. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Православна Црква

Православната Црква е основана во Источното Римско Царство, а тоа се вели дека е основана од страна на Исус.
Бројот на членови на Православната Црква е околу 200 милиони евра.
Ги највисоките епископи познат како патријарси, а Konstantinopelska патријарх се смета премиерот, во некои земји се нарекува лидерите на архиепископот или Митрополитот. Но, само затоа што сте постар владика, тоа не значи дека некој има контрола над целата Православна Црква Британија, таму е за пример на Романската Православна Црква, Грчката Православна Црква, Српската Православна Црква, итн.
Кога ќе влезете православна црква ќе биде прв во одделот што ја симболизира земјата, тогаш, ако одиме подлабоко во него, ќе влезат на иконостасот. Иконостасот има три врати, две мали страни и една голема во средината, наречен Порта кралот или "убавото пристаниште".
Ако одите преку царската портата ќе ве доведе до најсветото дел на црквата, односно делот кој симболизира небото таму е исто така олтарот на Бога.
Православна Црква карактеристики
Во рамките на Православната Црква се исто така многу негативни работи.
Како за пример дека постојат само неколку број на клупи за оние постарите лица и лицата со хендикеп, и за време на саемот веројатно мора да застане или легнете на колена. Иако за оние православни членови, тоа е достоен за тоа, на прославата да се отвори портата на кралот и луѓето ќе видат небесен rikedomar.Ikoner и светци
Во секоја православна црква е иконостасот, на иконостасот е еден од главните патишта што е екстракција на прославената слики. На фотографиите се викаат икони и прикажуваат слики како Исус, Марија, мачениците и на светците.
За нив, религиозни икони, тоа не е како нормална слики, за нив, тоа е како предвкус на рајот.
Па, чуму ти се третираат икони со почит време богослужби може да биде до икона и бакнежи тоа и ќе запалам свеќа пред него.
Сите членови на Православната Црква во неговиот дом "убава агол" тоа е каде што тие ги задржат своите икони заедно со масло ламба.

Важна викендите
Постојат неколку важни викендите, исто така, во рамките на Православната Црква.
Најважниот од нив е Велигден, почнувајќи Велигден Ева со огномет и камбаната ѕвонење, тој исто така има малку одмазда моменти каде што ќе фрли во кукла во оган, кукла би требало да биде Јуда.
Јуда беше човек кој го испратил Исус на смрт, тој исто така беше еден од 12-те ученици на Исус. Во текот на вечерашната Велигден прослави се луѓето во поворката околу црквата, да одат во процесијата значи дека оди наоколу и околу полека
во форма на воз, тие обично одат во процесијата во одредени обреди, како што погреби или за време на големите празници.
На полноќ крикот на "Христос воскресна", а потоа навива и бакнување луѓето заедно.

Манастирот
Во секоја црква има многу манастири, Православната Црква има околу 20 различни манастири со околу 2000 монаси во секоја од нив. Најпознатите манастирот постои веќе илјадници години и се нарекува монах република Гора, се наоѓа на полуостров во Грција Северо-источен, за околу 100 години, имаше 8.000.000 крофни на познатиот монах островот Карпатос. Сите манастири се независни.

Свето документи
Тајни на Православната црква се нарекува мистерии. Она што ние подразбираме под мистерии е дека човек на неверојатен начин, дел од Божјата сила, преку седум свети документи, иако тоа е исто тајната на Католичката црква, се уште има мали разлики.

• Крштевањето
Наместо брцнувајќи главата во сад, па можете натопи целото тело под вода, како жртва на Бога ќе го стави во едно перче коса од детето.

• Потврда
Во Православната Црква потврдува едно дете по крштевањето, кога еден anoints на бебето со елеј.

• Исповед
Исповедта е во основа иста како и во Католичката црква,
Единствената разлика е во тоа што вие не го користите исповедалница.

• Тајната вечера
Наместо да пиете вино и јаде леб, па јадете леб и вино заедно на една лажица.

• Брак
Еден човек кој е ракоположен за свештеник никогаш не може да биде дел од брак, мажите кои се веќе во брак може да стане свештеници, но не и епископи. Во Православната црква, развод не е забрането, и мора да се омажи повторно.

based on 43 ratings Православна црква, 2.3 од 5 врз основа на 43 рејтингот
Стапка Православна Црква


Поврзани училишен
Следниве се училишни проекти кои се занимаваат со православната црква или на било кој начин поврзани со Православната Црква.

Еден одговор на "Православна Црква"

  1. А Wed 19 март, 2010 во 01:47 #

    сите православни немаат "убава агол" и "Исповед Не" е многу различен од Католичката.
    и што стои за време на церемонијата ви покаже почит, не постои ништо негативно. туку спротивното. и клупи се достапни за оние кои се навистина стари, возрасните да застане на сопствените?

    Во спротивно, тие беа добри, но мора да се биде внимателен кога се пишува за религија. тоа е чувствителна тема

Коментар Православна Црква

« | »