.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Железо

Железо се користат да се направи ткаенини помека и помазна. Железо бил измислен за луѓето сакаат и се потребни за лекување на платно ткаенини.

Уметноста да се изедначи ткаенини со нешто топло постои уште од 300-број е. Кр. Потоа се користи камен кој беше нанесуваат против кожа се додека не стана жешко. Потоа се повлече на камен во однос на ткаенина се додека не стана обична. Ова се многу долго време и тоа беше многу тежок начин да се нагласи. Тоа бил измислен во Кина. На електрични железо бил измислен во 1882 година во САД.

Првиот железо е направен од цврсто железо. Ќе се стави на железо на шпоретот се додека не стана жешко. Често имаат два пегли, еден на шпоретот и во раката како што погали. Кога железо е ладно се менува само со вториот. Следна пегли во развој сè уште беше во железо, но сега шупливи. Во дупката го стави на топла парче железо. Тие што тежи колку и кога го зедов тоа ладно може само да се лесно да се стави во друг дел на железо. Следна пегли беше на гас, имаше режач во внатрешноста на панта што го направи топло. Кога не ладење железо после некое време, како што беше порано. Потоа дојде пегла на пареа на. Тоа се полни со вода, која потоа се загрева во внатрешноста на панта. Молекулите во палењето на вода направите со железо затоа што тие одат во текот на овој тенок конец кој едвај се вклопуваат во, а потоа "треска" тие одлучија да излезе. Водата се загрева, кој потоа се загрева на плоча како што се залага против ткаенина кога пеглање. Водата излегува како пареа низ дупките, а потоа ткаенината е влажно. Кога еден тогаш ќе притисне на топла дното на железо против влажна ткаенина е лесно да се добие мазна.

Тоа е среќа дека развојот помина многу понапред од железо, прв од железо се мери многу и беше болка за употреба. Тоа траеше премногу долго време за да се добие мазна ткаенина. Дури и да се добие топла железо требаше долго време, но потоа многу брзо се лади. Сега тежи помалку, е полесно да се користи и многу побрзо да се загрева. Топлина, исто така, да остане сега, што не се случи порано. Исто така е можно за да го поставите на топлина на железо сега, па ќе може да има пониски температури кога стресови ткаенини кои не можат да издржат колку и повисока температура на ткаенини што може да се справи со неа. Кога е потопло што е побрзо да се добие мазна ткаенина.

Позитивните железо за животната средина е дека тоа не е работи на батерија, така што не постои ризик дека некој ќе го добиете идеја да се фрли на батеријата во природата што не би било толку добро. Но, тоа се уште е негативна, бидејќи тоа е управувано од страна на електрична енергија, наместо. Повеќе електрична енергија се троши, што полошо тоа е за природата. За општеството, железо е позитивно за компании кои произведуваат ги заработите пари, продажба на нив. Доброто на поединецот е дека ќе добиете помазна и помека облека кога се користи на железо. Негативните е дека можете да го запали и толпата, или толпата нивната облека, така што ќе се принудени да купуваат нови. Но, дали е тоа доволно внимателни би требало да се случи.

Затоа што железото не е толку голем изум јас не мислам дека заедницата би биле поинакви ако железото не биле измислени. Луѓето ќе само што има малку збрчкана облека, но тоа е се. Секако, тоа е забавно да се има мазна облека, но таму е веројатно ништо што е во состојба да се трансформира општеството. Единственото нешто што би било различно е тоа што се работи за производство на железо не ќе има работни места и сега го имаат, но, најверојатно, ќе се измисли нешто друго како тие наместо да се произведуваат. Бидејќи уметноста да ги избалансираат облека биле околу толку долго како што не верувам дека на железо може да се избега целосно да се измисли. Потребата за сè да биде што е можно поудобно треба да имаат направено стакло свет беше заменувана за нешто друго.

Во иднина, верувам дека железото ќе исчезне целосно од домовите. Мислам дека Tobi пароброд ќе го преземе, но тоа најверојатно ќе потрае многу долго време пред да стане тоа. Меѓу оние кои живеат и веќе домаќинство железо јас не мислам дека има толку многу кои фрлаат своите стари пегли да се префрлат на Tobi. Тоа е веројатно повеќе генерации кои ќе изберат Tobi наместо железо. Бидејќи Tobi: n е толку нова, можеби не е толку многу луѓе знаат дека тоа постои уште. Како што се повеќе и повеќе во иднина, купи тоа се шири таму и тогаш тие треба уште повеќе да го купат тоа. Тоа е кога мислам на железо е изгубена.

Tobi пароброд е производ кој се чини дека е подобро од вообичаените железо. Тоа пегла од облека и други материјали. Се чини подобро, бидејќи можете да го носат со нив, на пример, можете да ги отстраните брчките од завеси кога тие се виси на завеса прачка. Вие не може да изгори на ткаенини со него, бидејќи тој да го користи пареа. Еден мора да се става само во обична вода во резервоар, а потоа можете да го користите за половина час. Пареата од Tobi се впушта во ткаенина и пегла, наместо на редовни кафе само притиснете на ткаенина за да се направи тоа обична. Tobi: n исто така ги отстранува непријатните мириси од ткаенина со водена пареа.

based on 12 ratings Железо, 3.5 од 5 врз основа на 12 рејтингот
Стапка на железо


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со железо или на било кој начин поврзани со железо.

Коментар железо

« | »