. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Миленичиња

Вовед

Колку тоа не значи дека малите куче или мачка да дојде при вас кога ќе се врати дома од работа / училиште, тоа е еден од оние моменти кои го прават животот вреди да се живее.

Но може да не-сопственици на домашни миленичиња се разбере овој феномен?


Некои луѓе мислат тие сигурно се разбере другиот негира сето тоа, вистината во моите очи е дека само оние кои имале домашно милениче за долго време и сум го видел малку живот растат и стареат, а потоа конечно видел "прошетка" надвор од може да се разбере колку милениче може да значи една.
Ok, сега јас нема да кажам дека мал папагал или мала стаорец може да значи толку многу, но тоа може да биде безбедно за оние кои имаат овие животни (јас немаат овие животни, па јас навистина не можам да зборувам за тоа) .
Но вие кои не сте имале некое животно (и со вистински миленичиња, мислам куче или мачка), па ве советуваме да го добие, ако може да затоа што тоа е искуство и мора, колку што е трет член на семејството.
За тоа е токму она што е ново familemedlem.

Да се ​​разбере она што мислам со тоа мора да се доживее смрт на животното, ќе се обидам да даде објаснување.
Кога бев околу 3-4 години, така hadde "ние" мачка што hadde усвоени, мачката беше од почетокот и срамежлив и болен. Таа спиеше на нашата нафта печка во една мала куќа во основа. Тато hadde очигледно знае за тоа прилично добро време, но не рече ништо за мене. Но еден ден, кога седев на скалите до старата сала вратата, ја видов мачка кои дојдоа заедно, тоа беше црна и доста се потпреме и hadde бели облоги на стомакот и шепи, викнав на татко ми дека има мачка има и kjelade со мене. Мама и тато погледна и тато отиде и купи храна за него. Јас не се сеќавам многу повеќе, но од тогаш мачката која живее со нас.
Отокот не беше kjeligaste мачка, но тоа hadde нема шанси против 5-годишниот раце ќе го туп, а кој не се плашеше да се докопа. Но, мачката и јас бевме многу добри пријатели (барем мислев така), и тој престана.
Сепак kattaskrället успеа подвиг да "замине" на мојот четиринаесеттиот роденден.
Мачката знаеше повеќе за мене отколку било кој друг, и тајните тој дели со мене, тој го земал со себе во гробот.
Kännslan кога ќе дојде дома после училиште беше ужасна, празнина, тивок дух, а не да се види некој кој hadde јаде од чинијата.
Тоа е веројатно најлошото нешто што треба да имаат домашни миленичиња, знаејќи дека еден ден тие не ќе бидат таму веќе. Тоа е она што мислев кога ќе добијат нови мачки.

На животните може да значи бескрајно од männsika да männsika, за мене на пример Нови би дека оштетени некои од моите мачки не живеат долго, може да звучи малку drasktiskt и претенциозно, но јас hadde NOG достигна многу глупаво ако некој hadde како удирање на некои од моите мачки така што умрел, и без многу двоумење.
И јас сум слушнал други кои ќе го стори истото, ако некој би ги направат своите животни лошо и тогаш не може да се види никого било измама во нивните лица.
Тоа е, како што вели во статијата ********** "е член на семејството."
И од друга страна, јас најверојатно нема да убие некого ако тие ќе победи мајка ми или татко, но ако некој hadde убиени некои од моите мачки па јас не знам што hadde направи (лоши предмет).
Она што јас сум добивање на е дека Мама и тато, најверојатно, ќе се направи многу, ако не и сè да се брани својата мала животни.

based on 1 rating Домашни миленици, 5,0 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка миленичиња


Поврзани училишен
Следниве се училишни проекти кои се занимаваат со домашно милениче или на било кој начин поврзани со миленичиња.

Коментар миленичиња

« | »