. Сега

Училиштето и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Мисли на интернет

"Интернетот е нешто минливо кои би можеле удар заврши. Јас не мислам дека луѓето на долг рок ќе сакате да потрошите онолку време колку што всушност е потребно, да сурфате на интернет. "(Инес Uusman, 1996, ИТ министер задолжен)
Само како поим како некогаш Инес Uusman беше на интернет, исто како поим може да биде, ако тоа е лошо (што јас сега ќе го биде), се наведува дека во училиштето е често на улогата на Интернет во училиштето на учениците денес.

Интернет е на располагање, со сите свои предности и недостатоци, но се чини дека многу наставници заборавајте да се однесуваат на ова во неговото учење. Јас не значи дека не ја користат мрежата на сите неверојатни можности. Ниту, пак, мислам дека ќе испрати на студентите да се "направи истражување" на сопствените без поддршка и насоки. Што сакам да кажам е дека премногу често се толку целосно поим за тоа како поголем дел од студентите работа, која наместо од страна на нето-на Википедија, и на Mimir, итн
Земете Швеѓанец како на пример: книжевни осврти - од интернет! Друштвото на писателите портрет - од интернет! Роман анализа - од интернет!
Јас не знам дали тоа е затоа што не дојде на идеја дека студентите се мамење. Или затоа што не им е грижа за тоа. Затоа што всушност може да го оправда дидактички (во некои непознати начин за мене). Можеби мислите дека имате способност да се спознае она што е сопствената работа на студентот и што не е.
Дури и пред да заврши, дури и еден учител сум го видел различни copy & paste текст (без цитирање, се разбира.) И јас сум толку тажна - за што точно е смислата на сето тоа, кога ништо не е за вистински?
Зошто да не, наместо да се претпостави дека сè се случува да се најде на интернет - и за обликување на податоците соодветно.
Фразата не е задача, така што "правото одговори" може да се најде на интернет - ако тоа не е само она што го сакате. Нека одат на авторот фотографии, на пример - но игра со карти! Наставникот знае дека на интернет постои, студентите знаат дека наставникот не знае дека на интернет постои - и така се претпостави дека!
Тогаш една од целите на задачата е да се најде информации на интернет, кваси и го избере најдобриот, се подготвуваат свои зборови и референци, и наведуваат извор референца. Втората цел може да се создаде информативен преглед на различни автори (во жанр, во текот на една епоха, итн) со извонредни премини и мета-текстови. Третата цел може да се произведе многу добри списание / веб-сајт со конкретна публика, стилски изглед и се што ви треба да се разгледа кога во реалниот живот пишува за другите да го прочитате.
На крајот, ти, со сите различни елементи кои влегоа, работел со многу повеќе од само "автор-портрет." И веројатно ќе треба да го научиле многу повеќе? Различни Задача тренери вртежен момент го замени мамење занает сече-и-паста-прав-of-the-интернет-но-многу-(View) напор.
PS Не авторот слики пред читање роман на авторот! Ризикот е премногу голема што ебе до книгата. Од друга страна, тоа може да биде токму спротивното. Воздишка, зошто ништо не се подразбира?

Nicklas Бергстром

based on 4 ratings Мисли на интернет, 1,3 од 5 базира на 4 рејтингот
Гласај мисли на интернет


Поврзани училишни проекти
Следниве училиште работа која е за мисли на интернет или во било кој начин поврзани со мисли на интернет.

Коментар мисли на интернет

" | »