.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Симулатори

Да лета на JAS 39 Грипен не се многу луѓе кои се во реалноста. Вие мора да биде одредена должина, имаат добар темперамент, итн, така што е тешко да се стане пилот. Затоа, постојат летот симулатори за компјутери каде што можеш да се чувствуваат она што е да се лета вистински авион. Но, постојат и други симулатори за компјутери тркачки игри, борба симулатори, роботски симулатори и многу повеќе. Симулатор игри е да се добие во близина на реалноста, како е можно, освен во иднина симулатор игра.
Во летот симулатори, што летаат со авион, обично борец, но, исто така, патнички авион. Вие сакате да добиете како блиску до реалноста што можеш само во овие игри, на пример, со воздух дупки и многу тешко слетувања. Во недостаток со некои летот симулатори е дека командите се тешко да се научат, поради големиот број. Некои добри летот симулатори се "Flight Simulator" франшиза каде што треба да летаат авионите. Во рамките на борбен авион симулатори е "сокол 4.0" и "F10" кои се добри примери на борбени авиони симулатори. Но, како што реков има многу команда која мора да биде пред таа добива навистина забавно да се игра така што треба да се утврди врз кои треба да се научат лет симулатор пред да се понапред од играта. Исто така, постојат летот симулатори врз основа на "Војна на ѕвездите" филмови и тие не се FY-лошо или, но најдобро игра во моето мислење е доволно "X-крило Vs Т-figther", бидејќи тоа е лесно да се справи и да се чувствуваат.
Возење митинг е многу забавно, но тоа чини многу пари и дека алтернативи може да се кандидира автомобил трки. Некои игри се симулира реалноста многу добро и другите не. Во тие симулира реалноста таа е често тешко да се вози автомобил. Таков е "Колин MacRae", која има неверојатна чувствуваат и поблиску до вистински митинг веројатно може да не дојде. Уште една голема игра во иста класа се "Сега митинг". Исто така, постојат игри кои не се реалност-базирани, како што се "Motorhead", тоа е полесно да се игра.
Знам дека многу хардкор автомобил трки играчи кои не мислат фиктивни возење игра каде што автомобили или возила лебди на пример, "StarWars podracer" е интересна. Уште еден измислен автомобил трки на "Grand Theft Auto" на владата каде што ќе игра лудак душата автомобили, соборат луѓе на улица, одиме полицајци така натаму. Ова е нездраво забава и тоа е веројатно затоа што прават "Grand Theft Auto" може не можете да направите во реалниот живот. Конечно, "Carmageddon" споменати која е луда игра каде што ќе се вози трката во центарот на градот со разни чудни автомобили, среде сите оние мажи кои не секогаш се движат. Кога работи во текот луѓето го само ќе mincemeat од нив; сосема луд, но о толку забавно.
А битка симулатор е симулатор на кој ќе игра еден војник кој ќе се извршуваат посебни задачи, на пример, за Армијата на САД. Обично учествуваат во некоја форма на специјални сили, на пример, американската морнарица-sealsoldat. Овие игри се често реалност базирана. Каде ќе работи во група или сам и ги вршат задачите како што се, на пример, елиминирање на терористичка база во Ирак или да се обезбеди дека САД се урна авион се елиминирани и слично. Оваа категорија на симулатори не е многу стар, како што обично се структурирани во спектакуларен 3D средини, кои не сме биле во можност да програма многу долго. Се започна со играта "Спец Ops", а оваа игра беше револуционер со кул графика и начин да се игра каде што тоа беше доста популарни. Во последниве години има се повеќе и повеќе борба симулатори, но јас не мислам имало игра која е подобар од "Спец Ops", по можност да игра наречена "Делта Форс 3", но тоа не го имаат истото чувство.
Роботот симулатори или mechsimulatorer како што е наречен во "гејмер" нешта, ќе ја газиме наоколу во 5 - 10 метри висока робот со многу оружје и води група од околу четири роботи (mechs, па оттука slanget mechsimulatorer) во однос на другите роботи. Тимот кој го убива роботи другиот тим е првиот победи. Една, исто така може да ги вршат задачите како што е уништување на одредена зграда чувани од motståndarrobotar. Исто како и во Flight Simulator игри се доста неколку команди, еден мора да бидат способни, а сепак не толку многу. Серијата "Машинско воин" 1-4 е добар пример на mechsimulator. Тоа е една од моите омилени игри.

based on 3 ratings Симулатори, 2.7 од 5 врз основа на рејтингот 3
Оцени Симулатори


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Симулатори или на било кој начин поврзани со симулатори.

Коментар Симулатори

« | »