. Сега

Училиштето и есеи од средно училиште
Барај училиште работни места

Господарот на Курт

Тоа беше ужасен ден, 30 јули во снежните Виетнам.
Курт е банка менаџер на банка Ltd Курт, беше многу богат.
Курт кој сакаше циркус и она што изгледаше како кловнови, беа присутни во циркус Да Нанг.
Хуберт кловн имаше смешно изглед на распоредот.
Пот дојде на заповед од публиката и неколку секунди подоцна водеше циркус директор на сцената. Тој рече дека на концертот беше откажан. Курт се прашував зошто, но излезе со големите folkmassorna.Det беа гласините дека тоа е циркус коњи биле убиени.
По овој луд циркус Курт чувствував многу гладни.
Тој одлучил да оди до најблискиот извор тек ресторан. Еднаш внатре, па знаеше мирисот на коњ месо особено, Курт шмркна наоколу и застанав на еден стар човек со мајмун. Сега тој не ја препознаваше стариот човек и мајмун, тоа беше неговиот омилен кловн од циркус.
Курт никогаш не се сретна со кловн и сакаа автограм.
Значи Курт одлучи да го следат примерот кловн (Хуберт) и мајмун (г-дин Bengtsson).
Курт се обиделе да стапите во врска Хуберт, Хуберт тоа го забележал и почнав да бегам ...
Курт е по затвори зад себе, одеднаш падна Хуберт, и Курт сака да оди и да помогне г-дин upp.Nu Курт бил во близина, и извади пенкало, тоа беше толку темно што не можеше да каже колку.

Откако таму, го прашав за aurograf, Хуберт изгледаше речиси олесна. Тој, исто така, прашав дали Курт сака да сакаше да оди на вечера, тој одговори да и одам со Хуберт.
На пат до ресторанот така зборуваше Хуберт и Курт на циркус коњот кој умре.
Г-дин Bengtsson беше многу паметни мајмун и дека тоа е самиот циркус директор.
Разговорот заврши, кога стигнаа Kleivert & CO.
Отидоа и фатени со мирис на скара балтичките хрчак опашки ...
На шалтер стоеше една жена по име Софи (застана на името плоча) имаше капа таму каде што застана "hästpaj е добро." Тие наредил три "Nirvars Специјални" (кој се содржани и коњ и пита ... hahahahahaha!)
Г-дин Bengtsson верува дека убиецот бил во рингот циркус господар.
Хуберт мислев дека е нож фрлач.
Курт смета дека убиец беше стомакот танчер

Кој мислите??

Следниот ден беше населението на Da Нанг чита во весникот "Циркус коњ киднапиран од страна готвач во Kleivert & CO. Тема: За коњ месо за пита истрча !!!!!

Стапка на приказната за Курт


Поврзани училишни проекти
Следниве училиште работа која е за Господ на Курт или на кој било начин поврзани со приказната за Курт.

Коментар на Господ на Курт

« | »