.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Шведската Работа

Предмет: Шведскиот

Акција:

Пред 600 години во Курдистан дели неколку листови на плодна почва и парична казна.
8 листови дели судбината на земјата во Азија, еден цар по име Кинг. Азиз и живеел
во јужниот дел на Курдистан, Неговата ќерка Цин е еден од главните ликови на овој неверојатно возбудлив скрипта.
во северниот дел на Курдистан живее кралот Sarkawt чиј син мем е главниот лик во сценариото, Средниот век
Mem сонуваат неверојатно убава Зин и даде потоа и себеси тргнуваат да најдете Зин.

Име: Принцот мемо iAlan (наречен меморандум.)
Интереси: тој сака да игра шах, одат јавањето и стрелаштво.
Изглед: Црно и кратка коса со кожна јакна и кожа капа, мали мустаќи и кафени очи.
Личноста: Тој е љубезен и внимателен, понекогаш тој може да го игнорира луѓе.
Други: Тој е навистина добар во играње шах и тој навистина сака да ги придобие на нејзиниот татко, кој е господар на замокот.

Име: принцезата Цин
Интереси: Цин најмногу уживаат lounging, оди на прошетка со пријателите, да го поправи косата и да го проверат своето големо царство.
Изглед: Црна долга коса до поjас, кафени очи, лигата кожата светло розова облека и светли сино шал преку него.
многу ситно се соочи со мал носот и устата.
Личноста: Како мем е Цин многу се грижат и вид, таа може да биде, така да се каже опера кон странците туку спротивно таа е прекрасна личност.
Друго: Цин живее во замокот далеку од mem, можеби би било како замок во Малме и замокот во Стокхолм.

Име: Sir.Diaco
Интереси: Сакал да се возат заедно со мемот, се мајстори на препукувањата во pilbågskast, како шах, туку нема да се соочи мем, бидејќи кога тој губи цело време, тој преферира да игра со било која од другите пајташи ако тој сака да победи.
Изглед: Силен, големи, со што се толку добро изградена телото, со кожа капа, кожна јакна и кожени панталони, прилично голем и црна брада со мустаќи.
Личноста: вид, може да стане иритирана од мали нешта, плаче многу во својата осаменост, но тажен за нешто што се случило во минатото.
Друго: MEMS Diaco е помалиот брат и најдобар пријател. Mem вети Diaco дека кога мембраната станува крал треба Diaco неколку владее царството со mem.

Име: Батлер Беко
Интереси: борба, војна, да биде крал, насочување.
Изглед: доста обемна и тешка, е доста стара со бела коса и брада.
Личноста: лошиот човек, непознатиот градот царот камериер, тој го мрази mem и сака да го убијам и мажење Зин и да стане крал.
Друго: Беко е лидер на група на платеници планира да го убие кралот да Беко да стане цар себе. Тој е зло негативец на играта.

Име: Деко, Rebwar, Swar
Интереси: Тие сакаат сите три во исхраната. Идеално оди на екскурзија
Изглед: Деко има голема црна брада со големи очи и многу кратка коса, парична казна богата облека. Rebwar имаат долга коса надолу до вратот со бради и парична казна облека, Сваровски има брада со кратка коса и е прилично дебела и сериозен.
Личноста: Деко е вид, ако нешто се случува, дека тој не сака да се случи, тој ќе се лути и вие сигурно не сакате да биде. Rebwar се прилично многу во нивната одбрана, тој е силен и обично се весели, Swar одредува најмногу од сите, тој е вид, но можат да бидат многу тешки.
Друго: Деко, Rebwar и Сваровски се браќа, Деко е втор, Swar е најстарата и Rebwar е најмлад, Деко е во љубов со Цин, Rebwar е дека Swaros телохранител, тој секогаш стои зад Сваровски, Сваровски е лидер на тројцата браќа , тројцата браќа имаат многу голема сила во непознат град и тие се првите, контрола на дебелото црево што непознатиот град е сопственик.

Име: hakiboo
Интереси: hakiboo нема посебен интерес бидејќи hakiboo само илузија дека мем има.
Изглед: Hakiboo е trollkar дека има голема долга сина наметка со стап во раката, навистина долга брада надолу до колена.
Личноста: Hakiboo помош mem за време на патувањето
Друго: Hakiboo е само оптичка илузија дека mem изгледа за време на патувањето, бидејќи тој чувствува осамено, но hakiboo исто така може да mem помогнат кога тој се борел против крадците, тогаш hakiboo хит на разбојници, исто така, со својот стап, дури и ако тој не е таму за реално.

Име: Diyana Азис
Интереси: Како да се биде надвор себе во природа и да преживеат сами
Изглед: Црна коса надолу кон рамениците, со превез и проѕирна црна облека со голем нос и широка уста.
Личноста: лути жената често таа станува агресивен, кога нешто се случува, дека таа не сака.
Друго: Не постои такво

Име: Мажјаците
Интереси: Јадете овошје, на отворено, горат работи, одат јавањето, авантура
Изглед: кафени очи со црвена коса и парична казна црна шал
Карактер: Таа е вид, но може да биде толку лути кога ќе направи нешто против нејзина волја
Други: мажите живеат во MEMS замоци и сакам да бидам кралица женејќи mem.

Господарот на мемо и Цин

Сцена 1 - семејството на MEMS замокот
Mem (со добар хумор) - Ајде да одиме и се искачи планините
Мажи (гадење) - Добро .. Се чувствувам кисело стомакот
Diaco (среќни) - Но можете да си одам дома и на одмор, мажите, па одам mem а другите деца и играње на отворено.
Мажи (малку уморни) - Добро, Bye

Кога ќе излезат на замокот, до ридот, ќе видат човек со црна кошула и црни панталони далеку далеку.

Mem (Загрижени) - Кој е тоа?
Diaco (размислување) - Не знам, никој не го гледа неговото лице.
Mem (љубопитни) - Ајде да одиме и проверка
Diaco (страв) - Не, мем, тоа може да биде било кој, тој би можел да биде опасно
Mem (се смее) - О, не е толку мекуш ајде да одиме
Diaco (загрижено) - Па, добро тогаш.

Diaco, мемо и остатокот од децата одат на високи ридови и доаѓаат поблиску и поблиску до детето

Mem (тешки) - Покажете го вашето лице
Туѓинецот покажува неговото лице
Diaco (слабо, но истовремено силна) - Кој си ти?
На странец (без страв) - Јас доаѓам од едно село недалеку од тука, да се избега од семејството откако ќе се добие како тепа
Сакам ништо лошо, само малку да се забавуваат
Mem (без страв) - Дали сакате да се дојде и да си играат со нас
На странец (свесно) - зошто да не?
Mem (среќни) - Ние може да игра pjätt
На странец (размислување) - Не, јас ви предизвик да скокаат од карпа окрузи
Mem (размислување) - тоа е премногу лесно
Diaco (загрижено) - Но, мем кој е висок речиси 6 метри, може да ти наштети
Туѓинецот скокови без проблеми и земјиште без проблеми.
Сега скокаат, мислам дека мем, тој се грижи и скокови
Mem падне! , Со рацете пред подножјето на ридот, и уште повеќе се сведува на тврди и остри камења.

Diaco (страв) - Мем, Како помина ... Чекај, јас ќе

Diaco и неговите пријатели течеа по заобиколен пат на мемот и ја грабна неговата
тие Barde, тој почна да плаче, непознатото и мистериозна, облечени во црно момче исчезна. Бар мемо дом на замокот, таткото истрча во дворот кога го виде својот син, крвави од прозорецот. Извика тој ...

Сцена 2: - MEMS преживување

Таткото (лути, вознемирени) - Кога ќе проклета лекар!
Мајката (загрижено) - Не знам, се надевам ohh mem билет
Заштита (стрес) - Ваше Височество, прагот на лекарот
Таткото (полу-жал) - Нека влезе тогаш!

Телохранителите стрча кон вратата и нека лекар доаѓаат во
Кога докторот дојде во татко патувал и ги поздрави лекар, лекарот
здравјето назад, а потоа отиде на кралското креветот каде mem лежеше со крпа над устата исцеди.

Мајката (страв) - Дали тој ќе биде во ред?
Доктор (шокирани) - Како се случи ова?
Таткото (плаче) - Тој си играше со неговите пријатели на планините, а тие се натпреваруваа во тоа кој ќе скокне од карпата и долу на земјата, тоа беше тогаш дека мем падна.
Доктор - јас би го цениме ако ја напушти собата додека бев го истражува

Татко и мајка ја напушти собата, одеше секунди, минути помина.
Лекарот не тестови и кога тој е завршена тој излезе

Мајка - Те молам, дојди со добри вести
Доктор - Тој ќе биде во ред, тој само треба малку внимание, храна и вода
Таткото - Добро, благодарам лекар, тука може да се добијат некои пари.

Денот громки многу, врнеше и стражарите пред палатата замрзна многу. Mem почна да се подобро и подобро.
Наредниот ден од денот на мајката седев до MEM потоа тој одеднаш повторно се отвора очите.

На мајката (Потресена) - Мем? Будни сте вие?
Mem (страв, уморни) - Мамо, што се случило?
Мајката (среќни) - Можете речиси ми даде срцев удар
Mem (замор) - Жал ми е.

Мајка прегрна mem а потоа отиде на неговиот татко за да го разбуди и му кажам на добрата вест.
Неколку минути подоцна, таткото дојде и го прегрна својот син.
Mem доби појадок во кревет, а потоа да се игра шах татко и син

Mem (гордо) - Јас ќе победи
Таткото (размислување) - Добар потег
Таткото (среќни) - Мат!
Неговиот татко го освои MEM како и обично.

Денот отиде и Diaco дојде да ја посети, дури diacos брат и татко ми дојде да ја посети и на крајот се мажи.

Сцена 3: - MEMS воспитување

Оваа сцена е поставена и во замокот, но тоа е некое време, бидејќи мем беше повреден, а тоа е, исто така, во оваа сцена како што тој станува еден голем човек. Mem е на шах сала, каде што неговиот татко изграден кога тој ќе ги одигра против Diaco. Шах сала има големи столбови на рабовите и фино скулптури и статуи на ѕидовите. Почетокот на сцена е мем уште малку принц.

Таткото (среќни) - Дали ви се игра шах?
Mem (Сигурни) - Да
Diaco (гордо) - шах!
Mem (посигурна) - воздишка, овој натпревар е што сиромашните

Mem движи неговиот крал на плоштад кој не беше толку добар да се пресели во со цел да:
Diaco (среќни) - Мат!
Mem (Сур) - Срање!

Минува времето ... двајца симпатични момци ќе биде голема
Mem (среќни) - мат!
Diaco (сур) - пекол, што станаа подобро од порано.
Diaco (мирни) - Вие победи цело време се разбира
Mem (гордо) - Па играл!

Вечерта ќе, вечерва мемо чувствуваат дека нешто посебно се случува
тој е за да одат на спиење, кога таткото на влегувањето
Таткото (гордо) - Мем, сакам да разговарам со тебе
Таткото (среќни) - јас остарев мем, наскоро ќе се најде не бев за вас
тогаш мора да ја преземе на замокот и да стане крал

Тој извади нож, нож дека само кралска има права.

татко (горд на својот син) - Овој нож го добив од мојот татко, таа му припаѓала на семејството за многу години.

Таткото ла нож во сад, а потоа го прегрна својот син
Потоа го зеде неговиот прстен што имаше во неговиот прст и му го даде на мемот, овој прстен е најблагородно и највредните накит нашето семејство има, да ги задржи тоа.
Потоа отиде од таму.
Mem помисли малку и да се постават под да спијам.
Тој брзо заспа и сонував.

Сцена 4: - сонот на MEM и Цин

Mem сонува дека тој спиел во соба со два кревета, во еден е mem на вториот е принцеза на некоја непозната замокот Цин, на таванот виси кафез со два гулаби во. Собата е толку голем што нема крај, нема на двајца луѓе знаат каде се, но тие велат дека тоа е нивната сопствена соба само да се збуни од друга страна. Целата оваа сцена е поставена во MEMS сон, и чудно сонуваат Цин овој сон точно исто време.

Mem буди во кревет, со чувство на неверојатно збунети, не знам каде е.
Тогаш ќе го види на креветот пред него и убава девојка во неа.
Тој оди поблиску и се погледне во неа

Mem (загрижено) - Кој по ѓаволите е тоа?

Ова отвора очите, но времето на мемот да пазете се пред таа го гледа, тој брзо се лизга во својот кревет додека принцезата буди целосно. Mem заклучени сон, принцезата е иста збунети кога таа одеднаш гледа кревет пред него и убав човек во него.
Таа оди поблиску и се погледне во него.

Цин (загрижено) - Кој по ѓаволите е тоа?
Цин (шокирани) - еј, ќе се разбудам, да ви ...
Mem (разбуди) - ahh? Што?

Цин трае неколку чекори кога mem крева седи на креветот.

mem (шокирани) - кој си ти? Што ви се прави во мојата соба?
Цин (како шокиран) - вада вашата соба,? Ова е мојата соба.
Цин извици
Цин (страв) - Заштитници, го чува натрапник.

Mem се исплашиле, но по неколку секунди, тој разбира дека никој нема да дојде.
Цин (размислување) - Зошто нема чувари?
Mem (размислување) - ова е сон или реално.

Двете кралски личности гледаа еден во друг длабоко во очите

Цин (опера) - Како се викаш? Од каде сте? Кажете ни
Mem почна да се разбере дека Цин не е толку опасно како што тој верува и да престане да се плаши.
mem (смири) - Моето име мемо ialan, принцот на "bakrete" Царството што е вашето име?
Цин (тивко) - Се јавив Цин, принцезата на Кралството "bezjar"
Mem (шокирани?) - Цин, што е убава името, тоа звучи познато.

Mem оди назад во времето, тој се сеќава Мажјаците mem раскажуваше за една принцеза по име Цин, која живеела во градот Мор Bezjar и дека таа е една од најубавите принцези во светот.

Нож MEMS татко дал на MEM лежеше на садот во средината на собата, mem одеше во текот на тоа, зеде нож и ја погледна.
Цин плашев, мислела мем ќе нападне и убие неа, таа не знае дали тоа беше сон или ако тоа е вистина.
таа навистина не сакам да умрам

Цин (страв) - ве молам, не ме боли
mem (Изненаден) - не плашете се, тоа ми е нож, кој е мојот татко

Двете кралски личности почнаа да се биде малку во љубовта, тие почнаа да се сакаат едни со други. За неколку минути тишина, тие се погледнале меѓу себе длабоко во очите на начинот на кој може да се слушне беше бели гулаби сега и тогаш пееше со прекрасен глас.

Одминуваше времето, и тие продолжиле да сонуваш, по некое време тие се одлучи за длабоки и сериозни избор, тие одлучија дека тие ќе бараат едни на други и се омажи за друг

mem (среќни) - не можеме да стапат во брак, сега како доказ?

Цин рече да. Mem гледаше во неа, а потоа прстен прстен Цин е.

Mem (среќни) - Треба ли да се промени на прстен, тогаш?

Цин зеде својот прстен од прстот и го направил истото за мемо.
Тие ја менуваат секоја друга прстени и да се види едни со други.
дури сега почнаа да сфаќаат дека тоа е само сон, вистински сон.
Mem Цин вети дека ќе ја погледне нагоре и да ја најде она што може да се случи. Цин само кога ќе каже нешто важно ....

Цин (страв, грижа) - Но, постојат луѓе кои се ...

... Значи mem разбуди од својот сон
Тоа беше утро и Цин во својот дворец разбудив премногу.

Сцена 5: - Маката

Фаза 5 одвива во MEMS место кога мем разбуди од својот сон, тоа се случува дури и кога тој одлучува да Цин е во замокот, а потоа тој седи со Diaco и да разговараат за Зин. замокот ѕидови, како што реков сина и жолта боја и на земјата е направен од камени плочи. Дека е доста убаво време надвор, сончево со облаци.

Mem разбуди од најдобрите сон што некогаш ја имал.
Тој беше прилично тажен и мислев Цин во своите соништа беше толку убава во MEMS повидок. Тој ја погледна во огледалото, кога тој одеднаш видов нешто чудно во MEMS рака беше прстен кој му припаѓал Зин.

Mem (збунет) - тоа се случи тогаш, навистина, ние сме во брак, ние bytade прстен за реално.

Тој го извадил прстенот од раката негова и ја погледна во рингот, виде Zins лице, прстенот беше модро и блескавата со мал дијамант на крајот од неа. Mem беше навистина изненаден, време беше 09:00 и петли биле за да викне да се разбудам на градот. Мем излезе од својот кревет, и одеше низ коридорот, кој доведе до фарма, кога тој беше на крајот од ходникот и почетокот на дворот, виде една жена.

Mem (кандидат) - Цин, Цин, Зин!

Но тоа беше само еден слуга.

Батлер (уморни, среќни) - Жал ми е вашето величество!
Mem (за жал) - ништо, почне да работи.

Mem вратија во својата соба за креветот и легна на тоа, ги затвори очите и видов Цин во своите мисли, тогаш plötslgit тропа на вратата.

Diaco (клинец) - MEM? Мемо? Дали сте таму?
Mem (за жал) - Да?
Diaco (освежен) - разбудам, ќе имаме појадок наскоро
Mem (за жал) - Diaco, сакам да спијам, можете да се врати подоцна
Diaco (обновуваат) - Океј тогаш ..

По Diaco јаде доручек, тој се враќа во Mem
Diaco несвест, но никој не ја отвори вратата.
тој тропнал и тропнал, но никој не ја отвори вратата сеуште.
Тогаш им го отвори самиот врата, каде креветот mem седеше и гледаше во земјата.

Diaco (Изненаден) - Мем? Дали си добро? Зошто не ми ја отвори вратата?
Mem (за жал) - Тоа е толку депресивно дека не можам да се пречи да прави ништо во моментов.
Diaco (Изненаден) - Кажи мем, што се случило?
mem (наративен) - Се започна кога јас спиев вчера ...

mem кажуваат целата приказна за сонот да MEM.
По час и половина дека е подготвен.

Diaco (Изненаден) - но мем? Пристапете и вкусете сега малку потоа ќе веројатно во добро расположение повторно, можеме да одиме кај мене и да се зборува малку.

Тогаш дојде татко на MEMS, тој праша Diaco да чекаат надвор и Diaco стигнува далеку.

Таткото (грижиш) - Зошто си толку депресивни?
Mem (за жал) - Сонував ... за една девојка ...

Mem изјави и по 20 минути

Таткото (загрижено) - Јас сигурно не сакаат да се даде себе си за да оди да ја најде.
Mem (сур) - но, тато, јас сакам, јас сум faktist 21 и да се грижи за себе
Мем (идеја) - Јас ви предизвик во шах, победникот добива да се одлучи дали треба да одат или не
Таткото (размислување) - Мем, ти знаеш дека јас секогаш победува над вас, вие никогаш не успеале да ме победи, мислам
Mem (со насмевка) - Јас ви предизвик
Таткото (загрижено) - Во овој момент?
Mem (среќни) - сега!
Таткото (вреска) - Батлер, преземете шах маса и да го стави во градина, треба да биде јасно за 5 минути.

Diaco кои слушнале што е надвор трчаше и се собраа сите надвор градина.

Сцена 6: - Мат

Фаза 6 одвива во дворот на замокот кога мем да го предизвика неговиот татко во шах.
Тој победи, тој добива да се патува, тој го губи тој добива да останат дома.
MEM и татко одлучи дека треба да играат првите три.
3 игри, натпревар 1 и 2 се вжештуваат и 3-то место е полн со полна пареа.
Победи mem првиот и вториот натпревар, но таткото третата игра, тој добива да останат дома, бидејќи третиот е одлучувачки натпревар.

Речиси целата замокот се собраа во trädgåren да се провери на играта, имало околу 15 луѓе, луѓе од градот (надвор од замокот) стоеше надвор од замокот и сакаше да дојде и да се провери од, но тоа не го направи.
Сега на парчиња, се поставени во мем доби првиот потег.
Потоа се повлече на таткото, наскоро, таткото погоди од шест парчиња на мембраната, додека самата мем се исфрлени две парчиња од таткото. Сега дојде ред на таткото, и тој се повлече својата дама.

Таткото (среќни) - Мат!

Mem погледна табелата шах и погледна за една кутија што тој може да се движи неговиот крал, но тој не се најде.
Втора игра започна, овој пат се пресели на татко прв
Еднаш, таткото зел девет парчиња mem и mem земени шест парчиња на таткото. Тогаш таткото зеде дама:

Таткото (среќни) - Мат!

Истото се случи, таткото се чувствува непоразен. Mem погледна табелата шах со истиот израз на лицето како и досега.

Последните и решавачки натпревар започна, 2-0 на таткото ако mem освои ова, тој ќе мора да патуваат. Mem привлече првиот потег.
По некое време, таткото зеде пет претстави, а mem земени 4 парчиња.
Mem увери дека татко знаеше дека mem се уште може да се победи.
mem (стрес) - Ако го победи овој натпревар, да се добие за да се оди!
Таткото (среќни) - Знам.
Mem влечат својата дама
mem (гордо) - шахот .... Мет!

очите на таткото растеше голем, тој зеде раката над челото и погледна на шаховска табла. Тој почна да се солзи на образот и течеа како од чешма. Mem гледал својот татко, го фати за рака и рече:

Mem (среќни) - Тато, ми e доволно голема за да се грижат за мене, јас можам да се справи со неа.

Таткото гледа mem и кимна
Тогаш таткото отиде, додека mem гледавме како седи, кога неговиот татко отиде во својата соба.

Во текот на ноќта mem уште еден сон, кога тој сонувал виде диња, и тој го виде жолчка со две раце пар. Тој, исто така, видов Зин и шаховската табла, конечно, виде себеси со нож во срцето ....

Одеднаш тој се разбуди, тој не знае ништо?
Што би можело да значи сонот?.
Тоа беше утро и таму беа само неколку замина пред мем ќе оди далеку часа, мажите кои се лути на настанот да MEM освои седеше во својата соба и sulked тогаш забележав мајка си тропнал на вратата

Мајка Малеш "(среќни, разиграните) - мажи, разбудиш, принцот мора да се качат би било неучтиво ако ние не се каже збогум.
Мажи (лут и тажен) - Не, јас не ќе
Мајка Малеш "(Изненаден) - Зошто не ви e faktist неговиот пријател
Мажи (лут и тажен) - Не, јас не сакаат да дојдат, само остави ме на мира.
Мајка мажи "(разочаран) - Но ...
Мажи (бесен) - Само ме оставиш сама !!
Мајка мажи "(сур) - Па, јас одам без тебе, тогаш

Додека мајка мажите "го напуштил домот во потрага мажите на себеси во огледало и да рече:
Мажи (idéfull) - Јас мора да го направи она што треба да направите

Сцена 7: - Животот во пустината

Mem штотуку заврши пакување, тој беше многу среќен и чувствува дека тоа е толку возбудливо дека ќе откриеме што е надвор од границите на неговото царство е. Тој излезе од неговата соба и во балкон, таму долу стоеше неговиот татко, Сер Diaco, татко му, тетка MEMS и diacos мајка. На портата застана MEMS мајка и разговарав со еден од стражарите.
Mem одеше надолу по скалите кон Diaco го прегрна и рече збогум, исто со остатокот од народот, тој ја бакна татка си за рака, го прегрна и рече збогум, и истиот со мајката.

Тој го зеде својот коњ и отиде надвор од портата, покрај патот во тревата седеше / застана
Многу луѓе и да ја напушти на принцот, тие фрлаа цвеќиња и мали сини камења од морето тоа значи среќа. Кога мем дојде до фармите каде што живееле на земјоделците / сиромашни, зеде еден од 15-те вреќи со пари, тој имал и го отвори и излеа сè на празен простор на трева, луѓето станаа возбудена рече збогум и се стрча кон парите.
Имаше околу 500 златни монети едни пари кеси.
Mem сега отиде надвор од главниот влез (поранешна влезот беше во замокот)
Сега тој е надвор од моќта на неговиот татко и надвор од неговото царство.
Ја започна возат побрзо и побрзо, часовникот беше околу 4 во попладневните часови кога стигна до едно село, но тука тој не е добредојден, бидејќи тие би нека побара 50% од парите што ги имал, mem одбиени и спиеле на отворено наместо тоа, тој отиде против дрво и врзан на коњ во дрвјата, а потоа седна и мислев да се произведуваат некои од неговата ручек да јадат. Тој слушнал волците завиваат

Mem (загрижено) - тоа не размислував, морам да спијам на безбедно место, така што волците не ме изеде во средината на ноќта.

Тој погледна нагоре и виде голема и дебела гранка, помисли:
"До волците не стигнат до мене", тој се качи таму и заспав.

Фаза 8: - оптичка илузија

Тој се разбуди следниот ден дека тој коњ разговаравме.
Слезе во коњ и поттапка него, се качи на коњот
И се возеле на остатокот од патувањето. По околу 2 часа возење, тој го виде сјајна и чиста сина вода езерото. Тој се чувствува малку валкана и жеден, но зошто да се напие од водата кога имал шише.

Mem (размислување) - Една мала бања не би повреден, тоа е толку чиста вода.

Мем соблече својата облека и скокна во вода, тоа беше прилично ладна, и тој се чувствува сам и замрзната од воздухот беше 36 степени. Тој се сврте да одиме надвор од водата кога виде Zins одраз во водата, погледна нагоре за да се види дали се работи Цин кој ќе застане на карпата, но ја видов голема trollkar со голема бела брада и коса, тој држи во една рака голем Браун трска. Mem изгледаше долго на него пред магионичар почна да чекори кон него, а не да се навлажни trollkareln отиде околу карпата. Mem sneaked до крајот на својот "камп" и го зеде својот меч така што тоа е во близина на него, така што тој е подготвен.
Трол Карен ненадејно почина нагоре, кога виде MEMS меч, рече тој.

Трол Карен (исплашиле, но храбар) - Моето име е Hakiboo и јас сум trollkar

Hakiboo извади раката за да го поздрават, мем пречекан назад и вели со приближно ист глас и истата изрази на лицето.

Mem (страв) - Моето име е mem, јас сум принц на богатство од околу 1 ден далеку
Hakiboo - Знам дека си исплашен, вие не треба да се плашат, јас сум тука за да ви помогне во текот на ова патување.
Mem (Изненаден) - Како да знаете каде сум на чело
Hakiboo (среќни) - Јас сум волшебник, мемот. И знам сè.

Mem го погледна зачудено и му рече:
Mem (Изненаден) - Јас знам дека и јас сум малку изгубени.
Hakiboo извади стапчето и почна да апелирам со својата магија.
Ги затвори очите и се чувствува од страна на MEMS мисли.
Hakiboo (среќни) - вие сте за да Zins замокот за да ја земе назад кон вашиот царство и да се ожени со неа
Mem (среќни) - Да точно.
Hakiboo - Јас ви го покаже патот дојдоа
Mem (Изненаден) - Вие сте без коњ

Hakiboo извади стапчето и му го покажа на карпа на неколку метри оддалеченост и одеднаш дојде црна и фино коњот напред. Mem бил многу изненаден од она што Hakiboo можеше да стори со своите сили.

Тие почнаа да се возат заедно, тие се возеле и се возеле и тие станаа повеќе уморни и повеќе уморни, тоа траеше неколку часа пред да пристигнат на едно мало село.
Ова село е за среќа многу среќни и го зеде добредојде луѓе од други градови / села. Имаше една партија се случува, бидејќи нивниот крал сврте 35 години и секој мораше да се жртвува животно / подарите поседувате пред / на царот. Mem сакаше да влезе во партијата и танцуваат на курдски танц што тие го прават, но волшебник чинеше дека опасноста е во близина, и рече дека тоа е најдобро да се движат натаму. Веројатно беше во право кога рече дека опасноста е во близина, бидејќи четири луѓе седат на клупа, дури и прикриено погледна MEMS бела и убава коњ.

Анонимни лице - Колку прекрасен подарок на коњ ќе биде крал
Анонимен човек 2 - Па, ние сигурно може да се добие нешто за возврат од царот
Анонимен човек 3 - а не како на човек на коњ безбедно пари.

Тие секоја зеде остар копје и отиде против мем, мем кој беше целосно воодушевена од Danse седна на своето пони, а daydreamed, додека волшебник кој беше многу внимателен, рече:

Hakiboo (стрес) - Pst, mem брзо стоиме
Hakiboo (стрес) - ДЕМ, пазете се.

Mem погледна на друг начин кога видел две лица кои доаѓаат со копја против него, а од другата насока.

Hakiboo - Морам да интервенира

Магионичар зеде неговиот голем стап и се стрча кон бандити.
Оди си, рече тој, а го погоди неговиот тим против разбојништвото Спирс успеа да го блокира ударот. Тие се бореа за некое време, тролови Карен против две од лицата и mem против едно од лицата (4-та беше елиминиран по mem го порази) магијата Карен исфрлен по 2, исто така, кога на 3 лице лепење копје во trollkarelns стомак.

Hakiboo (прободено) - Ахх
Mem (Арг) - neeejjj !!

Mem нафрли својот меч во ногата на противникот, а противникот фрли копје за 1-во кој го доби во рамото и избегале.
Mem стрча да hakiboo и стискање на вратот.

Mem (исплашени, тажна) - Не, вие не може да умре сега, ќе мора да ми го покаже патот
Hakiboo (полувреме во живо) - Мем ... Следете го патот, зад ридот .... одиме толку далеку како што можете да ... .. додека .. ах ... можете да .. ќе мора да избере меѓу лево ... лево .. лево и десно ... тогаш треба да изберете право .. и ја премине реката тогаш сте .... Еј .. пристигна во Британија ќе бараат, од таму, ти си сам со себе.

Сцена 9 - сам

Hakiboo очи беа затворени, мем зеде длабок здив, се спушти hakiboo на теренот и да отиде во неговиот коњ. Зад аголот, виде еден човек во зелена облека, црна кеса и црна коса. Mem возеле на додека не дојде до голем рид.

Mem (замор) - Ова мора да е ридот што hakiboo зборуваше за

Одеше тоа, бидејќи тоа е премногу стрмен да одите по нив.
Тоа траеше малку подолго, но тоа е достоен за тоа, бидејќи тоа веројатно ќе беше поопасен и да ги преземат на ридот. Откако таму, виде долга патека која беше поплочен, тоа мора да биде на патот, вели тој, и продолжува преку патот. По околу 20 минути, тој го гледа куќи и луѓе. Тој вози минатото на изглед и долго висок ѕид на влезот во средината, пред ѕидот е статуа на камен претставува сокол. Mem продолжи преку патот, тој е околу 4000 метри од градот, вели еден од жителите на малото село надвор, тоа е судбина, тој го слуша само на животни и инсекти околу себе, кога тој гледа една девојка која седи под ридот пред отворен оган. Mem вози минатото на ридот над.

Mem (сослушување) - Се извинувам, дали знаете каде најблискиот голем град е?

Жената хетеро динар рече:

Динари (изненаден) - Да, главниот град е едвај 5 минути, кого да направам?

Mem отиде од коњот и му рекол:

Mem (среќни) - Моето име mem, Јас сум од царството 7 дена тука, јас дојдов да се земе Цин како жена ми.
Динари (завидлив) - Се разбира, знам, таа е како сестра ми, таа наскоро ќе се венчаат и да стане кралица

Mem доби малку исплашен кога чу дека Цин ќе се омажи, динарот беше толку љубоморен дека сака да стане кралица лажел за Цин ќе се ожени. Таа сака да добие mem си одам дома, повторно, со динарот со него како неговата сопруга.

Mem помислив:
Не можам да се откажат од надежта, можеби кога Цин ме види како таа промени нејзиниот ум.

Mem (за жал) - Само ми го покаже патот
Динари (сур) - Зошто треба да се оди и да се најде еден кој ќе се ожени, кога веќе може да се дојде до мене, кои немаат, јас сум многу поубав и подобар од Цин

Mem не одговори, тој само ја погледна и се сврте.
Динари извика

Динари (вреска) - ДЕМ, никогаш не можете да ја добиете, зошто залудно трошење на време, ДЕМ, ДЕМ??? Се врати!

Mem возеле во текот на ридот, далеку од ридот, видел неколку други луѓе кои седеа и се продаваат магарињата на кои можете да се прошетаат на. Тој отиде во за од таму да побара насоки. Кога пристигна:

Mem (се прашувам) - Се извинувам, дали знаете каде се наоѓа градот Zins?
Странец (среќни) - Цин уште не е кралица, така што не може да се каже на градот Zins
Mem (блуз) - Што е цар тогаш?
Странец (среќни) - неговото име е Али но вие само кажете вашето величество
Mem (малку посреќни) - Знаеш ли каде Градот лежи кралот на Али, тогаш?
Странец: (среќни) - да, знам
Mem (среќни) - Можете ли да ми кажете каде се наоѓа,
Странец (Среќна) - Сакам 10 Kisi за тоа (Kisi = вредност, 1 Kisi = шведски круни 6)
Mem (помалку среќни) - Вие добие 5 Kisi за
Странец (воздивнува) - возење до

Mem му дал пари и човек, изјави

- Гледате ли планината, каде што, ако одите каде што гори знамето се наоѓа во средината на планината, исто така ќе видите една мала тунелот, а двајца чувари на двете страни, ќе мора да плати 3 pisi на влез, кога ќе слезе од? планина, од друга страна, ќе се најдете во сиромашната област, каде Bondar се и расте и тоа е на пазарот и да работи, можете да изберат да останат со своите браќа Деко, Rebwar и Swar или на Сер pashwan и Сер Дини
Деко браќата, Rebwar и Swar има најмногу моќ и може да се добие она што го сакате,
Medan sir pashwan och sir dini har mest pengar och kan ge dig det du vill, om du inte har råd att bo hos de, kan du välja att bo med någon av bönderna, men de kommer pressa dig med att ge de pengar eftersom att de själva inte har några. När du väl är inne i staden frågar du efter någon av de människor du vill bo hos.
Mem (glad) – tack så mycket
Främling (glad) – mitt nöje

Mem red vidare, in mot skogen och när han till sist började få lite uppförsbacke upp mot bergen hörde han ett skrammel, han tittade bak
Och såg någon kille i gröna kläder, men som helt plötsligt försvann bakom buskarna från hans syn, han tänkte det kanske var något jag bara såg men som inte fanns där. Han fortsatte, samtidigt som man (inte mem) kunde se en svart skugga efter honom. Mem kom in till den stora flaggan som brann och brann, och ett par 10 meter därifrån stod det en vakt, och en annan vakt … och en grotta. Han gick upp dit, kände vinden i sitt ansikte och fortsatte

Scen 10 – Välkommen till den okända staden

Mem (glad) – hejsan, hur mycket kostar det att passera
Vakten (trött) – ingenting, eftersom att kungen precis blivit frisk från sin sjukdom igen så bjuder han alla som passerar och så höjer han maten som invånarna får
Mem (undrande) – Maten? Får ni ingen egen mat?
Vakten (trött) – Nej, vid marknaden finns det ett stort stort hus, det är en sorts lager som alla bönder lägger mat i den efter att de odlat det, det kan vara ost, bröd, kött från jägarna, frukt och andra saker, lagret är tungt bevakad av soldater både nerifrån och uppifrån och en dag i veckan ska en person i varje familj hämta mat för en vecka.

Mem blev lite förvånad, men tackade för informationen och passerade med sin häst, knappt några sekunder in i tunneln hörde han vakten prata, han undrade om han pratade med den andre vakten eller om en ny invånare kom in, det var en ny kille, gröna kläder han hade en stor tjock slöja över sig och sprang förbi mem. Mem ignorerade honom och gick ner in till staden. Medan han red förbi alla farmer och bönder tyckte han lite synd om de, han såg en familj, med mamma, pappa och 3 barn, pappan hade 2 bröd i handen lite vatten och lite frukt, han delade de, men själv fick han ingenting eftersom det var för lite.
han red och red och plötsligt kom han in till marknaden, han såg en väldig stor byggnad med en fågel staty längst uppe på, det måste vara lagret tänkte han, då såg han den killen med gröna kläder igen, han handlade på marknaden, mem såg hur den gröna killen stirrade på honom, mem förstod direkt att han visste något eller att han hade något i tankarna som var inblandad med mem eftersom han tittade på honom mycket mycket noga och skarpt. Mem red fram med sin häst och frågade:

Mem (allvarlig) – Ursäkta, men varför känns det som om du följer efter mig hela tiden och att du tittar på mig ovanligt mycket, du vet inte ens vem jag är

Gröne killen (skrattande) – klart jag vet vem du är!

Mems ansiktes uttryck blev lite förvånad, som om något hade hänt, något förskräckligt, som en tragedi.

Gröne killen (säker) – Du är mem ialan
Mem (rädd, orolig) – Hur vet du vad jag heter?
Gröne killen – mitt namn är Sirwan, jag fick uppdraget av hakiboo att följa efter dig och se till att inget händer dig, sen hakiboo dog utanför den där lila byn har jag varit efter dig.
Mem – Okej sirwan, men varför sa du inte bara till mig så hade du kunnat gå med mig
Sirwan (tänkande) – Jag vet faktist inte
Sirwan – Berätta för mig mem, vad vill du få ut av den här resan?
Mem (säker) – Jag vill gifta mig med Zin
Sirwan – Jaha, den vackra prinsessan

Mem tänkte bak när han träffade dinar som sa att Zin skulle gifta sig.

Mem (undrande) – Ursäkta mig sirwan, är det sant att zin ska gifta sig med någon annat man?
Sirwan – Nej, det kan inte vara sant, det har jag aldrig hört.
Men för att få gifta dig med henne måste du betala hans pappa en massa pengar.

Mem tog fram sin väska tog ut alla 4 penga säckar och sa
Mem – räcker detta?
Sirwan – Nej, det tror jag inte, kungen är väldigt snål
Mem – Vad ska jag göra då?
Sirwan – Vet du vad jag föreslår? … Sälj din häst

Mem tittade på hästen, och sa

Mem – Räcker pengarna då?
Sirwan – Ja, det borde det göra, om du inte säljer hästen billigt.
Mem – Okej, jag gör det.
Sirwan – Bra, följ mig, marknaden för djur finns runt hörnet här.

Scen 11 – En ny resa

Samtidigt hos mems slott

Sir. Diaco – Jag e så orolig för mem
Livvakt – Jag föreslår att vi rider efter honom

Diaco tänkte någon minut och sa

Sir. Diaco – Brilliant, packa mat så beger vi oss till staden
Livvakt – Bara vi två?
Sir. Diaco (tänkande) – Nej, pappa och några extra livvakter också.

Diaco gick till sin häst och matade den.
Samtidigt hade mem lagt sin häst inom staketet och skulle sälja den för 5000 kisi. Många stod utanför staketet och tittade på hästen, de tyckte den var väldigt vacker, men de tyckte den var lite för dyr, visa prutade

Invånare – 3500 kisi
Sirwan – 4500
Invånare – 4000
Sirwan – 4250
Invånare – 4100
Sirwan – 4200
Invånare – 4150
Sirwan – Såld!

Mem tog en sista titt på sin häst innan han fick sina pengar och ägaren tog hästen och gick därifrån. Mem såg hur hans före detta häst gick ner från kullen

Sirwan – Kom mem, nu går vi till brödernas hus
Mem – Okej
Sirwan – Vänta en minut mem, jag kommer strax

Sirwan sprang ner för kullen och där han såg Swaro's betjänt

Sirwan – Tjena Hassan, hur e det?
Hassan – Hej Sirwan, är du tillbaka i stan nu igen?
Sirwan – Ja det är jag faktist, Hassan kan du göra mig en tjänst?
Hassan – Självklart, vad vill du jag ska göra?
Sirwan – Där uppe på kullen står det en man vid namn mem, han är prins i en annan del av landet, och har kommit för att gifta sig med prinsessan Zin, han vill ha någonstans att bo, jag tänkte om det skulle funka att bo hos bröderna hus.
Hassan – Självklart, jag meddelar att ni kommer, när kommer ni?
Sirwan – Ikväll.
Hassan – Okej men jag meddelar swaro att ni kommer

Sirwan sprang upp på kullen där mem stod.

Sirwan – Är du redo att börja gå mot Bröderna hus?
Mem – Med nöje
Mem – Vad var det bröderna hete nu igen? Jag har svårt att komma ihåg namn
Sirwan – Den yngsta heter Rebwar, den mellersta Deko och den största Swaro.
Mem – Okej, jag kommer säkert blanda ihop det

Det gick förbi marknaden och kom in till där de flesta rika bodde, det var fina hus med trädgård och broar och fontäner utanför porten. Mem och Sirwan gick förbi en stor bro och sirwan visade kungens hus.
Sirwan – Ser du den stora byggnaden med den rosa fontänen?
Mem – Ja?
Sirwan – Där bor kungen, och våningen längst upp är Zins rum

Mem tittade på huset medan de gick och gick, han önskade att han kunde gå in där, men det kunde han ju inte, han var ju tvungen att prata med bröderna först som hade makt nog att få zin att bli mems hustru.

De gick och gick, Och snart blev det kväll.

Mem – Är vi inte framme än?
Sirwan – Ser du vägen här? Vi ska bara korsa den här vägen och sen är det brödernas hem.

De korsade vägen, och sedan såg man ett stort vitt hus, det var tre våningar, trädgården var mycket fin med många buskar och träd.
Man såg några finklädda män stå vid trädgården.

Sirwan – Den lite runda killen det är Swaro, den åt vänster om honom är Deko och den åt höger om honom är Rebwar.

Mem svarade “ja”, de kom närmare och närmare trädgården och till
Sist när de var ca 5 meter från Swaro och de 2 andra bröderna kom det ett leende ur mem.

Swaro – Välkommen, vi har väntat på dig, mitt namn är Swaro, det här är min lillebror deko och min mindre bror Rebwar.
Mem – Tack så mycket, mitt namn är Mem, jag är tacksam att jag får bo här hos er.
Swaro – Kom kom, låt mig visa dig runt i huset och sedan ditt sovrum.

Swaro visade många rum, bland annat vardagsrummet, toaletten, köket, andra sovrum och till sist gästrummet (mems sovrum)

Swaro – Och här är ditt rum, mem
Mem – Tack så mycket!
Swaro – Du är säkert väldigt trött efter resan, kanske du vill sova lite
Mem – Det skulle vara skönt
Swaro – ok, då låter jag dig vara här så du kan sova, god natt
Mem – God natt

I en stund tänkte han på Zin, han kunde inte släppa minnet av zin, men till sist somnade han.

Scen 12 – Mem träffar Zin
Mem vaknade, han hörde tuppen gala, sekunden efter kom Swaro in.

Swaro – God morgon prinsen
Mem – God morgon swaro
Swaro – har du sovit gott?
Mem – Ja, den här sängen är faktist ganska skön
Swaro – Jag kom faktist hit för att prata med din om en sak
Mem – Jaha, vad då?
Swaro – Jo mem, nu när du har flyttat in här hos oss så är vi inte bara 3 bröder, utan 4, du är nu som en bror och därför bör vi inte ha några hemligheter för varandra
Mem – Jag förstår
Swaro – Därför vill jag gärna veta, varför du egentligen har kommit hit till vår stad? Är det för nöjes skulle, eller varför?

Mem tänkte, han tänkte att han inte skulle säga hela sanningen än, utan bara en del av den.

Mem – Jag kom hit…
Swaro – ja?
Mem – Jag kom hit för att gifta mig
Swaro – Oj, det var bra nyheter med vem?
Mem – Det vet jag inte, bara någon som jag hittar (lögn)
Swaro – Jag förstår, vet du vad? Jag har en idé
Mem – Vadå?
Swaro – Idag åker alla flickor som bor i staden på utflykt, på vägen går de genom den lilla floden som är täckt av fina och gröna träd och skogar, det ligger knappt 500 meter härifrån, vi kunde ju allihopa gå dit och ha utflykt bara där i skogen så kan du välja ut den tjej du vill gifta dig med.
Mem – Det låter bra

Swaro nickade och var på väg ut ur rummet när han vände sig om och sa

Swaro – ska du inte komma och äta frukost?
Mem – Jag vänta nog en liten stund
Swaro – Okej

Swaro gick därifrån och såg sina bröder som redan hade börjat äta mat.
Swaro berättade allt som mem sagt och om utflykten för sina bröder,
Då reste Deko sig och gick till fönstret, tittade ut och sa.

Deko – Bara han inte väljer Zin att gifta sig med
Swaro – Du är fortfarande förälskade i henne va?
Deko – Det är klart och det vet du
Rebwar – Vi får väl hoppas att han väljer någon annan
Då kom mem ut ur sitt sovrum, Swaro sa direkt.

Swaro – har du kommit för att äta?
Mem – Ja
Swaro – Varsågod slå dig ner.
Mem – När ger vi oss av då?
Swaro – när du vill
Mem – Efter frukost? Blir det bra?
Swaro – Perfekt.

Efter frukosten gick alla Swaro – Perfekt.

Efter frukosten gick Deko, Rebwar, Swaro och Mem ut från huset, med finns kläder och en massa frukt och mat, de la allting på en åsna och gick därifrån ner för kullen, till andra sidan huset där det plötsligt började bli mer och mer grönt och till sist såg man en ganska stor sjö (ungefär 2-8 meter)

Swaro – Blir det här ett bra ställe att sitta på?
Mem – Ja det ser bra ut

De satte sig ner och började äta vindruvor och apelsiner.
Det tog en stund innan det började komma kvinnor.

Swaro – Nu kommer de mem

Mem reste sig upp och tittade nog på den första kvinnan i ledet
Han tänkte, det är inte zin
Och på nästa, det är inte zin
Och den tredje det är inte zin
Och så fortsatte han tänkte i en lång stund

Det är inte zin
Det är inte zin
Det är inte zin
Det är inte zin
Det är inte zin
Det är inte zin
Det är inte zin
Det är inte zin
Det är inte zin
Det är inte zin

Plötsligt såg han henne, Zin stod där, hon gick där
Mem kunde knappast fatta det, hon hade rosa kläder
Plötsligt tittade zin tillbaka, hon tittade lite allvarligt
Och sen stannade hon, hennes kompis gick till henne
Och frågade “är du okej?”, Zin svarade “det är killen från min dröm” som jag berättade, Mem kollade på zin i en lång stund och Zin log tillbaka.
Mem blev röd om kinderna, men tittade inte bort, han glömde bort att han skulle säga till Swaro vem det var.
Men så märkte Deko att ledet hade stannat, han tittade och såg att Zin hade stannat och att mem och zin tittade på varandra, han blev vansinnig, hans ögon blev väldigt stora, Zin såg detta och blev rädd, hon gick därifrån medan mem tittade på henne och sa för sig själv “kom tillbaka”
Deko gick bakom Mem tog fram sin kniv och räckte den över honom, men så tänkte han “det här är fel” så han räckte tillbaka den och gick därifrån,
Ledet med flickorna tog slut, och Swaro tittade efter mem, “var är mem”
Swaro kunde inte hitta honom, han är inte här, var är deko?
Deko var inte heller där, De är säkert hemma sa Rebwar.
Rebwar och Swaro sprang hem för att försäkra sig om att detta var sant

Det såg från 50 meter att Deko stod vid balkongen och gick fram och tillbaka. Han såg väldigt arg och oroad ut.

Swaro – Deko? Vad har hänt? Var är mem?
Deko – Kom in så berättar jag där inne

De gick alla tre in och Deko gick till fönstret och tittade ut

Swaro – Tala till mig deko, vad har hänt?
Deko – Han är kär i Zin, jag kan inte låta honom vinna
Swaro – Ta det lugnt, deko

Deko var otrolig arg och ledsen, han började skrika

Deko – JAG SKA DÖDA HONOM
Deko – HAN FÅR INTE TA ZIN
Swaro – DEKO!, Nu tar du det lugnt

men Deko tog inte lugnt, istället tog han fram sin dolk och sa

Deko – E du på hans sida? E DU PÅ HANS SIDA?
Deko – Jag är din bror!, Jag är din jävla bror

Rebwar tog fram sitt långa svärd och sa

Rebwar – Lägg ner ditt svärd genast!
Rebwar – Tvinga mig inte göra något som jag lär ångra

Swaro vände sig om och sa

Swaro – Gjort är gjort, Mem är vår gäst och han ska få Zin
Deko – NEJ!

Deko tänkte precis sticka Swaro med svärdet då Mem kom in i huset

Mem – Vad är det här? Vad händer?

Han kunde se att Deko grät, och att den första tåren kom ur ögat på honom. Deko tittade på mem, han kunde inte göra något som att döda han släppte dolken och stack ut ur huset. Mem tittade på Rebwar och Swaro. Rebwar satte in sin stora kniv på sin plats igen och Swaro suckade.

Swaro – Mem, gå in i ditt rum jag kommer snart

Mem gick till sitt rum och satte sig ner

Mem – undrar vad som kan ha hänt?

Samtidigt gick Swaro efter Deko, han stod i vardagsrummet och bankade huvudet i väggen.

Swaro – min bror, du bryr dig om Zin va?

Deko suckade men svarade Ja

Swaro – Låt mem få henne, Zin känner ju inte som du gör för henne, vill du inte hellre att zin ska få va med någon hon gillar än någon hon inte gillar?

Deko – Du har rätt.

Han satte sig på soffan och knappt efter 5 minuter sov han.

Scen 13: – Kungens fest

Mem satt i vardagsrummet, Deko, Rebwar och Swaro var ute på några ärenden och Swaro hade lagt ansvaret på Mem. Då kom Swaros betjänt in och sa:

Betjänt (glad) – Ers majestät, Kungens betjänt är här och vill träffa Swaro
Mem (glad) – Säg att Swaro är upptagen för tillfället men att jag finns här
Betjänt (undrande) – Okej sir

Efter en stund

Kungens betjänt (glad) – Ers majestät, kungen hälsar Swaro och bröderna att ni alla är bjudna till en fest i kungens trädgård, vi kommer bland annat äta mat, frukt och andra saker och det kommer ske en uppvisning där prinsessan Zin och Kungen står på Balkongen och håller tal.
Mem kände sig glad och sa

Mem (glad) – Hälsa kungen tillbaka, att vi kommer
Betjänt (glad) – ers majestäts vilja är min lag

Betjänten gick därifrån och så kom Swaro och bröderna hem.
Mem berättade om alltihop och att det var ikväll osv. och Swaro bestämde sig att de skulle fixa sig direkt,

Mem gick och tog på sig fina kläder som var gjorda av räv skinn.
Sedan tog de var sin av sina hästar och började rida.
Väl framme satt redan Kungen med ett tio tal personer runt omkring sig.
Festen hade precis börjat, och man kunde lukta den goda soppan som Kungens vän Beko gjorde. Beko var en ond människa som utnyttjade kungen och ville i rätta tillfället sno kungens plats och själv bli kung.
Men det visste förståss inte kungen.

Swaro (idéfull) – Kom mem, kom så ska vi hälsa på kungen

De gick båda två till kungen medan Deko och Rebwar gick till sina vänner.

Swaro (glad) – Ers majestät, det här är Sir. Mem, prins från en stad långt långt härifrån,
Kungen (trött, glad) – Trevligt och träffas Mem
Mem (glad) – Detsamma ers majestät

Beko stod bakom kungen och tittade på mem, han tjuvlyssnade på de och tänkte ut en plan, när mem berättade att han kommit för att gifta sig med Zin gick han därifrån. Han gick till sin egen betjänt och gav order om att med pilbåge skjuta mem från sikte. Av någon anledning ville han ha mem ur vägen. Betjänten smög sig bakom buskarna, ställde sig bakom ett träd, och väntade på rätt tillfälle att skjuta. Mem satte sig ner, bredvid Swaro och Rebwar. Betjänten spände sin båga, då en man kom bakifrån. Det var Sirwan, Som smög och drog sitt svärd runt betjäntens hals, han stack en pil i ryggen på honom och stack därifrån, Betjänten ramla på marken.

Efter en stund såg Beko att mem fortfarande levde,
Han tänkte för sig själv, “vad kunde ha hänt?”
Men så skrek kungens betjänt, “Död människa”, “Död människa”.
Kungen, Mem, Deko, Swaro, Rebwar och 2 andra personen sprang till den döda människan och tittade på honom medan de funderade vad som kunde ha hänt. Samtidigt stod beko ca 20 meter därifrån och skrev ett brev, där stod det:

Från vi i Väst:

Vi ifrån väst kommer med en armé på 550 människor för att ta över ett kungarike, om ni inte ger upp och slåss tillbaka kommer vi att förgöra er, om ni frivillig ger upp blir ni fångar och får arbeta som slavar i era liv. Valet är ert.

Det här var ren lögn som beko skrev med sina egna händer.
Han sprang till kungen och sa:

Beko (lögnig) – ers majestät, en mysko kille som var maskerad gav mig detta brev precis.

Kungen läste det och sa, vi ska svara de, Förbered er för krig.

Scen 14 – Resan genom bergen

Dagen efter bestämde kungen att varje man från 14 – 60 års ålder skulle ut i kriget. Man såg hur Bönder, Krigare och unga barn gå till millitärhuset för att få sitt vapen. Swaro var hemma framför spegeln och hade reda hämtat vapen till Mem, Deko och Rebwar. Han klädde på sig i sitt rum och hans fru och barn satt och tittade på, de var väldigt oroliga.
När Swaro hade klätt på sig gav han sin fru och barn en puss och gav sig iväg. Han ropade:

Swaro – Deko, Rebwar, Mem kom innan vi blir försenade

Deko och Rebwar kom ut ur huset och ställde sig bredvid Swaro på trädgården

Swaro – Mem!?, är du där? Kom nu!

Man såg hur mem kom ut ur vardagsrummet, med sin skinnjacka och ett svärd fastbunden bakom ryggen. Han gick ner för trapporna och gick upp på sin häst, sedan red alla 4 iväg mot utgången av Staden. De såg från kilometers avstånd hur den stora ledet med soldater stod där. De ställde sig ganska så lång fram i ledet, det var väldigt många soldater.

Kungen skrek:
Kungen (skrikande) – Nu ger vi oss iväg…
Ledet började röra på sig, och de gick och de red.

Själva planen var att komma till den stora armen (som inte ens fanns, men som beko hade hittat på) och slåss mot de innan de kom in i staden.
Det fanns en del soldater kvar i staden, men det var bara ett fåtal.

Efter flera timmars gående, kom de till ett stort pass där det var stora och höga berg både åt vänster och åt höger sida. På den högra sidan satt det ett par människor, de hade gjort upp eld, när de såg den stora armen släckte de elden, det var Bekos men, Beko hade gett de order att skjuta Mem som var i ledet och sedan springa iväg. Två av männen gick närmare och närmare med en pilbåge och 1 pil var i handen. De andra 3 människor flydde. Beko tänkte:

Beko (tänkande) – När de träffar mem med en pil går jag och säger att detta är medicin, men igentligen är det ju gift

Han hade nämligen en lite flaska i handen med röd vätska.
Sirwan stod ganska lång uppe på bergen och han hade följt efter armen. Han såg de två människor men som ingen annan såg, han sprang ner för kullen för att varna armen, de två personerna med pilarna såg Sirwan och släppte sin pil som gick rakt igenom Sirwans mage. Och den andre pilen gick in i mems lår.

Mem kände mycket smärtsamma känslor, han ramlade av hästen med Deko fångade honom och la honom försiktigt på marken, Swaro och Rebwar sprang till honom och sa ord till honom som “du klarar dig”.

Då skulle Beko gå och ge honom giftet när Sirwan som fortfarande stod upp med pilen i magen tog tag i flaskan och ramlade på marken,
Splassh, flaskan gick i bitar och en del av glasbitarna gick in genom huden på Sirwan, även giftet skvätte in i honom. Sirwan la sig på rygg, tittade på molen och dog.

Beko som bara tittade på honom tänkte “fan” och gick därifrån.
Man bärde bort Mem och Kungen skickade några av hans snabbaste mem att leta rätt och döda de två personerna. Kungen gav order om att sätta läger ner för kullen, man bärde ner mem dit och la upp tält där mem fick vila en lång stund.

Scen 15 – Fred

Kvällen kom och Swaro gick fram till Rebwar som var en av de soldater kungen hade skickat för att döda de två personerna.

Swaro (rädd, trött) – Vad hände, är det klart?
Rebwar (trött) – Vi lyckades döda de två soldaterna, och vi fick tag på en tredje av de och han döda vi också. Antagligen så var de fler. Och vi hittade Sirwan död på marken, vi begravde honom. Hur är det med Mem?
Swaro (trött) – Han mår bra, han behöver bara vila lite, men han är vaken om du vill prata med honom

Natten gick och gick, och mem satt i ett tält för sig själv med bandage runt låret, Swaro kom in i tältet med lite information:

Swaro (glad) – Mem!, Imorgon skickas du hem, jag ska låta min bäste man få följa med dig så att allt blir säkert. Vi kommer antagligen komma tillbaka om några dagar.

Mem (glad) – Okej, jag klarar mig, tack så mycket.

Nästa dag kunde mem gå haltande, men Deko hjälpte han ändå att komma upp på hästen, Swaros bäste man gick också upp på hästen och
De red båda iväg. Swaro funderade, han sa till sina bröder

Swaro (funderande) – hmm, kanske jag kan försöka hålla ett öga på Zin
Deko (undrande) – hur då?
Swaro (funderande) – Lyssna noga nu, planen är följande

Deko och Rebwar lyssnade medan Swaro berättade:

Swaro (funderande) – lyssna nu, Deko och Rebwar, ni två ska börja bråka om vems häst som är snabbast, medan jag skriker åt er att sluta, detta borde få kungen att komma ut ur sitt tält för att få reda på vad som hänt? Då förklarar jag om att ni bråkar om era hästar och att ni kan ha en tävling till Stan och tillbaka i hästrace, medan ni är i stan går ni och tar en titt på var mem är och vad han gör och om han kommit ordentligt utan problem tillbaka till staden.
Deko (glad) – det låter bra
Rebwar (glad) – det tycker jag också.

Efter 5 minuter började Rebwar bråka med Deko

Rebwar – Min häst är mycket snabbare än din, den kan komma till stan och tillbaka på en halv dag
Deko – och? Min kan göra det och sedan rida samma race igen på 3 timmar.
Swaro – Det räcker
Rebwar – Han säger att han kan göra ….
Swaro – DET RÄCKER!!!!!

Kungen kom ut ur tältet, vad är det för skrik tänkte han
När kungen ställde sig framför Swaro och frågade svarade Swaro

Swaro (glad) – Ers majestät, mina bråkiga bröder bråkar om vems häst som kan rida till stan och tillbaka snabbast, därför föreslår jag att vi ordnar ett litet race åt de.

Beko som hörde allting, skrev ännu en lapp där det stod att fienden gav upp, han gav lappen till Kungen, Kungen blev glad och sa, eftersom fienden har gett upp kan vi alla ha ett race tillbaka. Kungen gick tillbaka mot tältet medan Swaro tog sig i mustaschen.

Swaro (oroad) – Beko ska alltid sumpa vår plan

Sedan gick han därifrån.
Samtidigt red mem och soldaten under muren in till staden igen, soldaten frågade om mem skulle klara sig nu och mem svarade ja, men samtidigt fick mem en otrolig DÅLIG idé, han tänkte…

Mem (tänkande) – Nu när kungen inte är här, kan jag gå och hälsa på Zin.

Mem red mot slottet, han såg den fina oranga fontänen med en massa vatten och tänkte på hemma. Två barn följde efter honom, mem bara la hästen utanför slottet och gick in i huset. Barnen gick till hästen tog den och sprang därifrån.

Samtidigt stod Zin i vardagsrummet och tittade på en staty som var gjord av guld och föreställde deras gud, då plötsligt hörde han nån säga:

- Finns det nån som kan svara mig?
Zin – Ja ja, jag är här?

Då såg zin ansiktet som dök upp

Zin (förvånad) – Mem? E det du?

Mem blev direkt mjuk i kroppen och gick sakta upp för trappan, han tog Zin i handen och sa

Mem – Zin?
Zin – ja? Ja?
Mem – Jag älskar dig
Zin – ….

Samtidigt red kungen och rebwar bredvid varandra, Swaro några meter framför och Deko längst fram, Deko var tydligen snabbare än de andra, men Swaro ökade farten och ställde sig jämn med Deko och sa

Swaro – Deko, vi måste öka farten, jag är rädd att mem har gått till Zin

De red jätte snabbt och Rebwar och kungen kom allt längre och längre bort från de.

Swaro och Deko kom in i staden och red först hem till sig själva för att först se om Mem var där, men det var han inte.
Han tänkte, han är säkert hon Zin, Deko kolla om det är så

Samtidigt kom Rebwar och kungen in genom muren, Rebwar gick hem till sig själv och kungen till sig själv, han såg från 20 meters avstånd att Beko stod utanför slottet. De gick in tillsammans i slottet.

Zin – jag älskar dej också mem
Mem – Vill du gifta dig med mig

Då kom kungen och beko in, de såg hur mem höll zin i handen, zin släppte taget och gick därifrån, mem backade, han kände sig lite rädd, och så satte han sig på kungens plats,

Beko – Ser du hur han sitter på din plats som om han var kung
Kungen – upp med dig, ingen förutom kungen han själv sitter där

mem reste sig och kungen satte sig

Kungen (glad) – Så du vill ha Zin?
Mem (oroad) – Ja, jag älskar henne över hela mitt hjärta
Kungen (glad) – Vi gör så här, vi spelar schack om henne, två matcher, den som vinner sista vinner hela, om du vinner, får du Zin, men om jag vinner, bestämmer jag själv vad som händer med dig.
Mem (glad) – Okej då

Scen 16 – Schackspelet

Pjäserna var uppstådda, mem tittade på schackbordet och drog sin första pjäs, sedan drog kungen sin pjäs, efter ca en halvtimmes spel hade mem tagit 10 av kungens pjäser och kungen tagit 3 av mems pjäser. Mem ledde stort då han gjorde draget

Mem (glad) – Schackmatt!

Kungen blev oroad och lite rädd, han tittade på någon undantag i schackbrädet. Men hittade inga, så han ställde upp pjäserna igen och gjorde sig redo för ännu en omgång. Sakta och tyst kom Zin in i rummet, endast mem såg henne eftersom kungen satt med ryggen emot, Zin stod bakom kungen och tittade på matchen, Mem som var så förälskad tittade på zin och drog sina pjäser utan att ens veta vilka pjäser han drog, efter 20 minuters spel hade kungen tagit 11 pjäser från mem och mem tagit 1 pjäs av kungen. Kungen kände sig mycket stolt och drog draget

Kungen (glad) – Schackmatt!

Zin sprang gråtande därifrån, och mem fick åter en blick in i spelet, man kunde se tårar dra ner över mems kind. Han hade förlorat, kungen sa till betjänten att komma, han viskade betjänten något i örat och betjänten hämtade två vakter som tog tag i mem

Kungen (glad) – Vakter, in med honom i fägelset

Mem blev lite förvånat samtidigt som han kände arghet och ledsenhet.
Han kunde inte fatta att kungen gjort så mot honom.
Kungen gick till därifrån, han tog på sig sin stora skinnjacka och sa till Beko att han skulle gå och hälsa på hemma hos sina syster.
Beko sa att han skulle följa med och det gjorde han.
När de gått därifrån kom Deko in i rummet, han ropade Hallå?
Men ingen svarade, så han gick tillbaka till Swaro.

Swaro – Vad kan ha hänt med mem?
Deko – han är inte där heller?
Swaro – Det här gör mig ännu mer orolig
Deko – Var är Rebwar
Swaro – jag skickade honom till att hämta min soldats om följde mem hem och fråga honom
Rebwar – han är inte där heller.
Swaro – Kom bröder, vi måste hitta kungen

Scen 17 – Fängelset och äpplet

De två vakterna hållde polisgrepp om Mem, de kom till sist fram till buren som låg en bit bort från Stan. De öppnade låset och la in mem där. Där skulle han få Svälta utan mat eller vatten. Mem tittade upp på grotttaket
Han kände känslan av att han hade misslyckats, han tittade ner igen la sig på knä och skrek

Mem (skrikande) – NNNNNNNNEEEEEEEJJJJJJJJJ!!!

Han började få tårar och grät otroligt mycket.

Samtidigt red Sir. Diaco och han betjänter över bergen, de var i den lilla byn där Hakiboo dog. Nu var de nära mem.

Samtidigt hemma hos Beko:

Beko hållde på med något mysteriskt, han höll ett äpple i handen och delade det på mitten, han hade fångat en orm som han förvarade i en låda av glass, han tog ut ormen och fick ut lite gift som han stoppade in i frukten. Sedan gav han frukten till Dinar och sa,

Beko (glad) – Gå till Zin, ta med henne och leta rätt på mems fängelsehåla, ge den här till mem så att han slipper svälta.

Dinar som fortfarande brydde sig om mem sa okej och tog frukten.
Hon sprang till Zin så fort hon kunde och när hon kom till hennes rum sa hon.

Dinar (glad) – Zin, kom så går vi och räddar mem
Zin (gråtande) – Hur då?, han är fast i ett fängelse
Dinar (glad) – tja, till att börja med kan vi ju ge honom den här frukten

Zin tittade på äpplet och sa, okej kom så går vi.

Swaro, Deko och rebwar hade ridit tillbaka till den lilla lägret de lagt upp och plötsligt synder Sir. Diaco.

Sir. Diaco träffade Swaro, han sa

Sir. Diaco – Hejsan, jag heter Diaco, jag är Sir. Mems nära vän och har kommit efter honom
Swaro – nämen välkommen, vilken tur, det är mem som bor i vårt hus,

Swaro vände sig till Rebwar och sa:

Swaro (oroad) – han får inte veta att mem är borta, vi måste komma på någonting

Swaro vände sig till Diaco igen och sa:

Swaro (glad) – Sir. Diaco, mem är för tillfället i stan just nu, ni kan sova över här vi ger er mat och vatten, jag skickar en av mina pålittligaste men att hämta hit mem, låter det bra?
Sir. Diaco (glad) – det låter perfekt.

Swaro vände sig till Rebwar och sa

Nu litar jag på dig rebwar, gå och leta rätt på mem, vad som än krävs, du kommer inte tillbaka hit föränn du hittat honom.

Samtidigt stod zin uppe på bergen och var ca 10 meter ifrån fängelset, på berget fanns det ett hål med galler som var för att mem skulle kunna titta rakt upp på molnen. Zin tittade genom gallret och såg mem ligga mitt på marken som om han vore död. Men det var han inte

Zin (glad) – mem? Mem!?
Zin (glad) – lever du?

Mem tittade noga och såg ett ansikte, det var zin,
Han sa

mem (hungrig) – Zin, snälla hjälp mig, jag orkar inte längre.

Zin (glad) – Här, mem fånga detta äpple

Zin kastade ner äpplet till Mem som fångade det enkelt medan han förälskat tittade på sin kära. Han tittade på äpplet och sa Tack.
Mem tog en första tugga på äpplet, och sen ett andra, gång på gång tog han tuggor på det giftiga äpplet. När äpplet var slut fick han svårt för att andas, han sa:
Mem (svag) – Zin, när jag åt detta äpple, kände jag något som om det vore gift i den, men för din skull åt jag allting.

Mem la sig ner på knä och Zin förstod ingenting

Zin (rädd) – Mem, du skrämmer mig

Zin fick tårar och grät
Mem la sig på ryggen och tittade upp på vackra Zin,
Zin kunde se hur mem rörde sin kropp på en sätt som inte var normalt.

Zin (ledsen, rädd) – Mem? Mem?

mem svarade inte, Dinar förstod direkt att hans pappa hade lagt giftet i äpplet, hon började gråta

Dinar (ledsen) Nej, Nej NEEEJ!
Sa hon och sprang iväg.

Zin såg hur mem dog i mörkret där nere, hon ställde sig upp, tog tag i håret och skrek

MMMMEEEEEEEMMMMMM!!!

Vakterna som stod utanför fängelset hörde ropet och tittade och såg Zin stå där gråtande, de tittade sedan in i grottan och såg stackars mem ligger där död. De sprang in till stan för att meddela kungen.

Samtidigt var Beko på flykt, han visste att kungen snart skulle få reda på alla Bekos lögner och svek, så han sprang genast.

Och zin som argt och mycket ledsen gick tillbaka till staden såg Swaros fru vid muren, Swaros fru tog tag i Zin och sa

Swaros fru (oroad) – Zin, vad har hänt?
Zin (ledsen) – Mem, Mem är död
ZIn (arg) – HAN ÄR DÖD!!

Swaros fru tog tag i Zin och kramade henne, hon tog henne tillbaka till slottet

Kapitel 18 – Jakten på Beko

Swaros fru hade tagit Zin tillbaka till slottet och var nu där med henne för att trösta henne.
Zin vägrade Äta, Sova, Dricka eller Gå ut, Hon bara ville tänka på mem

Samtidigt kom Rebwar in i staden, han red det snabbaste han kunde först hem till kungen för att få reda på om de har sett mem,
Swaros fru som var hemma hos kungen för att trösta Zin, skrev en lapp till Swaro, han gav den till Rebwar och sa, läs den inte föränn Swaro läser den.

Rebwar red det fortaste han kunde tillbaka, först ut ur staden och sen till lägret.

Hos lägret pratade Swaro och Sir. Diaco

Sir. Diaco – Han skulle gifta sig med Zin
Swaro – Ja, han har redan träffat henne, men de har alldrig pratat än
Sir. Diaco – Vi saknar han jätte mycket där hemma
Swaro – Oja, vi kommer ochså sakna honom när ni går.

Då ropade en av vakterna från en stor kulle

Vakt – Sir Swaro, Sir Swaro, Jag kan se mem, mem är i sikte

Swaro signalerade att han hört informationen och sa till Diaco

Swaro – Nu får du äntligen träffa din käre vän

Swaro ställde sig på kullen och tittade noga, det såg inte ut som mem, det var
inte mem, det var Rebwar. Nu såg Diaco ochså att det inte var mem utan rebwar.
han blev lite chockad först eftersom att han trodde mem hade förändrats så mycket.
men sen förstod han att det inte var mem.

Swaro gick fram till vakten och sa

Swaro – Det är ju inte alls mem, det är Rebwar
Vakt – Förlåt Sir, men det såg så mycket ut som mem lång ifrån

Swaro gick fram till Rebwar och sa

Swaro – Nå? vad hände

Rebwar tog fram meddelandet och gav det till Swaro, det stod
_______________________________________________________________________________________________________

Från Leila (swaros fru)

Hej Swaro
Nu ska jag berätta något mindre roligt än vad vi brukar tala om för varandra.
När mem skickades hem från lägret gick han inte hem, utan direkt till Zin.
Där såg Kungen Zin och Mem tillsammans hand i hand och utamnade
mem på Schack, en förlust skulle orsaka fängelsestraff och en vinst skulle
orsaka att mem fick ta zin. Mem förlorade och fick gå till fängelset där han
nästan svälte ihjäl, men Beko gav honom ett förgiftat äpple som döda honom
ja, han är död nu.
Jag är ledsen

________________________________________________________________________________________________________

Swaro skrykla till pappret, slängde det bakom sig, och sa till Deko och Rebwar kom.

Swaro (väldigt arg) – MEM ÄR DÖD!, VI MÅSTE HITTA BEKO! KOM SÅ RIDER VI TILL STAN!

De började rida och Swaro sa till Sir. Diaco att vänta här,
Diaco tog upp pappret och började läsa.
han fick en shock, och fick jätte många tårar som fall från ögonen.

När Swaro, Deko och Rebwar kom in i staden red de det snabbaste de kunde till kungens slott.
Väl framme inne i gården skrek Swaro

Swaro (förbannad) – Kung Azir (azir = kungens namn), vad har du gjort nu?
Swaro (förbannad) – Vet du om att du just har lyckats döda en prins, din dotters käraste som älskade honom djup

Ingen Svarade

Swaro (förbannad) – Kung Azir, jag vet att du hör mig, hur vågar du låta dig själv bli blåst av Beko
Swaro (förbannad) – Han har lurat dig, han ville hela tiden ta din tron
Swaro (förbannad) – Jag vill bara veta hur du vågar låta Beko visa dig en spegel och raka hela ditt skägg (ett kurdisk ordspråk till blåst)
Swaro (förbannad) – KUNG AZIR!!!!!

Då kom Zin fram från balkongen, hon stod där och man såg tårar falla från hennes kind,
hon satte sig på knä och tittade genom stängslet,

Zin (ledsen, lidande) – Swaro, Mem död var inte Azir's fel, snälla döm honom inte för något han inte gjort, allt var mitt fel. det var
jag som gav honom äpplet, det var jag som gjorde så att mem förlorade schackmatchen mot Azir.

Kungen själv satt på sin stol och lyssnade på vad de sa medan han mummlade för sig själv
Kungen – Det var inte mitt fel..
Kungen – Det var inte mitt fel..
Kungen – Det var bekos fel
Kungen – Han lurade mig
Kungen (arg) – BEKOOO!!

Kungen (arg) – Betjänt!
Betjänt – Ja?
Kungen (arg) – Gå till alla bönder och invånare i stan, leta rätt på beko och hämta honom till mig så jag kan skära av hans hals med mina egna händer.
Betjänt – Ja ers majestät.

Betjänten gick först till böndernas ställe , han klättrade upp på en av hustaken och ropade

Betjänt – Käraste invånare, jag har ett viktigt meddelande.
BEKO, har dödat en mycket viktig person nämligen en prins,
kungens order är att den som hittar Beko och för honom till Kungen
ska få belöning, om ni annars inte lyckas kan ni direkt döda honom.

Beko som stod på det höga berget strax utanför muren hörde allting och sprang därifrån.
Resten av natten letade folk överallt, och det kryllade av soldater både inne i staden och ute i staden.

Samtidigt sa Swaro till sina män att de skulle gå till Mems fängelse och bära upp mem till slottet och begrava honom där.
Det var mer än 10 personer som gick in till fängelset, bärde upp mem på en stor bärbar säng som de höll över axeln.
Det var tungt men order är order, de kom in till staden och gick förbi alla bönder som tittade på offret medan de letade efter rymlingen
Beko, När Swaros män kom med mem in till gården fick både Deko och Rebwar tårar när de såg offret från sina hästar, och Swaro mest av alla grät
men även Zin som kunde se mem från sitt fönster grät, hon låg på sin säng som låg tätt intill fönstret, hon hade inte ätit på flera dagar och plötsligt föll hon ner på sin säng och dog.

SLUT

Vad hände sen?

enligt legenden hittade man aldrig beko, han lyckades fly och blev antagligen uppäten av vargar eller något annat djur.
Zin och Mem blev begravda precis brevid varandra och än idag finns deras gravar kvar i ett museum i kurdistan.
Sir. Diaco kom hem utan trubble men mems pappa var sjuk då och dog av sorg när han fick reda på sins son död.

Sawen Dabagh

Svenskaarbete , 2.4 out of 5 based on 9 ratings
Betygsätt Svenskaarbete


Поврзани со училишни проекти
Nedanstående är skolarbeten som handlar om Svenskaarbete eller som på något sätt är relaterade med Svenskaarbete .

Kommentera Svenskaarbete

« | »