.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Тед Gärdestad

Предмет: Биографии

На 18 февруари 1956 година роден Тед Arnbjörn Gärdestad. Тој израснал во Sollentuna со мајка и татко и двајца браќа. Тој бил заинтересиран за музика и звучни веќе многу рана возраст. Тој често трчаше наоколу и пееја и се состои мелодии со устата. Кога тој беше шест години тој ги компонирал мелодија така беше наречен "Sollentuna валцер". Кога имаше осум, тој беше употребен во "Циркус минимална" и одигра нови композиции дојде со хармоника.
1996 Доаѓањето Календар така Тед имаше главната улога и тој одигра неколку години подоцна во друга датотека со Bibbi тука. Кога тој се сврте 15, па конечно дојде неговиот прв албум "талкања" и стигна до врвот со шведската "Сакам нашите сопствени месечина".
Во пролетта на 1972 година, Тед ја одржа првата турнеја беше многу успешна. За тоа време, се повеќе и повеќе се додека тоа Тед беше многу добар во тенис, но тој тогаш се игра долго време, но дека е "жешка" во тоа време. Тој се натпреваруваше ефикасно против Бјорн Борг, но за жал јас не знам како се случи тоа, но претпоставувам дека Бјорн победи.
Тед Gärdestad пееше најмногу за природата и љубовта за неа нив беше две работи што сега најмногу го бранеше за. Тој брзо стана идол на многу од Шведска, особено тинејџерки кои сите сакаа да го добие. Тој потоа бил гонети и речиси познати само затоа што на неговата љубов кон нештата.
Тој смета дека тоа е смешно дека тие му се допадна, но тоа доведе до повеќе стрес, а подоцна можеби за неговата смрт.
1973 дојде албумот "Тед" содржи големи наслови "Сонце, вино и вода" и "Златен Калифорнија". Една година откако дојде до многу голем успех, тогаш тоа е албумот "антиката", кои дојдоа со познатата песна "Ајфеловата кула". По овие два диска, се вели дека тој почна да имаат проблеми со стресот и работи. Тој никогаш не призна дека во тоа време тој имал проблем, или слично, но тоа беше тогаш неговите најблиски почнаа да размислуваат за тоа како навистина се чувствував.
Се испостави подоцна дека тој се чувствува само парична казна во тоа време само дека се повеќе време на следниот албум кој беше "француски" картичка која дојде во 1976 година со песните "Chapeau-Claque" и "Ангела". По ова време, тој направи многу на дискови со познати личности како што се: Sheeba. Тој, исто така, произведуваат неколку песни во Холивуд. 1979 Тед победи на Евровизија со еден од своите најголеми песни "Сателит". Тој, исто така, покажа дека во песната како суров dukigt тој беше на пијано.
На време по почетокот на 80. век започна многу заинтересирани се шират гласини дека тој се приклучи многу чудно Индискиот секта (Bhagwanrörelsen), каде што тој беше прогласен за "Свами Sangit Upasani" и се чинеше дека се повлекле од музичкиот свет.
Тој се пресели во Орегон за некое време, но по секта биле уништени како што подоцна се пресели назад во Шведска. Откако ја започна многу тешко време, кога тој почна да се слушне гласот на друго зло. Додале неколку пати да не се ментално одделенија, но понекогаш исто така, толку среќен како порано. За многу долго време, па тој слушнал глас на англиски јазик вели дека "одат убие себе си". Понекогаш дури може да дојде звучен сигнал или звук комбинации кои, исто така, му пречи на целиот ден понекогаш. Тој доби посилни лекови што му се повеќе и повеќе секој ден.
Тој, исто така, е обвинет дека убил Олоф Палме, и тоа придонесе многу за неговата смрт. Тој почна да се чувствува лошо да се однесуваат, тој никогаш не бил среќен и никогаш не стана подоцна тоа било неделата вечер Јуни 22, 1997, па тој се испречи пред патнички воз. Тој е 41 години, а приказната за среќен љубовен Тед Gärdestad е завршена. Тоа беше голем неуспех за цела Шведска, која тој починал, но многу ќе го запамети како среќен човек кој подоцна психолошки проблеми.
Тоа не само што треба да биде тажна дека тој умрел за неговата смрт на некој начин, да стане нешто добро за многу, многу. Има многу кои покажале интерес за "Тед Gärdestad клубови". Семејството Комплетна Тед исто така бил неверојатна поддршка од поблиску до народот и за "клубови".
Тој се обидел толку долго колку што отиде, но тоа не беше до крај "RIP Тед Gärdestad"

based on 17 ratings Тед Gärdestad, 1.9 од 5 врз основа на 17 рејтингот
Оцени Тед Gärdestad


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Тед Gärdestad или на било кој начин поврзани со Тед Gärdestad.

2 Responses to "Тед Gärdestad"

 1. Homecooked на 26 март, 2008 во 19:41 #

  Само да кажам дека музиката Тед беше и е навистина добро, мојот фаворит е
  Сакам свој Месечината. Отсекогаш сум се допадна Тед Gärdestad, суров
  момче

 2. Ен ager Стоун на 31 март 2010 во 11:15 #

  Сакав музиката Тед, јас сум малку помлади, но тоа не е важно по сите elller како!

  Во 7 dödsynderna треба да се лага ако веќе не постои?

  Со оглед на сите оние кои го предал кога тоа е потребно најмногу.
  Сега не мислам на семејството на курсот.

Коментар Тед Gärdestad

« | "