.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Смртната казна

Триесет и осум од педесет држави во САД се користи и смртната казна apunishment за осудени criminals.The вообичаено методи на смртта

Казна мраз: струен удар, стрелање, гасна комора, бесење, и смртоносна

инјекција. Граѓанската вели дека е подобро да се изврши на криминалци од нив се стави

во затвор за остатокот од таму живее на парите на даночните обврзници. Казна Смртната

се користат само за криминалците thathave murdred некој, некој ја силувал

или предавство. Некои убиства убива таму victems кога тие се под

влијание на дрога или алкохол, Кога логично размислување е suspendent,

Во тие случаи, тоа е речиси невозможно да се осудат на криминалци.

Казна Смртната остарените Средината threating лице, но повеќето likley Овозможува

Кривичната да умре пред било покајание или тага.

Во дваесет и осум на триесет и осум држави кои практикуваат смртната казна

лекарите се бара да учествува во убиствата, што е против

човековите права на лекарот, како и она кривично.

Сите членки на Обединетите Граѓаните во овие групи, како и оние на граѓаните

во повеќе од педесет други слични групи, имаат едно нешто common-

итната повик за укинување на смртната казна во оваа земја.

based on 1 rating Смртната казна, 5,0 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Оценувате смртната казна


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат НА КАЗНАТА смрт или на било кој начин поврзани со смртна казна.

Коментира на смртната казна

|