.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Шкотска

Првиот вистинскиот владетел на Шкотска беше Кенет I во 843. Пред ова, Шкотска бил управуван од страна на Cristrian црквата и кланови.
Кланот збор е галски и значи семејство.
Шкотска, уживајќи со површина од 79.000 квадратни километри и околу 5,2 милиони жители.
Времето во Шкотска е попречи ладни и врнежливи. Летото е многу сличен на зима, студ и врнежливи. Значи, ако одите во Шкотска не заборавајте да имаат топла облека со вас.
Шкотска, ужива многу менување на пејзажот со планински предели со високи планини до 1500 метри. На крајбрежјето е спротивно на висорамнини, тоа е многу рамна.
На theese рамни брегови Шкотланѓаните Вежбајте Нивниот национален спорт, голф ..
Шкотска имаат најстарите терени за голф во светот, дури, Ако Chineese тврдат дека го измислил играта во прв план. Најпознатите голф е Св Ендрјус курс на источниот брег околу 50 километри североисточно од Edinburough.
Edinburough е Шкотскиот град за побогатите луѓе, Edinburough има околу 500.000 граѓани. Најголемиот град во Шкотска е Glasgow.It има над 1.000.000 граѓани. Глазгов се смета за центарот на работниците, тоа е многу валкани Поради сите рудници за јаглен и јаглен електрани што го опкружува градот. Голем дел од граѓаните во Глазгов, работи во рудници за јаглен надвор од центарот на градот. Во село поголемиот дел од луѓето работат со добиток. Најчестите добиток во Шкотска е на овци. Тие одат каде сакаат, така што е многу опасно да се вози автомобил во Шкотска затоа што се најде овци на патот секои 500 метри.
Шкотите, исто така, имаат многу лоша навика, исто како Русите havetheir Водка, Шкотланѓаните havetheir виски. Зборот виски е Селтик и значи "вода на животот". Постојат два видови на скоч виски: слад и жито, Шкотланѓаните пијалок пречеше големиот quatities. Ова може да биде одговор за тоа зошто Шкотите havetheir црвени носеви.
Но, повеќето познати работа во Шкотска мора да побара од гајда. Оваа стара инструменти за кои мислиме дека звучи лажни, се користи од страна на водачите на кланот да се докаже нивниот статус. Ова instument често се користи со посебен вид на облека, на фустанела. На фустанела е еден вид на здолниште, но само, но тоа носи. На фустанела е различен секој клан. Секој клан привлече Нивната една крпа за да ги направат своите kilts на оваа крпа се нарекува Тартана.
Шкотска е во Brittish правило но сопствен Шкотска havetheir знаме.
Шкотска знаме е бел Св Крстот Андреј на сина позадина

based on 7 ratings Шкотска, 1.8 од 5 врз основа на рејтингот 7
Стапка на Шкотска


Поврзани со училишни проекти
Следниве е училишен занимаваат Шкотска или во било кој начин поврзани со Шкотска.

Коментар Шкотска

« | »