.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Историјата на популарната музика

Нирвана stardes 1987 година, тоа беше само Курт и неговиот пријател христијанин. Потоа дојде Арон Burckhardin бендот. Нирвана е најактуелно во текот на 90-тите. Песната што тие се проби со

Наречен Мириса Like Teen Spirit, нивниот музички стил беше гранџ. Елвис Присли е најактуелно во текот на 60-те и неговиот пробив со 1956 година со песните: Пес пес, Heartbreak Hotel, и не биде суров mmHans стил на музика наречена рокабили и стилот е исто така дом денес

АББА беше формирана 1969.Abba се тие успешни popgrupp.Dom пробив во светот

Песната тие возврати со името на Ватерло во 1974 година во melodifestivalen.Deras музика беше диско и popmusk.Abba е најактуелно во 1970 година и се уште се многу популарни и денес.

Некои клучни уметници / бендови во текот на 1900-тите, на пример АББА, Елвис Присли и Miachel Џексон

Miachel Џексон беше многу популарна во текот на 70-80 talet.Albumena Bad 87 и 92 Dangerus стана голем framgångar.Miachel е еден од најголемите begåvningar.Han популарната музика се умно комбинација соул и поп, mded и кореографија танц и själlfull sångrösr.

Некои uppfinnigar историјата на популарната музика се: радио, микрофон, рок торта и vinylskivan.Förstärkta инструменти електрични гитари, електрични бас и försärkare.1968 Џим Маршал гитара засилувачи со искривени ljud.Viktiga настани во историјата на музиката: Motown = издавачка куќа.

Stardadesinom soulmusiken.Dom првите дигитални снимки görs.Man почнете да експериментира со музички спотови за промоција на уметниците и band.1981 дојде MTV.Han како Mattias Behrer stardade на МТВ, МТВ е добра забава на младите мислат дека младите луѓе.! 992 дојдоа RealWorld кој беше најголемите во светот dokusåpa.Kritikerna го нарече лош underhållningsform.MTV е околу 25 години и е многу populärt.Och во тоа време, музика и underhållnigskanal создаде телевизија историја со безброј шеги и скандали на МТВ кои доаѓаат да се omtalde во светот !

Ида Svedlund

based on 16 ratings Историјата на популарната музика, 1.6 од 5 врз основа на 16 рејтингот
Оцени историјата на популарната музика


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на историјата на популарната музика или на било кој начин поврзани со историјата на популарната музика.

Коментар историјата на популарната музика

« | »