. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Религија Задача

Предмет: Религија

Христијанството

Христијанството е религија, се претпоставува дека Исус бил Христос, дека Божјиот син.
Тоа е често, рече дека христијанството дојде до Шведска за 1000 година, кога Викинзите заврши пустошат.
Христијанството не е основана од Исус, од неговите ученици (апостолите на Исус). Тоа беше премногу тешко за Исус во продавница наоколу и научи на сè, па тој мораше да им помогнат. Своите 10 заповеди беа:
1. ти немаш други богови пред мене.

2. Немој да ти било идол, или било која наликуваше на нешто што е горе на небото или на земјата под или дека е во водата под земјата. Вие не треба да се поклонуваат на нив ниту да им служиш.

3. Вие не треба да се земе Господ, твојот Бог, име, зашто Господ не ќе одржи некој невин кои злоупотребува неговото име.

4. Помни го саботниот ден, за да го празнуваш.

5. Почитувај ги татка си и мајка си: што твоите дена може да биде долга над земјата, која Господ твојот Бог ти дава.

6 Вие не треба да го убие.

7 Вие не треба да се прави прељуба.

8. не крадат.

9 Вие не треба да сведочи лажно против твојот ближен.

10 Вие не треба да се јадат куќата на соседот. Вие не треба да ја посакуваш жената на твојот ближен, ни неговиот слуга или слугинка, неговиот вол или магаре, или нешто што му припаѓа на твојот ближен.
12 ученици почна да го проповеда и потоа тие почнаа да се шири низ неговото учење. Posteln Јаков бил еден од 12 ученици, Џејмс стана лидер на христијанската заедница во Ерусалим, но бил погубен само неколку години по Христовата смрт, тој бил погубен некаде во периодот помеѓу 26 и 36 н.е.. Кога царот Ирод ги гонеа христијаните, Џејмс беше една од првите да се убијат со меч.

Христијаните веруваат добро во Бог, како Евреи и муслимани, вклучувајќи јудаизмот и исламот е рангирана на христијанството како религија abrahamitisk бидејќи тие имаат иста предок. 1054 па имаше Сплит, христијанството била поделена на католичката, православната и протестантската.

Имаше неколку правила за да знаете кога христијанин две од нив, тие не јадат свинско месо (свинско), и сите муслимани би Шапка носи.

Исламот

Пророкот на исламот име Мухамед и живеел 570-632, тој е роден во Мека.
Според Куранот, па Мухамед патувал во сон да "најдалеку молитва област", веројатно во Ерусалим, и од Ерусалим, тој патувал кон небото. Вознесение што обично се нарекува miraj. Во 610 Мохамед доби откровение од ангелот Гаврил кој му рекол да ја напуштат и да го проповеда откровенијата продолжи само до смртта на Мухамед. Всушност, јас не верувам во ангели и работи, но кога ќе го слушнете во "приказната", така го прави ова доста веројатна.
Сите откровенија биле напишани и на располагање во Куранот, Куранот е света текст на исламот. Исламот има пет клучни столбови, столбови се документи е верска должност.
Декларацијата на верата, shahada, таа се состои од зборовите "нема Бог, но Бог, Мухамед е гласник на Бога".
Tidebönen, салата, молејќи се пет пати на ден, тие се вртат кон Мека, Мека е важно место за муслиманите. Понекогаш можете да одат во џамија и да се моли заедно. Оној кој ја предводи молитвата наречен имам.
Постот, сечено. Постот го задржува соба во текот на месец Рамазан.
Almsgiving, zakat, е обвинувањето дека е првенствено се користи за да им помогне на сиромашните.
На аџилак, Хаџ, аџилак во Мека.
Мислам дека тоа е непотребно да се моли 5 пати на ден, тоа не ќе бидат доволни да се моли долго молитва еднаш на ден? Мислам дека тоа во секој случај. Но, тоа е како и нивните "традиција"

Сличности и разлики

Сличности
Двете религии имаат светите книги, исламот има Куранот и христијанството има Библијата. И двете книги се покаже Божјата порака до луѓето. Двете одат во црква / џамија и се јавам на нивните бог по молејќи се во неа. И двете имаат бог тие веруваат во, иако не е иста како и на e различни религии. Исламот верува во Алах и Христијаните веруваат во Бог. Ако одите во црква / џамија и да се моли и чест својот бог ќе ве доведе до небото, но ако не тогаш ќе го добиете во пеколот, или т.н. андерграунд. При одење во џамијата така има имамот, кој ја предводи молитвата, ако си христијанин и имате свештеници и монаси.
Разлики
Во исламската вера, некој би помислил еден бар на еден бог "единствениот Бог". Но, во христијанството, која докажува на Бога три, Отецот, Синот и Светиот Дух.
Тие и двете имаат света книга, но христијани имаат Библијата и Исламската Куранот има. Исламот и христијанството не го слават исти работи, како што се дека исламот не го слават Божиќ, но тоа го прават христијаните. Тие не го слават Божиќ, бидејќи тие не мора некој да го прослават раѓањето на Исус, тие немаат Исус, но тие имаат Аллах и Мухамед. Христијаните не постат, но тие се исламски, Исус постел, бидејќи тие постел, тие сакаат да страдаат со Исус.
Мислам дека и двете религии изгледа многу слична, но постојат некои работи што се различни. Инаку е-мејл истиот вработени.

Мухамед

Мухамед е пророк на Исламот е роден 570 во Мека. Неговите родители починале порано и тој израснал со својот вујко, а потоа, па тој се оженил со medKhaidja, тогаш кога таа починала, тој преженил со неколку жени. Во Куранот се вели дека Мухамед доби својата прва откровение 610. тие го знаат тоа, бидејќи сите негови откритија беа запишани во Коранот. Тој не можеше да се напише па така тој отиде на други кои би можела да напише и побара помош. Во 622 Мухамед избегал во Медина, бидејќи многу него и неговата вера и порака мразел.

Куранот

Куранот е Светото Писмо на исламот и една збирка откритија на пророкот Мухамед доби од Бога. Бог Го испрати ангелот Гаврил Мухамед.
Куранот е напишана на арапски и затоа тукушто стана Арапски исламски јазици.
Куранот е поделен на 114 поглавја, поглавјата се нарекува сури. Куранот се опишува како муслиманската вера и правила дека еден муслиман треба живеат, исто така има и приказни, приказни исто така се наоѓаат во Библијата.

Библијата

Во Библијата, најдете збирка на текстови и текстови на јудаизмот и христијанството. Зборот Библијата всушност доаѓа од латински, тие значат книги. И Библијата е збирка на книги. Библијата е поделена на Новиот Завет и Стариот Завет.

Мислам дека сум бил со неколку важни работи во мојот текст, се надевам дека за да стигнат до црвено пистата како што го замисли. Јас не мислам работата беше можеби повеќето забавно, но сега научив малку повеќе и се надевам дека ви се допаѓа и да се разбереме она што сум го напишал. Јас го донесов малку повеќе на Куранот и Библијата, бидејќи мислам дека тоа е важно да се знае кога ќе прочитате, така што вие не само што читаат и не знаеш што е Куранот и Библијата се.

Ана Alebark

based on 30 ratings Религија прашање, 2.0 од 5 врз основа на 30 рејтингот
Стапка Религија податоци


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Религија податоци или на било кој начин поврзани со религијата податоци.
 • Нема сродни теми

4 Responses to "Религијата податоци"

 1. Захариј Artman на 15 декември 2008 во 04:11 #

  Ова не е христијанин! Сте ја доби целосно!
  Христијанството се претпоставува дека Исус е Бог, да тоа е точно, но суштината на христијанството е дека Исус умрел за сите луѓе, бидејќи тие се од страна на нивните гревот е смрт. Апостолот Јаков и лидер парохија / писател Јаков не е иста личност!

  "Имаше неколку правила за да знаете кога христијанин две од нив, тие не им беше дозволено да се јаде свинско (свинско), и сите муслимани би Шапка на него."
  Што сакаш да кажеш со тоа? Не треба христијани јаде свинско месо сакаш да кажеш?
  Прочитајте Дела 11:05 FF

  "Ако одите во црква / џамија и да се моли и чест својот бог ќе ве доведе до небото, но ако не тогаш ќе го добиете во пеколот." - Овде можете да ги пропушти целата поента на христијанството. Што ви се опише ти го кажувам дека треба да направите многу работи. Единственото нешто што треба да направите е да се признае дека еден е грешен; добијат Божјата прошка - т.е.. го прифатат Исус понуда да се земе една казна на себе; и исповеда дека Исус е Бог и имаат Него како Бог над себе!

 2. Захариј Artman на 15 декември 2008 во 04:12 #

  Ефесјани 2:8-10

 3. Даниел Ериксон Wallin на 11 декември 2009 во 12:19 #

  grundfaktan на овој член е сосема погрешно. Се согласувам за Захариј Artman, но христијанството не верува дека Исус е Бог, технички тие веруваат во три богови. Исус Христос Божјиот Син и Светиот Дух е местото каде што Христијанството има како "богови", но Исус е всушност центар на христијанството и може да upfattas како Бог. тој беше Божјиот Син и неговата profett за христијанството и спасител на човештвото од нивните гревови. се друго што има пратено Захариј точни.

  во однос на текстот, можете дури и не треба да прочитате еден напис, каде што тој пишува успее стискаш сите на христијанството во седум мали реченици + 10 заповеди на Бог и не може дури и правопис 'дека', да започне со тоа, тој треба да ја именуваше разликите во Католичката христијанството и протестанти христијанството, тогаш мислам дека во најголем дел и дека тој го напишал, кога тој се чини дека знаете колку што го прават обичните луѓе за христијанството (обичните луѓе во протестантските христијанството, која е најголемиот дел од христијанската, роден во христијанството, но истражувањето не е толку многу за тоа.) инвестираат во и напишете ја вашата сопствена есеи, наместо на верниците да се изгради сопствен фактички текстови на, според мое мислење, овој вид на "глупости". Јас како средношколка дури и не би помислил да го користите овој напис како основни факти во било кој од моите SE / religons задачи / есеи или испити.

 4. Захариј Artman на 20 март 2010 во 13:46 #

  Исус е Бог. Бог е Троичниот.
  Римјаните 10:09 Дека ако со твојата уста исповедаш дека Исус е Господ * и во твоето срце поверуваш дека Бог Го воскресна од мртвите, ќе бидеш спасен.

  * YHWH

Коментира Религија податоци

« | »