.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Шеќер Arches

Како сум направил мојот сводови?

Прво, не сум направил два столба со четири коцки шеќер беа. Тогаш јас се намали парчиња на шеќер, од една страна, така што тие станаа заглавени. Првиот ќе го направи за 10 парчиња, а можеби случајно, некои од нив личат едни на други. За тоа ќе го направи парови. Но, ти мораше да се прилагоди малку. Многумина, исто така, се обидов да се направи шеќер двојки директно, но тоа не беше толку добар. Еден намали повеќе и повеќе, и шеќер парчиња бил многу мал. Ова значеше дека сводот била мала. Sockerbit број пет ќе биде најдебелата, број четири потесни итн

Се додека не се дојде до средината камен би мелење на двете страни. Јас ги залепени заедно и нека се исуши, но луѓето се скрши сводови. Мои срушат двапати. Тогаш јас залепени коцки шеќер во долниот дел од камења, еден пред и еден во задниот дел. Така што тоа ќе застане цврсто. Јас одбор се прислушувани во парчиња и повеќе, лакови магацинот назад камења до неколку милиметри. Ние редум бришејќи маси. Тоа беше забавно, но малку тешко. Мислам дека треба да биде малку поефикасни и да покаже повеќе почит кон работата, следниот пат. Лошата работа е дека рацете стана прилично неуредна, но надвор од сето тоа е добро. Бев подготвен за околу 3-4 часа.

Како работи стап?

Еден свод има луковичен површината на пример манастир. Сводот е изграден на клин во облик на блокови. Камењата се притиснати едни против други и имаат сила лого. Така што на покривот не пропадне. Првиот камен на почетокот на сводот се нарекува капа капка рок (на двете страни). Растојанието помеѓу камења капа пад наречен век. Стап највисоката точка се нарекува теме. Должината меѓу главата и распон се нарекува pilhöjd. Сметководствената се нарекува предвид свод. Помеѓу лак и abutments се imposten. На вистинското место каде што свод е вклучено (imposten, фиксна површината против лак) повика капка капи. На камен во средината се нарекува клуч. Стап надворешниот дел наречен свод назад.

based on 12 ratings Шеќер арки, 2.0 од 5 врз основа на 12 рејтингот
Стапка шеќер Arches


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат шеќер лакови или на било кој начин поврзани со шеќер лакови.
  • Нема сродни теми

Коментар шеќер Arches

« | »


Предупредување: Непознат: отворен (/ var / apachefs / сесии / sess_stre6j0pn7qsipd71n61bgf1j3, O_RDWR) не успеа: Нема на уредот (28) простор во непознат on-line 0

Предупредување: Непознат: Не успеав да напишам сесија податоци (фајлови). Ве молиме потврдете дека сегашниот амбиент на session.save_path е точна (/ var / apachefs / сесија) во непознат on-line 0