.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Технички извештај

"Кога ќе се осветли пејач тој осветли целата сцена, исто така, на пример, сите ѓубре што стоеше во аглите на басистот "

Проблем

1. Тој плеткаш со жици
2. Грешка леќи

Решение

1. Поврзете ги каблите правилно и имаат повеќе внимава на нив
2. Бидете сигурни дека, со фарови имаат право леќи
"И тогаш помеша боите доста чудно премногу. Имав тестирани го сврте зелени кога го ставам и на сина и жолта боја филтер пред фарови. Иако кон крајот, сфатив дека по сето она што не може да се искачи нагоре и надолу и ја менуваат бојата филтер мрежи сите публики се на место. Си замислував чиста огномет со бои, како би трошоци одам сега, морав толку малку светла. "

Проблем

1. Првиот метод разработени како што кажав и тоа е на оној што му користи на. Тоа изгледа вака:

Зелена боја

Неговиот втор метод што се користи во последните пропаднати и изгледа вака:

Белата боја

Решение

1. Ако сакате да бидете навистина вели дека треба да се купи на фаровите се пали зелено!?
2. Тој го поминав целото време на првиот метод, наречен subtractive метод. Ако сакате да користите вториот, наречен метод на адитиви, мора да го направите следново:
Зелена боја
Методот додаток користи сите основни бои и може да се добие преку нив милиони различни бои, на пример, зелени

На основни бои
Сина, зелена, црвена
"Стана нема подобро со чад машина на двете, кога јас се сврте против него стана само водена ... ... воздишка!

Проблем

1. чад се состои од капки вода пареа = водата. Капки вода предизвикува светлина се рефлектира далеку.

Решение

1. Намалување на нивото на чад
2. Размислете за купување на повеќе рефлектори

"Наместо на пумпни basslines и тешки удари, како и само пееше преминаа во хаос и диџеј пожали дека тоа не е можно за да го снимите винил да се земе само закрепна, штом тој застана на јачината на звукот. Не затоа што јас се разбере она што би направиле со винил плочи, кога има ЦД! Тоа беше извира гребаници на дискот, реков. Не можам да верувам во тоа, рече тој. Не пред пикап нив одбиени распаѓа. "

Проблем

1. говорници беа веројатно неоправдан.

Решение

1. Свртете вашиот звучници право во просториите пред да се појават.
2. Вие исто така може да се стави некои акустични панели, кои ја апсорбираат звук, што значи дека ќе добиете повеќе уво-пријателска средина.

"Тапанарот играат во назад ритамот, јас се населиле со свои очи да го видам тој мавта со раце во темпо."

Проблем

1. Светлината е побрза од звукот. Светлината е приближно 300,000 км / с и звукот е околу 340 m / s, така што светлината поминува неверојатно многу побрзо од звукот.

Решение

1. Прво, тапанарот биде порелаксирано.
2. Потоа мора да бидете сигурни дека звукот доаѓа побрзо од звучници со кабелот за напојување
3. тапанарот може да работи без звучници тогаш тој истовремено мора да погоди потешко
"На гитара звучеше како рој пчели"

Проблем

1. Таа може да се електронски проблеми. Тоа гитара магнети заземаат премногу бучавата во позадината
2. своеволен филтер
3. За темни тонови на гитара

Решение

1. Кога гитара магнети заземаат премногу бучавата во позадината има да се намали јачината на звукот
2. Имаат поголема контрола над нивните филтри

"На бас звучеше чудно е доволно, не на сите како на подиумот - наместо каллива вревата на громови што звучеше скоро ништо"

Проблем

1. На база има ниски тонови

Решение

1. Наместете го база

"Пејачката звучеше повеќе од база - но не беше на пејачот што се слушна. Штом ќе ја отвори устата, така што дојде до намалување на врескаат дека звучеше многу како 1000 свирки "

Проблем

1. Имаше фидбек. Повратна информација е кога звукот оди по истиот пат неколку пати, што го гледате на сликата подолу. Она што го направи разбег беше дека микрофонот е премногу блиску до звучниците.

Решение

1. Тој ќе ја стави на звучници во место каде што може да се слушне добра, но во исто време, така што не може да се добие повратна информација.

Оливер Pedroletti

based on 16 ratings Технички извештај, 2.2 од 5 врз основа на 16 рејтингот
Оцени Технички извештај


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Технички извештај или на било кој начин поврзани со Техничкиот извештај.

Остави Технички извештај

« | "