. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Радјард Киплинг

Оваа задача е за автор со извонредни, наративен подарок за пишување и уште денеска е ценето во целиот свет за неговата најпопуларните и познати џунглата книги за Mowgli, Baloo и Bagheera, а "исто така за своите раскази и Извонреден proems. Сега, по мојата работа, пишувајќи за својот живот, јас сум многу импресиониран од небото. Радјард Киплинг е роден 30 декември, 1865 година во Бомбај, Индија. Живееше Први неговите години во Бомбај и блажено се среќни во Индија, полн со егзотични глетки и звуци, со својот татко Џон, кој бил уметности и занаети учител и мајка Алиса беше СЗО форми. Во тоа време во Индија беше управувана од Велика Британија. На возраст од пет тој беше крајот на Англија да остане во друго семејство. Таму тој беше очајно несреќни, но тоа искуство подоцна обоени некаде на неговите дела. Кога добил Дванаесет тој отиде во колеџ, беа на чело господар родители не знаеја Киплинг е добро. Шефот господар негува своите литературни преносливост. Киплинг Законот имаше слаб вид, Кој хендикепирани небо во игра поле, но наскоро тој ќе цутат во неговите книжевни преносливост. Тој мора да носат очила и се задеваат со другите ученици. Тој им овозможува на едно напиша еден од неговите нај популарни книги, Stalky & Co кој е базиран на неговиот школски денови.
На возраст шеснаесет, 1882 година, тој се вратил не до Индија, во едно село наречено Лахоре, беа неговите родители живееше до сега. Таму тој Работел како новинар во Серија 1887 и подоцна, тој работел во Нејзината сестра хартија, како уредник и дописник во странство. Во неговото слободно време ограничено тој напишал Многу впечатливи песни и приказни кои беа објавени заедно неговото известување. Подоцна тие беа собрани како една книга и оваа книга страници положи основата на својата идна слава.
1889 година, се вратил Киплинг не во Англија, беа неговите песни и раскази се инстантен успех.
По неговиот американски пријател Соработка умрел, тој се оженил со сестрата на починат пријател,, Кери Wolcott 1892. Одеа низ целиот свет, а подоцна се снашол во семејната куќа на Кери во Вермонт, САД. Еве Киплинг напиша капитените храбри и можеби неговата најпознатите и најпопуларните книги, за џунглата книги. Своите први две деца, Жозефина и Елси беа, исто така, "родени тука. Џозефин подоцна почина ненадејно и по неа мртвите нешта никогаш нема да биде како што било. 1902 во семејството се пресели назад во Сасекс, во Англија беа Џон, нивниот син, добив роден. Киплинг Подржува преземениот ризик и затоа што "на живеењето Во текот на периодот на Втората светска војна, тој бил вмешан во политиката, некаде околу војната и Британската империја, и молеше Многу мислења, според кои се спречат појави во неговите дела. Тој доби некои критичари и беше наречен "пророк на британскиот империјализам". 1907 тој ресивер за Нобелова награда за литература Цена Кој го создал небото е првиот англиски јазик писател да ја прими наградата. Години помеѓу 1922 и 1925 година работел главен на Универзитетот. 1935 година, неговиот товар Останати година, тој ја напишал својата автобиографија, нешто за себе што беше објавен постхумно. 18 Јануари 1936 година, на возраст Седумдесет и еден, тој умира. Тој доби закопани во Катче поетот во Вестминстерската опатија во Лондон.

Оцени Радјард Киплинг


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа што е околу Радјард Киплинг или на било каков начин се однесуваат на Радјард Киплинг.

Коментар од Радјард Киплинг

" | »