. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Oskarshamn нуклеарна

Предмет: Физика

Вовед

На 17 ноември 2005 година, класи TE1A, TE1B и SMIP1 студија за нуклеарна централа во Oskarshamn.
Денот започна со автобус патување во Oskarshamn.
Таму, тоа почна со посета картичка издавање и преглед на Хана внук. По завршувањето, добивме ручек а потоа отидовме надолу до лабораторијата на СП во undergjorden за да го видиш различни експерименти тие имаа направено.
Тогаш ние ја автобус до О3-топка која е најголемиот реактор Oskarshamn три реактори. Стигнавме да ја видите зградата на реакторот и турбина сала.

Опис на Бизнис

Кој е сопственик кога OKG?
Па, тоа е тужител Шведска и Фортум го поседува, 54,5% и 45,5%.
OKG има околу 850 вработени и е поделен во различни професии, работење, одржување. Инженеринг, заштита на животната средина на sam економија и поддршка функции.
Поголемиот дел од вработените во судот се од машки пол (околу 80%), а останатите 20% се жени.

Oskarshamn нуклеарна сметки за околу 10% од електричната енергија на Шведска. Со своите десет проценти, па слушаме OKG последниот од големите добавувачи на власта на нордиските снабдување со електрична енергија програма.

based on 1 rating Oskarshamn нуклеарна централа, 0,5 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка Oskarshamn нуклеарна


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Oskarshamn нуклеарни централи или на било кој начин поврзани со Oskarshamn нуклеарна централа.

Коментира Oskarshamn нуклеарна

« | »