнат моќ и почит во следниот живот. Предметите биле да се потпирачи, кутии од скапоцени содржина, пиење, чаши, маски за лице, злато, чамец модели, накит градите, и речиси се друго од нивните животи.

Египќаните верувале дека душата "(БА), па дури и духовно колега во самиот себе (Ка), ќе го најде неговото тело за да живеат во вечен живот. Па затоа сакав да се земе на богатите и почитувани луѓе фрлање нивните тела во пустината, за кои се asdjuren вашето тело и ти не живееме вечен живот. Затоа мумифициран и закопани нивните тела во обезбедувањето на пирамидите и mastaba, за кои се верува дека ги клетки ќе бидат заштитени.

Пирамидите припаѓаат на еден од седумте чуда на светот и зборот пирамидата значи сјај во средината.

Пирамиди време траел 1000 години помеѓу 2640-1630 година п.н.е. и во тоа време не им се изградат повеќе од 80 пирамидите. Но, околу 2200 година п.н.е. имало недостиг од пари во Старото Кралство, во голема мера поради пирамидални конструкција. Во известување до Mycerinos пирамида која била изградена помеѓу 2532-2504 год. Тоа е
помалку од половина од Големата пирамида, само 66 метри. Пирамиди придонесе затоа не само да се собираат Египет, но и на високо развиена култура загина.

Па за време на Средното Кралство затоа стана постепено да се користат клипови гробови што се поевтини за изградба. Исечете го гробници се изградени во Долината на кралевите, кои подоцна бил наречен по долината. Египќаните верувале дека гробовите рок ќе бидат помалку достапни на гробот арамија

Исто така, постојат Месопотамска и Централна Америка пирамиди, но тоа е особено основите за храмовите.

Постојат уште и палатите и храмовите, па дури и целото пирамидите е пронајден закопан под планините од песок.
Мислам дека тоа е забавно да се прават истражувања на пирамидите. Но, јас мислев дека ќе биде повеќе факти за пирамиди, но имам уште дознав повеќето од она што сакав да знам. Јас би сакал да знам повеќе за повеќе различни пирамиди.

based on 30 ratings Ако пирамиди, 2,0 од 5 заснова на 30 рејтингот
Оцени За пирамиди


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа која е за тоа каде пирамиди или на кој било начин поврзани со, ако пирамиди.

Коментар За пирамиди

« | »